דברים נחמדים

מיכלוש7

New member
אבל....

למה להמשיך לסבול בכיתה כשאת מרגישה שם לא רצויה, אם פשוט אפשר לעבור כיתה?! זה לא שאני אומרת שתמיד עדיף לברוח מהבעיה מאשר לפתור אותה, אבל במקרה הזה-אני באמת לא חושבת שאם הם היו נשארות באותה כיתה המצב היה משתפר, אז-למה לא לעבור??? גם כשאתה יודע שאתה צודק-אפשר לפעמים לוותר על זה לטובת הכלל!

mayakol

New member
אני לא מאמינה שאני אומרת את זה אבל

הנה מצאתי יתרון קל של החינוך החילוני על-פני הדתי: בתיכון החילוני כמעט ואין עניינים עדתיים מכוערים כמו שצוינו כאן. אבל כמובן שעם כל חסרונות החינוך החילוני, זה בטל בשישים.

yair m

New member
יש לי חבר שאמא שלו עירקית ואבא שלו

בכלל רומני לא יודע איך הם הגיעו לזה. ובכלל רוב הכיתה שלנו הם אשכנזים

mayakol

New member
אוי אוי אוי.... ../images/Emo5.gif

רציתי בהתחלה להיות יותר תקיפה ולבטא בדיוק מה השירשור הזה עורר בי, עם כל שיחת העדות הזו, אבל אני ארסן את עצמי. אני רק אומר, שהשיחה הזו פשוט נתנה לי הרגשה רעה. ואנשים, הגיע הזמן שנפסיק עם ענייני העדות!!! (ועם כל הכיעור שאנחנו מצרפים אליהם...) אתם לא תימנים, רומנים, מרוקאים או פולנים. יתכן שהוריכם כן. אתם צברים!!!

LadyTitania

New member
ובכן

מצד אחד את צודקת. הירידות ההדדיות מפני שX שייך לעדה Y וכו.למרות שאני לא הייתי משתמשת במילה צברים אלא "יהודים". מצד שני,את מתכוונת לאפליה עדתית ולסטיגמות שהולכות איתה ביחד. אבל לא מדובר רק על זה. יש חשיבות לעדות. זה חלק מהמסורת, שאני לא מוכנה לותר עליה. אבא שלי טריפוליטאי ולכן גם אני מבחינת מנהגים טריפוליטאית. אני אותר על המסורת הזו. אין בזה לפסול עדות אחרות. הדסה

mayakol

New member
אז ככה...

כן ברור שההגדרה הנכונה היא "יהודים", אבל התכוונתי שאם כבר, אז צריך להפסיק להשתמש יותר מידי בשיוך העדתי הזה כי אנחנו גם ככה לא ילידי אותה ארץ זרה, אלא צברים. כמובן שאין זה בא לומר דבר על עניין המסורת והמנהגים שמתלווים אליה, כי הרי כל אחד נוהג לפי מנהג אבותיו וכו'. אבל עדיין, אני חושבת שהשרשור הזה פה היה מיותר, למרות שהוא משקף, לצערי, את המצב בארץ.

איילת כ

New member
אז ככה

ששואלים אותי מה אני אני עונה שאני ישראלית בת ישראלים ולפעמים אני עונה שאני צברית בת צברית והאמת שאני ממש גאה בעובדה הזאת. וכמו שאני גאה בזה כך אני גאה בעדה שלי. ולא צריכים לקחת את זה קשה מדי, הכול בצחוק.

שרוך

New member
איילת את מגעילה

בס"ד הי לכולם אז ככה אני נחרד ממה שהולך פה לא ציפיתי שמשהו יעלה את הנושא הזה ובכן אני אשכנזי טהור ואני לא מתבייש בזה !!! גיסי הוא תמני !!! ככה שתבינו שאני לא גזען !!! אצלנו בכיתה יש רק 2 אשכנזים !!!! והשבוע חבר שלי אמר שהוא טרייפולטאי ולכן הוא חייב לשנוא את האשכנזים וזה ממש החריד אותי !!! גועל נפש !!!! ואיילת את שיא הגזעות בגללל עוד יש הפליה בארץ בין העדות!!! שרוך

שרוך, היא לא

היא לא אמרה שומדבר רע על עדה אחרת. אמרה כמה יש לה בכיתה. זהו. לא ראיתי גזענות בדבריה. או שלא קראתי נכון?

yair m

New member
שרוך היא צודקת....

אנחנו רק אומרים מה יש לנו יותר בכיתה. ושהיה כתבה לא נכונה על התימניים תרגע

טיפוסית

New member
אז זהו

מה כל כך משנה, מה יש לך בכיתה? זה משנה אם החבר שיושב לידך הוא אשכנזי, מרוקאי וא תימני? מה שמשנה זה שחברך לכיתה הם יהודים ולא מעניין ממש מה העדה שלהם

איילת כ

New member
אנשים הדבר האחרון

שאתם יכולים להגיד עלי שאני גזענית. ממש לא אכפת לי מה העדה של אף אחד. כמו שרשמו פה כולנו יהודים וזה העיקר. (זה לא גזעני לכתוב שכולנו יהודים ולא בני אדם?) ואתם יכולים לקרוא מה כתבתי על אנשים שטוענים שהם לא חשים אבל על השואה, רק בגלל שהם לא אשכנזים. הבאת הכתבה היתה שזה יהיה בצורה הומורסיטית, ואם מישהו נעלב אני מצטערת. ושוב אני בכלל לא גזענית והאמת נפגעתי...

אליגטור

New member
טוב.. משהו קטן

למי שלא הבין, זה לא אומר שמי שתימני יחיה הכי הרבה. זה מחקר שבדק וגילה שתימנים חיים בממוצע יותר זמן מאשכנזים. ולגבי העדתיות, ובכן, אני בוחן כל אינדיבדואל לעצמו, אם אדם מסתכל על עצמו כפרט ומתנהג כך העדה שלו לא משנה כלום. רק הוא יגרום לעצמו להרגיש מאופיין עדתית בצורה דומיננטית.

למעלה