דברים מן הלב

דברים מן הלב

חוגים והרקדות נוסטלגיה הגענו לימים טובים. המדריכים המתחרים על נתח הרוקדים הממלאים את אולמותיהם, חרדים לגורלם. הם הגיעו לסוף הדרך עם הריקודים החדשים. אני אהבתי מאוד את הריקודים החדשים , המעודכנים ביותר, שיצאו זה עתה מן התנור, נתקף עכשו ,בכעס ובשיטנה – לכל ריקוד – המצאה חדש, שמביאים היום לחוגים. כולם בנויים על שטנץ, צ´ה צ´ה צ´ה דרוך , סיבוב הבן , סיבוב הכת – קישקוש בלוש. אלה לא ריקודי עם. אלה ריקודים , שתכליתם – להשתיק את הזילזול שיש לרוקדים, במדריכים, שלא שולטים בחומר. מדריכים אלה מפעילים ציוד מודרני עם ידע- אפס. d.g. מחפשי פרנסה קלה. השאלה אינה ריקודים נוסטלגים או חדשים, השאלה הרבה יותר יסודית – מה המדריך יודע מיסודות ריקודי העם שלנו ומה ביכולתו להקנות. אם הוא תוצר של הרקדות עכשויות , חבר של "יוצרים " צעירים , שצריך לעזור להם להתפרסם, או בוגר אולפן, רציני, שלמד ומכיר טוב את החומר. אם יסודות הכשרתו מעולים, הוא יהיה מעולה בעבודתו, אבל אם הוא מהנחשלים – כך תראה עבודתו. גם אם יבואו אליו הרבה רוקדים, הם יגיעו כעבור זמן למסקנה שלי – הבל הבלים . הריקודים וממציאיהם שייכים לרובד אישי חלש ונחשל, מנסים בכל כוחם להתבלט. אין פלא , שהם אלימים, נאבקים בחבריהם הקרובים ביותר (לא דוגמת - מולוך ) נסחפים לגסטרונומיה ולשיטות פירסום נלוזות ועלובות. הם הצליחו להפוך אותנו לעדר. ההרקדה היתה לעגל הזהב, מין מעשה תרפים, חסר תועלת וכבוד. כשמדריך מזמין אורח , מבזבז זמנם של המשתתפים בהרקדה, בלימוד ריקוד קלוקל, לא חוזר עליו, בשבוע שלאחר מכן ומלמד במקום - ריקוד חדש . זאת - בריחה מן האחריות. הוא לא יודע את הריקוד , שלימדו בשבוע שעבר, ובמקום זה מסבן את הרוקדים, ומסיח את דעתם, מהריקוד הקלוקל , ומחפש דרכים לתקן - ולהגביר את ביטחונו העצמי. צריך לההפסיק עם הלימוד הסוציאלי של ריקודים. אם יש יוצר , שמחפש מעבדת נסיונות, שיעשה זאת עם אשתו וחבריו בבית, ולא יטריד ציבור שלם, יקלקל הרקדה, ויאלץ , את חברו – התומך הסוציאלי – לברוח מאחריות . ריקוד שלא עבר השתלמות - אין להכניסו להרקדה !! המשך יבוא !........

חבר של ראה התייחסות

לדברים שכתב ששי מזור מרקיד למרקיד זאב... נראה שחלק מהדברים שנאמרו מתייחסים גם לדבריך.

תרגילי קרקע ( לא מקורי שלי )

קודם לכל דבר אחר אני מבקש ממך לזכור שהשם שהוזכר היה זאב מלוך ולא מולוך. אני מרוצה מהתקיפות ומהבהירות של דבריך. התאור שלך עושה חסד עם אלה המכנים עצמם יוצרים, עם המרקידים ועם הריקודים השונים והמשונים. מישהו כתב פעם בפורום הזה שהריקודים מזכירים לו תרגילי קרקע בהתעמלות ספורטיבית ולאחר קריאת דבריך אני מבין את דבריו. חלק לא קטן מהריקודים הם קשקוש מקושקש שנולדו בחטא וחבל שנולדו. מענין יהיה לשמוע פעם ממישהו מוסמך מה הוא התהליך לאישור ריקוד להשתלמות, האם בוחרים רק חלק מריקודים המוצגים בהשתלמות, האם מישהו בודק שצעדים תואמים למוסיקה ( אני משער שלא,משום שאותו מרקיד הרוקד לפני המנגינה ודאי שאין לו ידע או בסיס מוסיקלי). חבל להרבות בכתיבה כי דבריך חזקים מדברי ואין טעם שנוסיף להג. ששי

דברים מן הלב - המשך

דברים מן הלב – המשך לדעתי, יש הבדל עצום בין הרקדת נוסטלגיה להרגלה רגילה . היום - אנחנו נמצאים שתי אצבעות מצידון, מנגבים את הדמעות, ובלעדיך אני לא שווה כלום , או בגללך קורה משהו. אז - בנינו ארץ , מדינה, חברה. התיחסנו למציאות בעוז ובתקוה. השירים היו מהוי הארץ, מהשדה, מהכפר, משיר השירים ומתתנ"ך. שרנו הנך יפה רעיתי, אל תראוני, דודי לי , אתי מלבון, אי הטל., ניצנים ניראו בארץ. לא בכינו על הספסל בשדרה , עד שהיא תבוא, ולא האשמנו אף אחד בצרותינו. למדנו להתגבר עליהם. היום כולם בוכים. וכמה שהריקודים ממיסים את הלב או משמיעים מחאה – הם יותר מתאימים לרוח הדור. שב ושמע , את האופטימיות שיש בהרקדה נוסטלגית. מזרה ישראל יקבצנו, ידיד נפש שירו השיר. הבא נצא במחול, אם הופלנו דבקה לאדמה, ד. אוריה ועוד. אני לא רוצה להרגיז אף אחד, או לפגוע ביוצרים חדשים אבל ,בדקו אחד לאחד, על מה בנוי הריפרטואר המודרני בועז כהן מכין לו אליבי, לכישלון המודרני, והחליט להעלות לעגלתו את פרורי הנוסטלגיה. אין צורך להתלות בעצי הנוסטלגיה , כדי להוכיח, שאתה עוד עם שורשים. יש להחזיר את אוירת הנוסטלגיה בשלמותה. יש להפסיק , לגמרי , את ההרקדות הבכיניות והמרדימות ולהתחיל להקנות לצעירים, ולרוקדים החדשים את יסודות המחול הישראלי המקורי האופטימי . לחזור לשורשים. לא להתחרות על ריקודים חדשים , אלא להיפך, להתחרות על נבירה וחיפוש ריקודים ישנים שלא נס ליחם. כך עושים היום בשירה בציבור. פתאום יש הרבה זמרים צעירים ששרים את השירים הישנים ומעוררים בנו התרגשות מחודשת. יש לי הרגשה שבריקודים אנחנו שוקעים בבוץ , זר לרוחנו סלסה שמלסה, ועוד קישקושים. האם אני היחיד שחושב כך ?

צריך להשלים עם רוח התקופה.

אני נהנית לקרוא את דבריו הכנים והנבונים של חברשל המתרפק על רוח התקופה. נכון, היו ימים חבר / אך הם חלפו מהר וכו´ ולא רק בתחום ריקודי העם הכל היה פעם שונה, בתולי, תמים ושורשי, בכל תחום בחיינו, הכל היה פעם אחרת. אבל מה לעשות חברשל, יש להשלים עם רוח התקופה. חזרת כעת מחו"ל, אני מניחה שטסת בבואינג משוכלל ולא במסרשמיט מיושן, אתה נוסע במכונית חדישה ולא בעגלה עם סוסה, אתה קורא וכותב באינטרנט מודרני, ולא במחברת מיושנת, ועוד ועוד ועוד. אם כן, זה יפה להתרפק על התקופה ההיא ולהגיד כמה הכל היה יפה ותמים, אך במקביל, יש לשמוח גם על הדברים היפים שמעניקה לנו תקופת הזמן הזו. מירי.

רוח התקופה- נוסטלגיה, חברות ואוכל

שלום לך מירי לוי בחרתי להתיחס לדברים שנכתבים כאן דווקא דרכך משום שראיתי שאת מאלה הכותבים בצורה שקולה ובלתי מתלהמת. מכל מה שאני קורא בהתכתבויות בפורום - לפחות בעת האחרונה איני יכול שלא להגיע למסקנה שתרבות ריקודי העם נמצאת במשבר רציני. הענף הזה שעליו אתם יושבים עלול לקרוס בכל רגע. יתכן שעדיין לא מאוחר לעצור את הקריסה. כל הנושאים שהעליתם לאחרונה חשובים לטיפול. וזה צריך להיות טיפול שורש עמוק ומכאיב. מדברים על רמת המדריכים לריקודי עם ( להלן המרקידים ), על הכשרתם המקצועית, על השכלתם, על השתלמויותיהם ( ואני מתכוון להשתלמויות ממש, זאת אומרת קיום קורסים המעשירים את עולמם בפולקלור, במוסיקה או לפחות ביסודותיה, במחול ובצעדיו ( לא מספיק לדעת לומר שני צעדים קדימה ואחד אחורה ועוד ועוד ). העליתם בעצמכם לויכוח את הרמה הלשונית ואת תרבות השיח האנושי של המרקידים, את יחסי האנוש שלהם, את המחויבות שלהם לענף ואת היחסים של המרקידים בינם לבין עצמם, ויש עוד הרבה נקודות ונושאים שמן הראוי שיטופלו. כדאי גם לשים לב לכך שמספר הרוקדים הצעירים הפונים לריקודי עם אינו גדול וכי בסך הכל האוכלוסיה מתבגרת ( ואז יצדק חברי האומר לי בלעג שעתיד ריקודי העם נמצא מאחוריהם ). הויכוח על רמת הריקודים אינו חדש. הרי הריקודים צצים כפטריות אחר הגשם - וכך הוא גם קצב העלמותם. אנחנו נמצאים בעידן של צריכה של מוצרים לשימוש חד פעמי והמרקידים מחילים את הכלל הזה גם על הריקודים. ( בלשון העם הייתי אומר שלמרקידים אין אלוהים, הם עושים הכל כדי לשרוד ). ימי הויכוח על נוסטלגיה הוא כימי בריאת העולם. גם כאן מפעמת רוח התקופה על צדדיה החיוביים והשליליים. אנו נהנים מהיתרונות הטכנולוגיים אך נפגעה אצל הצעירים יכולת החשיבה המופשטת ( בעיקר בגלל הטלוויזיה שאינה משאירה דבר לדמיון ). בצורה בוטה הייתי אומר, כדוגמה, שפעם היה מספיק לומר: "הינך יפה רעייתי..." ואילו היום אנו חייבים " לשים ראשי בין חמוקייך...". הויכוח העולה כאן בעניין איזו הרקדה שאמורה להפתח והמבוססת, או הנתמכת, על מזון ומשקה ללא הפסקה, מיותר לחלוטין. לעתים האריזה מסתירה בכוונה את הנמצא בתוכה. הרוקדים יגלו חיש מהר את היכולת האמיתית של המרקיד והם יצביעו ברגליהם לכיוון זה או כיוון אחר. ( אישית איני מבין איך אפשר לרקוד לאחר ארוחה דשנה ). אתם עושים רעש גדול מהרקדה שלא נפתחה עדיין ועושים לה פרסום זול וחינם. (זה מזכיר את הבדיחה על הפיל והנמלה הרצים יחדיו. מסתכלת הנמלה לאחור ואומרת: תראה כמה אבק אנחנו עושים). נכון, כתב מישהו מכם, מכוער מאד לפתוח הרקדה מקבילה להרקדה של קולגות הנמצאים במצוקה. הערה אחרונה: נדמה לי שאת כתבת על מרקיד שאינו חוזר על ריקודים שמלמדים אצלו יוצרים אורחים. איני חושב שהוא עושה זאת מכוונה רעה. נראה שאין לו היכולת המקצועית ללמוד ולחזור עם רוקדיו בצורה נכונה על הריקוד שלמד ולכן הוא בוחר "להשכיח" אותו. על כן, מן הראוי שלא תשפטו אותו לכף חובה!! אבל, ואני חייב לסיים משום שבן משפחה צעיר טורד את מנוחתי ודורש את המחשב, אם לא תעשו משהו דראסטי בהקדם תגלו שהענף עליו אתם יושבים נכרת וריקודי העם הפכו לאפיזודה בהיסטוריה של התרבות בארץ. בבנין ירושלים ננוחם!!!

למירי ולירון בית הלחמי

תענוג לקרוא מכתבים מנוסחים בבהירות, ובשיקול דעת. הלואי ועל כל נושא נוכל להגיע לספירות כאלה. הקמבק , שאני שואף אליו – נובע מעייפות. החידושים התכופים בריקודי עם, אינם תוצאה של צורך או רעב לחידוש. כפי שמקובל לחשוב בעולם הטכנולוגי הרציונלי. לפתור בעיות, ולהגביר את כושר האדם להתגבר על קשיי הטבע. בריקודי עם – החידוש הוא כדי להתגבר על חולשותיו האישיות של "האדם-המדריך", כאן מעורבבים ביחד, מופרעויות, תסכול, רגשי נחיתות, רגשי נקמה ועוד. אין זה צורך אנושי כללי , ללמוד כל יום , ריקוד חדש. זה צורך אישי של המדריך, להתגבר על בעיותיו. בעזרת הריקוד החדש , אני לא מרגיש שאני "טס בבואינג", ומגיע למטרתי יותר מהר. להיפך, כמו שאמר ירון – אני מרגיש שאני צולל לתהומות. המדריך או היוצר הם המקבלים אומץ ועידוד להתגבר על תסכוליהם, ועל חבריהם הנושפים להם בעורף. אנו צוללים לתהומות של אינטריגות , בינוניות ונחשלות. יוצרים עליך ישראל – מי צריך אותם. מה הם מוסיפים היום, על מה שהיה קודם. הרי הם לועסים את הקיא של הקודמים. אחד מעתיק מהשני, אותם צעדים, במנגינה אחרת. אותה ינטה בצעיף אחר. אם לא נטלטל את המערכת, ונציב בפנינו ראי, לראות למה הגענו. יהיה רע מאוד. לבוא להרקדה ולקבל עם כרטיס הכניסה את התפריט היומי לבחירה, כמו במטוס בואינג ? ימים יבואו ודיילת תעמוד בכניסה להרקדה , ותשאל כל אחד מה הוא מזמין לארוחה . לא עלינו.

מה קרה לכם חברים?

סוף סוף אתם מתחילים להפנים את מה שאני מספר לכם מאז תחילת הפורום וכותב ב"רוקדים" מאז שנוסד?... טוב לאמר "אמרתי לכם" זה לא מוסיף דבר רק אומר "ברוכים הבאים" ונעים לי לקרוא מרחוק שיש דיונים מעניינים בפורום. ולגופם של הדברים: נאמרו כאן מילים כדורבנות ועם הרבה נימוקים נכונים, מעניינים וחשובים. חשוב שתמשיכו לשדר את רגשותיכם ומחשבותיכם האמיתיים וגם תביאו אותם כשיהיו כאן אורחים שונים בפורום. שוב אומר: מה שאנו כותבים לא יחזיר את הגלגל לאחור, אך בהחלט יש לו השפעה וחשוב שיאמר בקול רם וצלול, בפורום וגם בע"פ בהרקדות, באזני המקריכים (מרקידים?) ובאוזני חבריכם במעגל. ויחד עם זאת בואו נזכור שלא הכל שחור (עוז איפה אתה?) יש, עדיין, הרבה דברים יפים בריקודי העם ובכל מקרה הם עדיפים על הדיסקוטק, הראפ, הפופ האם טי וי וגם הסלסה והרואדה כי הם שלנו והם בכל זאת בעברית (רובם), נעשו על ידי אנשים החיים עמנו (ברובם), הם מייצגים את התרבות שלנו על החיוב והשלילה שבה ובקיצור הריקודים שלנו זה ישראל. הריקודים הישנים, אלה שאתם מתרפקים עליהם, לא יוכלו לשרוד אם לא יבואו גם ריקודים חדשים כדי להעשיר, לגוון ולעורר עניין בחוגים ובהרקדות, אך יש לדעת שלא ישרוד דבר אם הריקודים של פעם לא יירקדו והמדריכים כלל לא ידעו אותם (ובעקבות זאת גם הרוקדים). האיזון חייב לחזור לרחבות הריקודים וזה בהחלט תלוי ברוקדים ובמה שהם משדרים למדריכים-מרקידים. אני מקווה שרוני סימן טוב יתארח אצלנו בקרוב (הוא גם קורא מדי פעם בפורום), ויוכל לתת תשובות למה ששאלתם-ביקרתם בקשר להשתלמויות. יש הרבה דברים בקשר לנוהל ההשתלמויות שחייבים שינוי ושיפור. אני, לצערי, לא יכול כל הזמן לבקר ולספר את כל המגרעות, הרי כבר אמרו לי כאן בפורום ש"אם כולם אומרים לי שאני שיכור אולי יש בזה משהו" אז אני שמח שהצטרפו אלי עוד כמה "שיכורים" ולא לאט אולי נזיז גם דברים במערכת. תודה לכם. עכשיו כבר 22:15 ביפן אני אחרי הסדנה הראשונה ולקראת הסדנה השניה מחר. לאחר מכן אשמח לדווח על שתיהן ביחד.

ירון - מאחלים לך הצלחה במשימה

הערה קטנה לדבריך. אין צורך בריקודים חדשים אם הייתי מרכיב מערך שעור לחוג, במשך 3 חודשים, הייתי מלמד בכל שבוע "ריקוד חדש" מהריקודים הבאים: אהבת שלמה את שולמית - צבי פרידהבר בת הכרמל - צבי פרידהבר הכורמים היוגבים - יואב אשריאל גלגל המזלות - שמוליק גוב ארי יום א´ בשבוע - שמוליק גוב ארי מרגנית - גבי סויסה את אני והרוח - יענקלה לוי דבקה כנען - מושיקו דבקה עוז - שלמה בכר זכריה - מושיקו כי תנעם - תמר אליגור פשטו כבשים - יואב אשריאל אל תראוני - זאב חבצלת הך בסלע - יענקלה לוי אם חוג נוסטלגי או אחר יכניס צעד בעקבות אגודל, את הריקודים האלה, כעבור חודשיים, יהיה לחוג הזה גוון מיוחד. בלי בכי ובלי דמעות.

לחבר של כלם - ברוך הבא!

נעדרת זמן מה ושאלתי עליך - ברוך הבא! אם ילמדו את הריקודים שצינת כאן - לא ישארו לנו רוקדים על רחבת הריקוד. אין רע בלי טוב ואין טוב בלי רע, כבר אמרתי שהשילוב בין ישן וחדש הוא השילוב הטוב ביותר לרוקדים, אם תלמד רק ריקודים ישנים (כפי שעשה כך ניצחי פולת בזמנו) לא יישארו לך רוקדים, כך קרה גם לניצחי שלדעתי הוא מדריך דגול ונפלא אך הוא התרכז רק בלימוד ריקודים ישנים ולימד מעט מן החדשים וסופו שכולם ברחו לו מהחוגים.

CARMEL EZRA

New member
לעדה החביבה. לניצחי לא ברחו רוקדים

אלא שכל הזמן נוספו לו כל הזמן רוקדים. הרוקדים התחילו להתמעט כאשר החוג עבר לידיו של ישראל שיקר שאני אישית לא חיבבתי אותו כי גיליתי שהוא לא ישר ואמין בעיני למרות החיצוניות שלו שמראה אותו כאדם נחמד. כאשר גדי ביטון העביר את החוג שלו בבית דני מיום רביעי ליום שלישי אז החוג של ישראל נפל לתחתית הבאר. ישראל לא הצליח להיכנס לנעליו של נצחי למרות שגם הוא ישראל מדריך ותיק ומוכשר גם בחיבור ריקודים.

עזרא מה יש לך נגד ../images/Emo46.gif

ישראל שיקר? תמהה אני לקרוא השמצה שלא בטוח מבוססת אתה כותב : "לא ישר ואמין למרות החיצוניות שלו שמראה אותו כאדם נחמד" אינני חושבת שיש כאן מקום להשמיץ מרקידים רוח הדברים צריכה להיות ענינית וכללית ולא אישית כלפי מרקידים.

פלורנס1

New member
לשוגי אני מחזקת -

אני גם הייתי בהרקדה של ישראל שיקר בשבוע האחרון ומאמתת את מה ששוגי אמרה הוא שילב ריקודים ישנים עם חדשים והיה פשוט נפלא. לך עזרא כל מרקיד מתאפיין בהרקדות שלו, בדרך שלו לא יפה להוציא לשון הרע על אף אחד , נכון אנחנו מבקרים מרקידים ואומרים את מה שאנו חושבים אבל כאן האשמת האשמה מאוד חמורה ואני חושבת שאתה צריך להתנצל ! כשאדם מובא לדין הוא מביא הוכחות וכאן זה לא בית משפט שצריך להאשים ולהוכיח דברים אם אנשים נהנים לרקוד אצלו וכיף להם אז שימשיכו ויהנו ואם לאחד זה לא נראה אז שלא יגיע לשם אבל אין בזה לגרור או להשמיץ. אני מקווה שזו היתה רק "פליטת פה"

אז איך אתה מסביר שבביכורי העיתים

שגם שם ניצחי הרקיד והתרכז בישן בעיקר, גם שם החוז נפל? שם לא היה ישראל שיקר והחוג נפל בגלל היותו דבוק לריקודים הוותיקים.

gold869

New member
החוג של נצחי בבכורי העיתים.

החוג של נצחי לא נפל בגלל שסיבות שציינת. נצחי נסע לארה"ב ללמוד ולכן העביר את החוגים שהיו שלו למרקידים שונים. את החוג בביכורי העיתים העביר לישראל שיקר. כאשר נצחי הרקיד בביכורי העיתים הוא התמקד בעקר בלימוד מחדש של הריקודים ותיקון טעויות נפוצות. רוקדים מתקדמים אמנם באו, אבל בגלל שהדגש היה על לימוד הם היו חלק קטן מהקבוצה שרקדה שם. גם האולם הקטן והלא נוח ובעיות החניה גרמו לכך שהחוג לא גדל, אבל שמר על מספר קבוע של רוקדים. לאחר שהחוג הועבר לישראל שיקר, הוא הפסיק ללמד וחלק מהרוקדים חש נפגע. ההרקדה החלה להתדלדל ושמעתי דעות נוספות כמו של עזרא שאמרו שהוא זלזל בחוג. מכת המוות לחוג זה הייתה הרקדת הנוסטלגיה של אייל עוזרי ביום שלישי, הרקדה שהוא התחיל לערוך אחת לחודש וכמובן באותו היום. כמעט כל הרוקדים הגיעו לאולם בהדר-יוסף שעולה באיכותו על זה של ביכורי העיתים והחניה בו חופשית. החוג קרטע עוד כמה פעמים ולאחר מכן רוקדי הנוסטלגיה הפסיקו לבוא. מכאן יש לך טעות, החוג שהיה של נצחי נסגר כאשר ישראל שיקר הדריך בו.

CARMEL EZRA

New member
אכן גולד. התשובה שלך היא התשובה

המדוייקת והנכונה. תשובה ממש לעניין. ועונה בצורה מושלמת ונבונה על סגירת החוג שנצחי קודם התחיל בו.

לגולד ולעוד כאלה... מה אתם מנסים

לומר לי? שמי שמפיל את החוגים של נצחי פולת הוא לא יותר מאשר ישראל שיקר? נו באמת... מדריך מצליח לא סוגר חוג - עוד לפני שניצחי החליט לעזור לארה"ב, אני במקרה רקדתי בחוג הזה בביכורי העיתים ואני עדיין חושבת שמה שדילדל את החוג זה במקרה שלו, השמירה על ה"נוסטלגיה" באופן קצת מוגזם, הרבה מאד רוקדים ציינו זאת בפני, שאם ניצחי היה מלמד ונותן את כל הריקודים החדשים החוגים שלו לא היו מתדלדלים ולא שאיני אוהבת את הריקודים הישנים - שלא תבינו אותי חלילה לא נכון, אך כבר אמרתי זאת הדרך הבטוחה והטובה לכל הכיוונים זה לשלב ישן בחדש. אני גם מכירה את ישראל שיקר וחושבני שהוא מדריך נפלא לכל הדיעות, איני יודעת מה קרה כאן לחלק מכם שמטפטף פה ושם או רומז פה ושם שכאשר ישראל שיקר נכנס למלא מקומו של מישהו במקרה זה של ניצחי אז זוקפים לישראל את הכשלון של האחר (ולא שיש לי משהו נגד ניצחי, כבר ציינתי זאת - בעיני גם ניצחי הוא מדריך נפלא ואין כמוהו), ובכלל חברייה - פרגנו יותר למדריכים, נדמה לי שהפורום כאן הופך להיות - פתאום - מן פורום שמוריד חלק מהמדריכים הנפלאים הללו - קצת למטה וזה לא פייר... במיוחד שאין כל אמת או כל צידוק לטענותיכם המובאות כאן בזמן האחרון.

gold869

New member
לעדה, מה את מנסה?

שוב בואי נעמיד דברים על דיוקם. ועד כמה שאני רואה דיוק זה לא הצד החזק שלך. קודם כל אציין שאין לי שום דבר כנגד ישראל שיקר להפך, הוא אדם נהדר יוצר נפלא ומרקיד מעולה השולט בחומר החדש והישן, אבל במקרה הנדון משהו השתבש החוג לנוסטלגיה בבכורי העיתים לא הצליח להמשיך בקו של ניצחי ונפל. את טוענת שנצחי היה צריך לשלב בחוג הזה שלו ריקודים אחרים, חדשים. הכיצד ? החוג הזה הוגדר כחוג לריקודי נוסטלגיה כך שלא הייתה הצדקה לשים ריקודים חדשים, אלא רק ריקודים שאת קוראת להם ישנים שחוברו לפני 1985. ידוע לי שנצחי לפני נסיעתו לארה"ב לצורך לימודים בחר לתת לישראל את החוג בביכורי-העיתים כיוון שישראל יודע ריקודי נוסטלגיה. לא ברורה לי הסיבה המדויקת, אולם הדברים לא צלחו. כנראה לא הייתה כימיה בין הרוקדים למרקיד וחלק מהסיבות פרטתי קודם (בתגובה קודמת), הבנתי שהרוקדים היו ממורמרים וחלקם החל להצביע ברגלים. כשניצחי הרקיד החוג פרח. אז מה יש לך נגד ניצחי? מדוע את משמיצה אותו? בגלל שהוא רחוק ולא יכול לענות? או בגלל שריקודי נוסטלגיה הם לא לטעמך ואת משתמשת בדוגמאות לא רלבנטיות. בחיפה יש הרקדת נוסטלגיה פעם בשבוע ביום ג´ הרקדה מוצלחת ומלאה. גם הרקדות הנוסטלגיה החודשיות של מישאל, של אבי אמסלם, שמעון שוקר, חיים צמח, אייל קרבלניק וההרקדה של יואב אשריאל (ויסלחו לי אלה ששכחתי לציין) הן הרקדות צפופות ומלאות. כך שיש בכל זאת קהל רוקדים מאזור המרכז שמוכן אפילו להרחיק נסוע עד מרחביה, ירושלים או חיפה כדי לרקוד את הריקודים האלה. לדעתי גם כאן באזור המרכז יש מקום לחוג כזה אחת לשבוע מבלי להתייחס למקרה המצער שקרה לחוג של נצחי.

למעלה