דברים שב-

דברים שב-../images/Emo23.gif

האם לדעתכם זה נכון מה שאומרים: הדברים שבד"כ שבו את ליבנו וגרמו לנו להתאהב בבני הזוג שלנו, הם אותם הדברים שבסופו של דבר, יעצבנו אותנו.
למשל אדם ילדותי שבהתחלה זה נראה לנו חמוד ומתוק, אבל יכול בשלב מסוים לעצבן כי אולי הוא לא בוגר מספיק להתמודד עם דברים שקורים בתוך הזוגיות, ואולי היא חסרת בגרות ולא מבינה מספיק אותו וכו'.

Ella032

New member
אפשר לענות..?

אני לא חברה קבועה בפורום ובכלל בפורומים,אבל השאלה הזו סיקרנה אותי, אז מקווה שזה בסדר שאני עונה. בכל מקרה, לדעתי זה ממש ממש לא נכון, אני חושבת שהדברים שגומרים לנו להתאהב בבן אדם הם דברים שתמיד נאהב, או לפחות זה מה שקורה לי אישית, והדברים שמעצבנים אותנו בבן זוג הם דברים שמעצבנים אותנו בפני עצמם והם בדרך כלל,שוב, אצלי לפחות,דברים שונים מהדברים שגרמו לנו להתאהב. נשמע לי מופרח שהדברים שגומרים לנו לאהוב בן אדם הם דברים שיעצבנו אותנו, כי אחרת מה כל זה שווה?כל ההתאהבות והרגש.. זו דעתי לפחות אלה.

Night firefly

New member
מסכימה

אני חושבת שזה מאוד נכון, החבר שלי למשל בדרן כזה ועושה חיקויים לכל דבר מהתחלה מאוד אהבתי את זה אצלו אבל עכשיו זה גם הרבה פעמים מעצבן אותי, כנ"ל גם חברה טובה שלי שהתחילה לצאת עם מישהו ציני וזה מאוד משך אותה אליו וזאת גם הייתה הסיבה לכך שהיא עזבה אותו בסוף, זה פשוט הטריף אותה. ברגע שמתאהבים בתכונה בולטת מדי או מוחצנת מדי בשלב מסויים זה גורם לנו גם לשנוא אותה ויחד איתה את הבן זוג

אולי. מעולם לא בדקתי את זה.

אני מכירה את האמירה. אחת התאוריות מאחוריה היא שאנחנו מתאהבים באדם שיש לו את התכונות שאנחנו מאמינים שחסרות בנו, ולכן בהתחלה היינו רוצים שהוא ישלים אותנו. רק שלאחר זמן מה אנחנו מתחילים להרגיש את הפערים.

צומיש

New member
ממש לא...

לרב שגבר יוצא עם אישה ולהיפך הם מסתירים את החסרונות כחי גם מודעים אליהם פשוט עם הזמן הם יוצאים.. מה ששבה אותי באקס זה החוכמה ... ואולי הרומניקטיקניות שהתגלתה כבולשיט...אבל מה שעיצבן זה העקשנות...

בר

New member
המממ...

תכונות אופי לעולם לא יכולות לשבות את ליבנו בהתחלה. מה ששובה אותנו בהתחלה זה יותר היופי והמראה של האדם בהתחלה,כי שם הקליק נוצר. אף אדם לא מתאהב באופיו של אחר,בהתחלת הקשר,גם אם זה יהיה מהאינטרנט ומ"בליינד דייט".תמיד כאשר ניפגש פנים מול פנים,אנחנו נדע אם יש קליק או אין. לכן אולי הדברים שאנחנו לומדים להכיר בבני זוגנו בהתחלת הקשר יכולים להיות הכי "קוליים" שיש ואילו איפה שהוא במהלך הקשר כן זה יכול להיות בדיוק ההיפך,יש הרבה דברים שכאלה שכן יכולים לעצבן אותנו. למשל צחוק,בהתחלה יהיה חמוד ו"שובה לב" אולם לאחר מכן יכול להתחיל לעצבן,זה קרה לי. בהתחלה הציחקוק שלה מכל דבר היה חמוד כזה,אבל איפה שהוא בהמשך זה עיצבן נורא. ילדותיות שהייתה חמודה ושטותית בהתחלה היה כייף בהחלט,אבל איפה שהוא "בווום" זה מרגיז. ועוד הרבה דברים...

d i n d i n i

New member
קארתי איפשהו שזה נכון מאוד!

אני לא זוכרת איפה אבל זה מתואר בדיוק כמו שתיארת את זה! אני לא אומרת שזה תופס ב 100% וכל דבר שמשך אותנו אליו מפריע אבל כן זה בהחלט קורה ואני מעידה מניסיון שלי בלבד!

לא

זה נשמע לי כמו שטויות. אם אהבתי משהו באדם, סביר שרגשותי לאותה תכונה לא ישתנו. כנראה, חשבתי שיש בזה משהו טוב.

למעלה