דברים על דיוקם

דברים על דיוקם

יש אמנויות לחימה שמיועדות להגנה עצמית. קרב מגע למשל ועוד שיטות שיש כמעט בכל ארץ בנויות על אימונים אשר בהם מתרגלים רוב הזמן בצורה שיטתית ולא לפי אילתור המדריך דרכים להתמודדות עם מצבים מציאותיים בכל הרמות. כל אמנויות הלחימה כמו טאי צ´י ואיקידו אמנם יעילות בצורה מסויימת ולאחר המון שנים אולי ברמה גבוהה למדי אבל הן אין אף דוג´ו או מועדון לאיקידו או טאי צ´י אשר בו מתרגלים בכל שיעור גם מכות שימושיות (באיקידו לא פוגעים בכלום בזמן האימון) אני מתכוון גם לשימוש באביזרי אימון כמו כריות חבטה או שקי אגרוף. ובאף דוג´ו לאיקידו או לטאי צ´י אין אימונים שיטתיים על התמודדות עם מצבי רחוב. לכן אל תתיימרו ואל תגידו לאנשים שכל השיטות מלמדות הגנה עצמית. זה לא שקר אבל בהחלט סילוף האמת. כל אחד חייב לדעת את מקומו.

here we go again...

מה יצא לך מהפוסט הזה? אתה מרגיש יותר טוב בכך שהראת לאנשים את האמת? נראה לך שעכשיו מיתר תקום בבוקר ותגיד "אבוי ואויה! בזבזתי את חיי!", או שאמיר קראוזה יראה את האור וידע את מקומו? נו באמת...

באמת אפור

באמת אפור מתאים לך... מה ? נגעו לך בנקודה רגישה? אני מסכים עם זה שכמו שקרב מגע לא מתיימר להיות אמנות לחימה רוחנית (כשיטה אבל כמובן תלוי במורה) כך המורים לאיקידו והטאי צ´י חייבים להפסיק להשלות אנשים שהם ילמדו הגנה עצמית יעילה בשיטה שלהם.

טוב, רק בשביל הוויכוח:

לדעתי האייקידו מלמד הגנה עצמית הרבה יותר יעילה מאשר קרב מגע: הוא מלמד איך לא להיכנס לקרב! אם הגעת למצב של קרב, כבר הפסדת, כי בקרב אמיתי 99% שתיפגע, גם אם תנצח. אז איזה מין הגנה עצמית זאת?

מיתר: מדבריך, ניתן להסיק ...

כי האייקידו מלמד, להבדיל(!)מקמ"י, איך לא להיכנס לקרב... לו הכרת לעומק מומחים לקמ"י, היית יודעת כמה עבודה מושקעת באבחון וניטרול התקפה לפני שהיא מתרחשת... דבר נוסף: נכון ששאיפתנו היא למנוע ולהימנע מקרב, אך יש לזכור, כי באומנויות לחימה עסקינן וקיים סיכוי כי אחרי כל ה"פור פליי" ניאלץ באמת "טו פרופורם"... בשלב זה, אומנות לחימה אכן-כן נבחנת במידת יעילותה...

האייקידו (של אואשיבה) אכן שונה

בעניין זה מכל אומנויות הלחימה האחרות. המטרה המוצהרת של האייקידו היא מניעת קונפליקטים, ולא נצחון בהם. נכון שאני לא מכירה קמ"י לעומק (או כל אומנות לחימה אחרת, בעצם), אבל ברור לי שבסופו של דבר כמעט כל אומנויות הלחימה מעמידות כמטרה את נושא "היעילות" בקרב. לא כך האייקידו (שוב, של אואשיבה. אני לא מדברת בשם קורינדו אייקידו, כי גם אותו אני לא מכירה). הטכניקות הן חשובות מאד. חשוב לבצע אותן נכון ומדויק וביעילות, אבל לא כהכנה לקראת קונפליקט עתידי. המטרה היא "לתכנת" מחדש את המוח, ע"י תכנות מחדש של הגוף; ליצור אינסטינקט מחשבה חדש, ע"י יצירת אינסטינקט גופני חדש. כדי שבבוא הקונפליקט, לא תפעיל כוח כנגד כוח אלא אינסטינקטיבית תחפש את "הדרך הקלה". כניסה לקרב, גם אם נצחונך מובטח, היא הפעלת כוח נגד כוח, ולכן היא בהגדרה כשלון של האייקידו. במילים אחרות, האייקידו אינו נבחן ביעילותו בקרב: כשזה מגיע לקרב האייקידו כבר נכשל במבחן. וזאת כמובן התפיסה שלי את האומנות שלי, ודעתי בלבד בע"מ.

דעתי נפוצה לא רק בישראל אלא

בכל מקום שבו יש אנשים שמבינים משהו באייקידו. ועכשיו מה דעתך לחזור לאימוני החניקה באמצעות המבט?

מה, זאת היתה בדיחה?

אז יש לי הצעה חדשה לאימונים בשבילך: אומנות ההבחנה בין גשם לבין מישהו שיורק לך בפרצוף. נראה לי אתה זקוק לזה.

תשובתך שיטחית ומוטעת

אני מקווה שאת לא מורה ושאת לא משלה את תלמידייך שמה שאת אומרת הוא נכון. קרב מגע / הישרדות וכל השאר שבסגנון לא רק שמלמדות אותך בדיוק את אותו העקרון שהכי טוב לא להכנס לקרב, אלא שהן גם מלמדות אותך מה לעשות כאשר את נקלעת לאותם מקרים בהם הקרב הוא בלתי נמנע... ותאמיני לי זה קורה מדי דקה בכל הארץ. תעברי את חייך בשלום, יעקב

יעקב:

אנו משתדלים כאן (אם כי לא תמיד מצליחים) לשמור על פאסון ולא להיכנס להערכות סובייקטיביות, מי כדאי שילמד ומי לא ... אתה בחיים לא פגשת את מיתר: אין לך מושג לגבי היכולות שלה לפרש את האייקידו וללמדו... אפשר לנסות ולהעביר מסר (שלגבי מהותו, אני בדעתך) באופן שלא יתריס או יפגע, והרי לבטח אין לך כוונה לפגוע, נכון?

אל חשש, אני לא מלמדת.

אבל אני מעדיפה ללמוד ידע לקוי ובלתי שימושי מאשר גסות רוח וחוסר סובלנות. Hint-hint

NEWBE

New member
מה ?

יש אומנות לחימה שבא מלמדים לא להכנס לקרב ? שמעתי על אומניות לחימה שממליצים קרב כמוצא אחרון רק, אבל, מה יוצא לך מללמוד אומנות לחימה שלא נותנת לך יתרון על היריב. ובקרב אין דבר כזה 2 צדדים מפסידים, יש צד פגוע וצד מפסיד, ולפעמים גם צד מנצח וצד מפסיד, תלוי ברמה. מי שחושב שכניסה לקרב היה הפסדהוא לדעתי ***** אמיתית (הצינזור מוקדש לטל, WHITEBEAR) ועוד כמה דברים שממש לא בא לי לצנזר אותם עכשיו...

באמת?

בוא ניקח מצב דמיוני: אתה הולך ברחוב עם חברה שלך (שאותה אתה אוהב מאד לצורך הדוגמא), פתאום בא מישהו לשדוד אותך. יש שתי אפשרויות: א. תיתן לו את הארנק והוא ילך ב. תלך איתו מכות, הוא יפלוט כדור ויהרוג את חברה שלך, אח"כ אתה תהרוג אותו. האומנם באפשרות השניה יש מישהו שניצח? האם הכניסה לקרב לא היתה בגדר הפסד, אף שבקרב עצמו ניצחת? וכן, המטרה הסופית באייקידו היא ללמד אותך איך להימנע מקרב. אה, וכל הכבוד על יכולת הצינזור העצמי.

חובבן

New member
בוא ניקח מצב לא דמיוני

לפני כמה ימים באילת חבורת נערים הלכה מכות, ואחד הצעירים נדקר ונהרג. האם ניתן להגדיר את הדוקר (שהסגיר עצמו למשטרה) כמנצח בקרב? אני חושב שהוא היה מוכן לתת הרבה מאד כדי להחזיר את הגלגל לאחור ולברוח מהארוע לפני שהתחיל. לצערנו לא מדובר בוויכוח תאורטי בלבד. אנשים רבים לא מסוגלים לשלוט על עצמם בצורה מינימאלית ולהפעיל שיקול דעת, ומשלמים על כך ביוקר. כל תורה שמאפשרת לחשוב שתי שניות מראש ולהפעיל את המוח, יכולה להציל חיים, יותר מכל פליק פלאק או אגרוף סיבובי.

NEWBE

New member
אז בוא אני אסביר לכם...

הילד שהסגיר את עצמו אולי היה רוצה להחזיר את הגלגל אחורה, אבל זה לא הופך אותו למפסיד, הוא שמר על הכבוד שלו, אבל, "בשביל כבוד צריך לעבוד" והמחיר של השמירה עלה לו בדקירה, מה לעשות אלה החיים, ויש כאלה שמוכנים לשמור על הכבוד שלהם בכול מחיר. בשבילי הכבוד שלי הוא הדבר הכי חשוב לי, בשבילו, בשביל המדינה, ובשביל המשפחה הייתי נותן את החיים שלי... "מוטב למות על רגלינו מאשר לחיות על ברכינו" -וינסטון צ´רצ´יל (מוקדש לאילן !) זו תאורית החיים שלי. ולמיתר, אם חברה שלי הייתה רואה אותי יוצא מקטע שתיארת בלי הכסף שלי והכבוד שלי, היא בטוח היתה מעיפה אותי קיבינמט...

bizhar

New member
בתי הסוהר מלאים "אנשי כבוד"

ביניהם בעלי משפחות שבטיפשותם גזרו על משפחתם חיי סבל. איפה בדיוק הכבוד? בעיני, שמירה על כבוד הזולת חשובה לא פחות משמירה על כבודי. ילד הרג ילד והפך משפחה שלמה לסמרטוטים. מה כ"כ מכובד פה?

NEWBE

New member
רגע, עדיף ש...

שתחשב כבדיחה בעיני כולם שיסתכלו עלייך ויגידו הנה אחד שאפשר לסנג´ר אותו כי הוא לא מגיב... בקשר לכלא, שוב זה החיים, אין מה לעשות, וזה שאתה מכבד את הזולת, זה לא אומר שהזולת יכבד אותך... (הכול ניסיון חיים)

bizhar

New member
אני באמת לא יודע איך הייתי מגיב

אבל אני מאוד מקווה שאבחר להיות לבדיחה ולא אאלץ לחיות כל חיי עם ההרגשה שנטלתי חיים של אחר בשביל משחקי כבוד. יש לי חידוש (מסתבר) בשבילך: ה"חיים" הם הדרך בה אתה בוחר ולא הדרך שבחרו עבורך. אם אתה נותן לאחר לתמרן אותך ובעצם לבחור עבורך אם ל"שבת" או לא זו תבוסתנות וטיפשות. אבל ככה אתה בוחר לראות את הדברים וזו זכותך.

למעלה