דברים שחשבתי
6X10

symptoms

New member
דברים שחשבתי ../images/Emo58.gif 6X10

טוב אז ככה יש לי כמה מחשבות על הפרק הזה: א. באפי - לפי דעתי באפי הייתה ממש לא בסדר בפרק הזה (וזה בלשון המעטה) היא הייתה מגעילה לספייק- מה זה אשמתו בכלל היא זו שנישקה אותו כאילו הלו את מודעת לעובדה הזאת? ואיך שהיא התייחסה לוילו? שוב זה לא כאילו שהיא שיא השלמות ונכון שהיא כמעט הרגה את אחותה אבל בכל זאת להתנהג אליה ככה שהיא החברה הי טובה שלה??!?! לא נראה לי בסדר במקום לנסות לעזור לה, הרי כבר כמה פרקים שהעניין הזה עם הקסמים מתפתח והסקוביס לא עושים כלום כי הם מעדיפים להתעלם במקום לעזור לוילו... וחוץ מזה הקטע שבו באפי מדברת על זה שוילו צריכה להפסיק וכל זה שהיא כאילו מדברת על וילו אבל זה גם על עצמה ממש נחמד שרק הצופים יודעים את זה ווילו בכלל לא שמה לב. ב. ספייק- איזו חמוד שהוא... הקטע איתו בהתחלה היה ממש מצחיק ואיך שהוא מוכן לעזור לבאפי ולדון ובקטע שאחרי התאונה ראו שממ אכפת לו ולמרות שבאפי התנהגה אליו מגעיל הוא המשיך להתנהג כמו ספייק (שזה אומר בסדר ככה). ג. דון- תגידו לי ילדה בת 16 לא יכולה להשאר לבד בבית אפילו חצי שניה כאילו אתם שמים לב איך כולם דואגים לה כאילו היא הייתה בת שנתיים או משהו? וגם גיליתי מה התפקיד שלה בעלילה כל פעם שצריך משהו שיקדם את העלילה מביאים איזה רע שיחטוף את דון כדי שבאפי תוכל להציל אותה.. ד. וילו - מה הקטע עם הקסמים לפי דעתי זה נהיה ממש מוגזם נכון שהיו רמזים אבל לפי דעתי עד לכאן זה היה השיא של העניין הזה פשוט הגזמה היא איבדה כל שליטה על עצמה וזהו.. ה. טארה- היחידה שיצאה בסדר לגמרי מכל הפרק הזה איזו מסכנה היא ככה לראות את וילו עם מישהי אחרת (אפילו אם היא עכברוש) והיא הייתה היחידה שבאמת דאגה לדון ולא חשבה יהיה בסדר מישהו אחר כבר ידאג לה. ו. זאנדר ואניה- הקטע איתם למרות שהיה קצר היה מצחיק בטירוף , אניה עם הטירוף חתונה שלה וזאנדר עם המשפטים שלו ז. הפרק בכלליות- היה פרק די נחמד ולדעתי חשוב באופן כללי לעלילה של העונה השישית בקשר להתמכרות של וילו ובכלל וגם לעובדה שבאפי די מתייחסת רק לעצמה ולא ממש אכפת לה מה קורה סביבה (חוץ מאשר כאשר דון בסכנה וגם אז היא הייתה מוכנה לותר על העזרה של ספייק כי הוא עיצבן אותה) טוב אז זהו אהה ונ.ב - כמה פעמים אפשר כמעט להרוג את דון בלי שהיא תמות?!?

sour spirit

New member
תגובה על פרק 10

possible אני חושב שקצת פספסת את הקטע. באפי כעסה על ווילו כי היא מאבדת שליטה על עצמה וכי היא כמעט הרגה את אחותה. אני זוכר שגם אני, כשראיתי את הפרק בפעם הראשונה, ממש כעסתי על באפי, אבל אין מה לעשות - ככה זה. תחשבי שאם היו כמעט הורגים |טפו-טפו| מישו קרוב אלייך, גם את היית מתרגזת, מאוד. במיוחד אם זה היה (או הייתה, במקרה הספציפי הזה) החברה הכי טובה שלך...זו הייתה סצינה ממש אנושית, לדעתי. כאילו כל הקטע עם ווילו, שהיא שוכבת שם על הריצפה ובוכה, וזה רק אומר שהיא מתחרטת על המעשים שלה. בקשר להתנהגות של באפי - אוקיי, אני מסכים, אבל רק חלקית.... ותיקון טעות - דון בת 15 - ואל תשכחי שהיא די המפתח, עדיין. אז ככה שכולם עדיין דואגים לה... ועוד משו - בשקר לאיבוד השליטה של וילו על הכוחות שלה: אף-אחד לא שם לזה, כי ף-אחד לא חשוב שזה יכול לקרות לה, לוילו, השקולה והיציבה, ולכן הם לא חשבו שצריך לדאוג, ולא בגלל שהם לא מתייחסים אליה...
לעונה 6 וגם כל הקטע עם איבוד השליטה, הוא חשוב...לפחות בעתיד העונה. וילו מאבדת שליטה לחלוטין ואת השאר, תראי/ו/ראיתם/ן!!!!!!!

לiלה

New member
../images/Emo58.gif 6...

לדעתי ההגנה הזאת על דון מצד אחד מוצדקת כי בכל זאת זה שהיא המפתח וזה שהיא אחותה של הקוטלת זה שני דברים שגורמים להרבה שדים לרצות לפגוע בה... אבל מצד שני.... אני חושבת שהם קצת הגזימו.

לינק

New member
ממש לא

דון כבר לא המפתח. מאז שהפורטל נסגר זהו. אבל היא ילדה קטנה מעצבנת, קלפטומנית, תחמנית, מתגנבת עם כשרון להסתבך בצרות. מת עליה ...

לiלה

New member
שתי שאלות....

א) מה שכתבת בסוף היה בצחוק נכון? ב) איפה אמרו שדון כבר לא המפתח?

symptoms

New member
אני יכולה לענות לשניה ../images/Emo58.gif 6X10

בתחילת הפרק או בפרק הקודם אני לא זוכרת דון בעצמה אומרת לטארה שהיא כבר לא המפתח ושגם אם כן היא כבר לא פותחת שומדבר

../images/Emo58.gif 6x10

לדעתי הכעס של באפי עצמו הוא גם על עצמה, לא רק בגלל כל הקטע עם ספייק, אלא גם על זה שהיא הזניחה ככה את ווילו, שהיא נתנה לדברים לקרות ככה ולא שמה לב כי היא היתה כל כך מרוכזת ב-stop feeling the cold, וגם היא כועסת על ווילו, כי באפי איפהשהו מצפה שווילו תישאר הווילו שהיא הכירה, באפי לוקחת את הווילו שכולנו מכירים כמובן מאליו, ובלי הקטע המפחיד של ההתמכרות לכישוף, ואחרי מה שקרה עם דון, היא פתאום תופסת את עצמה, ותופסת את ווילו. כך שאני חושבת שהכעס היה יותר כעס על עצמה, מאשר כעס על ווילו. ואגב, לא נראה לי שלראות את ווילו עם איימי פגע בטארה, אלא יותר הקטע שהיא שומעת שווילו שוב עושה כישופים על אנשים בלי אבחנה. בגל זה היא גם הלכה משם. ואל.

symptoms

New member
../images/Emo58.gif 6X10 זה ברור

שהכעס של באפי הוא גם על עצמה לא רק על הקטע עם ספייק אבל גם על זה שהיא לא שמה לב למה שקרה עם וילו אבל זה אחד הדברים שקרו העונה (ולמעשה מהעונה הרביעית) נראה לי שהסקוביס פחות שמים לב אחד לשני וזה ממש עצוב בעונות הראשונות הם ממש דאגו אחד לשני ועכשיו זה יותר כל אחד לעצמו וחוץ מזה מתי טארה כבר תחזור לוילו?

sour spirit

New member
אל תשכחי../images/Emo58.gif

שכל הסידרה סובבת סביב מערכות יחסים וחיים של אנשים. עכשיו כל בנאדם בסידרה הזו, בניגוד לאחרות, משתנה ותפתח שונה מאחרים!! אוקיי, אני מבין למה את מכוונת, שכבר אין את אותה "אחוות סקובים" כמו שהייתה בעונות 1-3..אבל אסור לשכוח שככל שהחיים מתקדמים, ככה גם הבעיות והתסבוכים וכל זה. כל אחד לומד שצריך לדאוג לדברים מסוימים, וכמה שחברים הם חשובים, את לא מצפה מבאפי שתעסוק סביב וילו, רק!! אני לא אוהב אאת זה, גם, ואני לא מצדיק את ההתנהגות שלה, אבל אני לא חושב שאפשר לבוא אליה (או אליהם) בטענה שהם יותר מידי self-centered כי לכל אחד יש את החיים שלו. ואני מסכים עם ולנטיין שאמרה שהכעס של באפי היה כעס על עצמה במאה אחוזים!!!! וגם, היא באמת תפסה את ווילו בתור אותה וילו של עונות 1-3...

its called ../images/Emo58.gif 6 כללי

growing up. בעונה הזאת זה הכי בולט, בכל סיפורי העלילה שלה, כמה הדמויות, כל אחת לכשעצמה גודלת, מתפתחת, מתמודדת(או שלא.) וכן, עסוקה בעצמה ובבעיות שלה, הולכת בדרך שלה. ואל.

talrv

New member
אני דווקא חושבת ../images/Emo58.gif6X10

שבאפי יותר כעסה על ווילו מאשר על עצמה. כמובן שיש את הקטע של כעס עצמי, אבל נראה לי שהוא בא בשלב יותר מאוחר, אחרי שיותר קולטים את העניינים. ברגע המסויים הזה, כשבאפי רואה את ווילו במצב שהיא נמצאת בו, היא כועסת על ווילו, ולא על עצמה, באותו רגע היא רואה מול הפנים שלה רק את ווילו מאבדת שליטה ברגע ההוא ופוגעת באחותה, היא לא חושבת על עצמה ואיך שהיא פספסה את זה, לפחות ככה נראה לי. שמתי את עצמי במצב של באפי, היא לא יודעת את סיפור הרקע, את מה שהוביל את ווילו לעשות את זה, היא רק רואה את איבוד השליטה של ווילו, והיא מתעצבנת על חוסר האחריות. נראה לי גם שלדבר על רגשות אשמה אצל באפי באותו זמן זה קצת קשה. כי בתקופה באפי לא ממש הרגישה חלק מהסקוביס, היא לא הרגישה מעורבת כל כך. לא שיתפה את החברים שלה והחברים שלה לא ישבו ודיברו איתה. לבאפי לקח זמן לקלוט כמה שזה לא בסדר, ואולי היו לה רגשות אשמה מסויימים, אבל אני לא חושבת שברגע הזה היא כעסה על עצמה. היא כעסה על ווילו שלא ידעה לשמור על עצמה ועל דון ועל שהיא לא סיפרה לאף אחד כלום. רגשות אשמה וכעס על עצמה בא בדרך כלל בשלב יותר מאוחר. ולדעתי ווילו תמיד הייתה בעיני הצופים והסקוביס הילדה המתוקה והתמימה מהעונות הראשונות, לא משנה כמה כוח היה לה או עם מי היא יצאה, בגלל שהכותבים רשמו אותה ככה. אבל בעונה השישית פתאום הפסיקה התמימות וגם לסקוביס וגם לנו היה קצת (הרבה) קשה לקבל את זה..

רינת4

New member
אני ממש לא כעסתי../images/Emo58.gif6x10

על באפי. אני חושבת שהיא התנהגה בסדר גמור. היא לא הייתה צדקנית מדי ולא הגזימה- היה יכול להיגרם משהו הרבה יותר חמור מכמה פציעות. בנוסף-ווילו היא זו שדון, לדעתי, הכי בוטחת בה-יותר מבאפי ויותר מטארה ויותר מכולם, והיא איכזבה את דון והיא גם ממש הפחידה אותה! אתם פשוט לא רגילים לראות אותה כועסת על ווילו בצורה כזו. אבל מי שעשתה כאן את הטעות, וזו היתה טעות חמורה-זו דווקא ווילו ולא באפי.

אחת הסיבות ש../images/Emo58.gif 6x10

ווילו נהגה ככה, אני חושבת, זה בגלל שטארה עזבה אותה. לא זכור לי שבאפי ניסתה לדבר עם ווילו על זה(או שכן? כי ראיתי את 609 רק פעם אחת) אבל לנו ברור שווילו היתה לגמרי הרוסה מזה. באפי היתה מאוד אגואיסטית בקטע הזה ולכן אני חושבת שהכעס שלה היה קצת מוגזם, כי זה היה נראה כאילו היא הפילה את הכל על ווילו. נכון מה שטל אמרה, שבשעת הכעס פשוט מאשימים, לא חושבים למה ואיך, אבל לאחר מעשה, הכעס שלה היה מוגזם. ואל.

רינת4

New member
אז מה? ספויילר 6X10

אז זה אומר שמותר לה לעשות מה שהיא רוצה? היא לא ילדה כבר, היא אמורה להיות די בוגרת. מה שאת אומרת בעצם זה שכל מי שחווה אהבה נכזבת, מותר לו לעשות מה שהוא רוצה. כל עוד זה פוגע רק בה, מילא, אבל ברגע שזה מתחיל לפגוע באחרים-אין לה שום זכות! באפי לא אמורה כל שנייה להשגיח על דון, אמורים להיות לה חיים משלה, והיא גם סומכת על ווילו ובגלל זה גם לא דואגת לדון כשהיא איתה. ועובדה שהיא כן שמה לב שהשתיים נעלמו-יש לה אחריות. אני,אישית, כעסתי גם על ווילו והתאכזבתי ממנה. חוץ מזה-עד עכשיו היא הגנה על ווילו ,בלי שום קשר להשלכות שהיא עשתה למעשים שלה. העיקר שהיא חשבה שהיא מבינה אותה. ו- ספויילר 6x11 באפי סולחת לווילו, ומדברת איתה ומנסה לעזור לה. אז אני חושבת שבאפי התנהגה כמו שצריך. והסטירה הזאת שהיא החטיפה לווילו- כמה שאני אוהבת את ווילו- אבל זה בהחלט הגיע לה!!!

לא! אני ממש לא ../images/Emo58.gif 6x10

אומרת את זה, אני לא מצדיקה את ההתנהגות של ווילו, תבחיני בין השניים, אני פשוט חושבת שהתגובה של באפי היתה מוגזמת. כשווילו באה לחבק אותה היא היתה כמו מין נציב של קרח, ואחר כך כשהיא באה לחדר שלה כל מה שהיא אמרה לה זה ´אני לא מבינה איך יכלת לעשות את זה´. ווילו של הפרק הזה זיעזעה אותי, כי זה באמת פן אחר בווילו שאנחנו לא מכירים. ואני לא אומרת שלא הגיע לה על הראש, אבל אני חושבת שהיתה יכולה להיות דרך אחרת לומר את הדברים. איך בדיוק באפי הגנה על ווילו עד עכשיו? כלומר, היתה סצינה של ממש שהיא הגנה עליה או שהיא פשוט נשארה נייטרלית כשזה הגיע לנושא הכישוף? ואל.

למעלה