דברים מן הלב

CARMEL EZRA

New member
בועז האם לימדת בחוג שלך את הריקוד

היפה על גמלי או את ימין ושמאל. האם לריקודים האלה אין להם מקום בהרקדות. מה קרה לריקוד כתבתי לך מכתב שלא מזמן רקדו אותו בהתלהבות וכעת עף לו.מרקידים לימדו אותנו בהתלהבות שעות על גבי שעות את הריקוד יחד עד שנשבר ממנו.לא חבל על הזמן .חוג לא צריך להיות שיעור כמו באוניברסיטה.

טכנולוגיה במקום תרבות ../images/Emo10.gif

הגעתי לאחת מההרקדות ... עוד מרחוק לא הצלחתי אפילו לשמוע את מחשבותי מעוצמת הרמקולים הענקיים. התקרבתי ושמתי לב שיש פחות רוקדים. ניגשתי למרקידה, זו חייכה אלי את חיוכה המקצועי (יחסי ציבור) ולחצה את ידי. רציתי רק לעזור לה ואמרתי לה- כל פעם שאני בא לכא יש פחות רוקדים והרמקולים מרעישים יותר. הזעיפה את פניה והסבה את מבטה ממני... יצאתי, הלכתי למקום אחר, המרקיד המבוגר לא התנכל לאזני הזקנות. נהנתי לרקוד. בכל תחומי החיים, רוב האנשים אינם שמים לב להפרעות סביבתיות,. אם זה בקנית מחשב זול עם כרטיס מסך ומסך גרוע, שלאחריו הם אומרים "אני לא מתחבר עם המחשב" (אבל הם עשו "דיל" טוב)... ואם זה בריקודי עם, בהם רבים המפסיקים לרקוד לאחר "תלישת הביצים" לזמרים בגלל האצת השיר (הזמרים נשמעים כאילו פגשו את אותו כריש ידוע), ואם זה בגלל רעש דיסקוטקים המרעיד את הקורקבן. במקום להוות חוג תרבותי, נהפכו ההרקדות לתואמי דיסקוטקים, והמרקידים נהפכו ל- DJ. כל זאת עוד לפני המחשבות על איכות הריקודים החדשים עצמם. יתכן והמרקידים "מרוויחים" עוד כמה צעירים, אך הם מפסידים את עמוד השדרה העיקרי של ריקודי העם, בני 35 ומעלה, שבסופו של דבר הם המסה העיקרית המסוגלת להחזיק חוגים ברווח כספי. למירי - את עושה את אותה שגיאה שעושים הרבה אנשים (ביניהם גם המרקידים). משליכה מקידמה טכנולוגית לקדמה תרבותית. מבחינה תרבותית לא השתנה האדם, יתכן שאף ירד במקצת בעקבות שטחיות הטלוויזיה. ריקודי עם אמורים להיות בדיוק ההיפך מכל מה שמסמלת תת-תרבות הטלויזיה. הטלויזיה מאדירה את הפסיביות, חוסר היוזמה, חוסר התנועה והתנוונות המוח. בעוד ריקודי העם מיועדים להיות בדיוק ההיפך (חוץ מהמוח אולי
) איני בעד התעלמות מהטבנולוגיה, נהפוך הוא, אני בעד שימוש מוסכל בטכנולוגיה. למשל, להשתמש במערכת משוכללת, אבל לזכור שעוצמתה רבה ואסור להשתמש בה במלוא העוצמה. דרך אגב - השווית מין בשאינו מינו, מסרשמידט היה מטוב קרב חד מושבי גרמני בזמן מלחמת העולם השניה, בעוד בואינג הינם מפעלי ייצור מטוסים המייצרים הרבה סוגים, ביניהם גם מטוסי נוסעים. לסיכום, העדר ימשיך לנהור להרקדות פופולריות בגלל המזון העשיר, בגלל המזגנים, בגלל הרמקולים הנותנים הרגשה של דיסקוטק ובגלל ה- DJ הצורח שטויות למקרופון. אך העדר יקטן וילך, אנשים לא יוכלו להסביר לעצמם מדוע הם לא אוהבים ללכת יותר לריקודי עם. הם פשוט יפסיקו ללכת.

../images/Emo88.gif מגיני אוזניים

אתמול (ביום ג´) ביקרתי בהרקדה מסוימת בצפון הארץ. הכל היה נחמד - פרט לפרט שולי אחד: הלכו לי האוזניים!!!!!! העולם לא גדול, הקהל לא רחב, אבל המוסיקה - צורחת! לדעתי לא המדריך ולא הרוקדים הקבועים במקום לא שמים לזה לב, כיוון שהם פשוט רגילים ולא מורגלים למשהו אחר. (או שעור התוף שלהם הלך פייפן) חוץ מכאבי אוזניים שסבלתי מהם לאחר שיצאתי מההרקדה, גם ההנאה שלי לא הייתה מלאה, כי לא הצלחתי להנות מהשירים האהובים שהושמעו בקולי קולות . וחבל. הרוקדים בקיבוץ באזור עכו - לתשומת לבכם (ואוזניכם) !

ארץ הצבר וזקנמוךקרח -אוזניים

בדברים ה/21 נאמר: עיניים להם ולא יראו, אוזניים להם ולא ישמעו... ובהמשך - ולעם הזה היה לב סורר ומורה. המרקיד לא מתחשב בך ובחבריך, אין ברירה, קח דונג והכנס אותו עמוק לתוך האוזן. ואז עיניך יראו ואוזניך לא ישמעו.

לא. לא אבוא אליו יותר.

איני "גרופי" של אף מרקיד. אבל אני יודע בדיוק לאיזה הרקדות לא אלך ! לאחר פעם אחת שאני מעיר, אם המרקיד מתעלם, או שמנסה "לשחק" ... מנמיך ומיד מגביר את הווליום. אני פשוט הולך לי ויותר לא אבוא להרקדות של אותו מרקיד. משיחות עם אנשים, מסתבר שיש עוד רבים כמוני. איני חושב שאני צריך אטמי אזנים כשאני הולך לבילוי. מסתבר שרוב המרקידים עצמם, הנם פגועי אזנים. לכן הם אינם מרגישים שהם הופכים גם את האחרים לנכים.

פלורנס1

New member
החלטה נכונה לא ללכת כי אחרת גם

את שמך תצטרך לשנות לזקנמוקרח החירש !

למעלה