דברים מן הלב

לגולד תגידי את בסדר? את מוכנה

לצטט ציטוט אחד של השמצה שלי את ניצחי? אתם הם אלה שמשמיצים כאן את המדריכים ואני זאת שמגינה עליהם וכן גם על ניצחי אם את לא מבינה את דברי אז אל תכתבי דברים כאלו שלא היו ולא נבראו, אני חסידה של ניצחי ותמיד אהיה כזאת אז היכן ההשמצות את מוכנה להביא לכאן משפט אחד שבו השמצתי את ניצחי? קדימה! עשי זאת וכך אוכל להתייחס אל דברים שלוקים משום מה בהבנת הנקרא ממה שאלו כתביי כאן.

gold869

New member
לעדה, כן "אני בסדר"

הפכת את מתן התשובות להתנצחות שבה את רוצה לומר את המלה האחרונה. חבל, אין לי שום רצון להתווכח אתך, ואין לי שום כוונה או רצון להשמיץ, אבל את טוענת שלא כתבת על ניצחי פולת דברים לא נכונים לכן אני אצטט אותך. בתשובתך לחבר של כולם בשרשור זה, את אומרת: "אם ילמדו את הריקודים שצינת כאן - לא ישארו לנו רוקדים על רחבת הריקוד. אין רע בלי טוב ואין טוב בלי רע, כבר אמרתי שהשילוב בין ישן וחדש הוא השילוב הטוב ביותר לרוקדים, אם תלמד רק ריקודים ישנים (כפי שעשה כך ניצחי פולת בזמנו) לא יישארו לך רוקדים, כך קרה גם לניצחי שלדעתי הוא מדריך דגול ונפלא אך הוא התרכז רק בלימוד ריקודים ישנים ולימד מעט מן החדשים וסופו שכולם ברחו לו מהחוגים." מה שאת אומרת שבגלל שניצחי הגזים במתן ריקודים ישנים הרוקדים ברחו לו. עזרא תקן אותך, אבל את נשארת בשלך. את אומרת לעזרא "אז איך אתה מסביר שבביכורי העיתים שגם שם ניצחי הרקיד והתרכז בישן בעיקר, גם שם החוג נפל? שם לא היה ישראל שיקר והחוג נפל בגלל היותו דבוק לריקודים הוותיקים." האינפורמציה הזו לא נכונה ותיקנתי זאת והסברתי לך שרוקדים לא ברחו לניצחי בגלל הריקודים הישנים. ושנצחי עזב את הארץ לטובת לימודים בארה"ב כשהחוג שלו שגשג. החוג פסק לפעול כשישראל הרקיד בו. למרות זאת נשארת בשלך והמשכת לטעון דברים לא נכונים. תוך כדי שהפכת את העקר לטפל. אני טענתי שרוקדים לא ברחו לנצחי ואת התחלת להאשים אותי בהתנכלות לישראל שיקר. גם למדריך מעולה לא הכל מצליח וכפי הנראה כמו שכתבתי בהודעתי הקודמת, לא הייתה כימיה בינו ובין קבוצת רוקדי הנוסטלגיה שנצחי השאיר. זה לא גורע מהעובדה שישראל שיקר מדריך מעולה וכמובן לא גורע מההצלחה שלו בהרקדות אחרות ולא גורע מההערכה שלי כלפיו. כל הדברים הללו נכתבו כבר בהודעותי הקודמות, אבל ... האם להסביר שוב? דוגמאות נוספות לאי הצלחה של מרקידים טובים ניתן למצוא בהרקדות שניסו לארגן בימים א´ או ד´ בהיכל הספורט בהדר יוסף וזה לא הצליח. אני מקווה שבזה נסיים את התכתובת המייגעת הזו.

לגולד - קראתי אני עדיין לא רואה כאן

כל השמצה. לדעתי אכן ברחו לניצחי מהחוגים הרבה מאד רוקדים וגם חלקם הגדול סיפר לי שבבית גולדה ברחו לו רוקדים מאותה הסיבה שציינתי, ניצחי חסיד הריקודים הישנים (לא שיש לי נגד זה משהו אישי - גם אני אוהבת אותם) אך זאת השמועה שהתהלכה וניצחי בעקשונתו התמיד בדרך שלא - מה שהופך אותו לאיש עקרונות - אני עדיין לא רואה כאן כל השמצה אלא הבעת דעה - כנראה את לא יודעת להבחין בין השניים. אז להבא אל תשימי מילים בפי ואל תקבעי "השמצה" במקום "הבעת דעה" בכל הקשור אלי וכן אני אוהבת לומר את המילה האחרונה מה רע בכך? וכן אמרתי שבריחת הרוקדים מהחוג של ניצחי לא היוותה את הגורם לכך שקבעת או מישהו אחר כאן קבע שהאשמה היא בישראל שיקר - מה ישראל אשם בכך? ולסיום שניהם מדריכים דגולים ואת שניהם אני מאד מחבבת, לידיעתך ניצחי היה המדריך הראשון שהכיר בכשרוני - הוא שלח אותי למעשה, לבדוק את האפשרות ללמוד בקורס להכשרת מדריכים - הוא האמין בי, אז למה שארצה ללכת נגדו או להשמיץ אותו? לכן אני חושבת שאת לא בסדר כאן או שפשוט אינך מבינה את מה שאני כותבת ולכך אני קוראת "חוסר תקשורת". שיהיה לך המשך ערב טוב.

CARMEL EZRA

New member
לעדה. כל זמן שנצחי היה החוג כל הזמן

גדל. רק כאשר החליף אותו ישראל שיקר החול הדלדל לאט לאט עד שנמס. לדעתי טוב שיש הרקדות נוסטלגיה כי בהרקדות האלה נותנים ריקודים ייחודיים יפים מה שלא נותנים בחוגים שיש בהם שילוב של ישן וחדש כמו החוג של בעז כהן. אני לא בטוח שבועז מלמד ונותן גם למשל ריקוגים ישנים ויפים כמו על גמלי או אי הטל. בדך כלל כדי להראות שהם משלבים אז נותנים תמיד את אותם הריקודים הישנים שיצאו מהאף כמו אהבה פשוטה,שב אני אלייך,בסוף מעגל. האם זה נקרא שילוב ישן וחדש. אז טוב וחשוב שיהיו חוגי נוסטלגיה גם פעם בשבוע. אם חוג הנוסטלגיה יתקיים במרכז הארץ בימים ב או ד אז יבואו הרבה רוקדים שאוהבים ריקודי נוסטלגיה. כידוע בימי ב ו-ד אין הרקדות גדולות במרכז הארץ שמושכות בדרך כלל את הרוקדים הוותיקים והמיומנים.

עזרא´לה - גם אתה נגד ישראל שיקר?

פשוט לא יאמן - מה יש לכם נגדו? הוא מדריך מאד חביב, יש לו ריקודים מאד מיוחדים, הוא יודע ללמד... אז מה קורה כאן?

האוירון

New member
לעזרא ולכל החברים - עדה צודקת

לא רק שעדה צודקת, היא גם מדייקת בפרטים. מה התלבשתם על ישראל שיקר, זה לא במקום ובטח שלא במקרה הנדון. לילה טוב.

ישראל שיקר - והמלעיזים ../images/Emo4.gif

תודה רבה לך עדה שחיזקת את דעתי הכנה בקשר לישראל שיקר אין לי עניין להפוך את הפורום לדיון בנושא מרקידים... אבל ענינית אל לנו להכפיש שם או להשמיץ מרקיד ללא עוול בכפו... מקסימום נוכל לא לרקוד אצלו, או לציין את הרפרטואר שלו - לטעמינו או לא. ולא להיכנס ל"פנקסנות לא לנו" אישית אני מצדיעה לישראל שיקר שעומד בכבוד בכל ההכפשות וההשמצות. ואשר להרקדה שלו מי שלא מאמין באיזה הרקדה מדובר : שיגיע בימי חמישי ליבנה בית מפעל הפיס ויווכח במו רגליו איזה הרקדה היא זאת

לשוגי - אני פשוט לא מבינה את זה

מדריך ברמה כמו שיקר ומשום מה הוא הקורבן כאן הפעם, לפני כן גדי ביטון, אבי פרץ, ועוד כאלה אורן ואולי עוד כאלה ששכחתי, מה קורה פה? אפשר לנהל וויכוח תרבותי, אפשר לנהל שיחה שמטרתה "התייעלות" או "ביקורת בונה" - אך סתם כך להתנפל על אחד כמו ישראל שיקר? לי זה ממש כואב. לא על שיקר ולא על ניצחי שניהם מדריכים נפלאים וברמה גבוהה בכל אפן בעיני, ובטוחני שיש מספיק נושאים מרתקים לדון בהם בנושאי ריקודי עם ועצתי לכל המשמיצים - רסנו עצמכם, איזו תועלת תפיקו מכך? שום תועלת, זה רק גורם לאווירה עכורה כאן בפורום, התרכזו בחיובי ולא בשלילי, אם יש הערות נא להעירן בנועם - ב ב ק ש ה! ולכן שוגי תודה מיוחדת.

לאוירון - תודה נראה שאתה כן מבין את

מה שאני כותבת אך משום מה "גולד" לא הבינה כמוך והיא חושבת שבדברי יש שמץ השמצה כלפי ניצחי - אז שיהיה לכולם ברור - אני לעולם לא משמיצה ולא אשמיץ כל מדריך וכל רוקד (אלא אם אותו אחד/ת מתנפלים או משמיצים אותי). ושיהיה לכולנו ערב נעים - אני לפני הרקדה - אצל מי אם לא אצל? גדי ביטון.

CARMEL EZRA

New member
לעדה. היה ביני ובין ישראל שיקר דו

שיח קצר שהרגיז אותי והוא אפילו כנראה גם לא שם לב למה שאמר ומאותו יום עזבתי את החוג שלו בביכורי עתים הרבה לפני שהתמוטת החוג.

מראת החברה ../images/Emo104.gif

ששי, חבר של כולם ירון מירי ובי, כולם העלו בעצם את אותו נושא בלבוש שונה, כוונתי היא שרקודי עם לא שונים מכל נושא אחר בחברתינו שהופכת להיות יותר ויותר : חמרנית, מתירנית, אגואיסטית תחרותית עד כדי דריסה (תסלחו לי אפילו על קרובי משפחה). ובכן רקודי עם (מרקידים ורוקדים כאחד) מייצגים חתך דומה מאוד של האוכלוסיה, למעשה הם מראה של החברה בה אנו חיים. ולכן אנו עדים לתופעה העצובה של : אדם לאדם זאב, בינוניות וחוסר מקצועיות נקיטת צעדים פרסומיים למשיכת קהל ולו גם על חשבון חבר מרקיד אחר... והאמינו לי זה לא רק בצפון. (אני לפחות עדה לריב מאוד לא נעים בין שני מרקידים בעיר קטנה שלא אנקוב בשמה.) והכי גרוע זו תופעת העדר ואכילה בלתי מבוקרת של כל מה שהמרקידים מאכילים ומלעיטים (תרתי משמע) את הרוקדים. מבלי שלרוקדים יהיה בכלל מה לומר מלבד מלהצביע ברגליים. אשר לרקודי הנוסטלגיה - מה לעשות אבל העולם שייך לצעירים ואנו גילאי ה-40 ומעלה כבר לא פונקציה עבור המרקידים.. בודדים הם המרקידים שמתייחסים לבקשת הרוקדים שלהם לשים רקודים ישנים. ולכן חשוב שאנו הרוקדים נמשיך ונעיר למרקידים ללא הפסק על רקודים ישנים דבר זה יגרום לבסוף למרקידים לעשות חושבים. ביום חמישי שעבר רקדתי אצל ישראל שיקר - אשר שם במשך הערב הרבה מאוד (לא רק) רקודים ישנים וטובים אשר הפכו את הערב לנעים ואיכותי.. לא שיש לי משהו נגד הרקודים החדשים אבל השילוב בין ישן חדש עשה את שלו. אגב ישראל תמיד נענה לבקשות רוקדים ומתייחס לכל רוקד כאילו הוא מלך... האוירה אצלו חמה משפחתית וחברית. אותו דבר עושה שמעון מרדכי בהרקדות שלו בגבעת ברנר ובחולון. ולכן ההרקדות שלו תמיד מלאות גם כשיש בימים הללו הרבה הרקדות אחרות באזור.

שוגי השונמית - סוף סוף שומעים ממך

דבריך שקולים, ומפנה זרקור לשני צידי המטבע. את מספרת לנו מידי פעם , על ההצלחות הגדולות, שיש לשיקר ולשמעון מרדכי בהרקדותיהם, אף על פי שבם משלבים ריקודים ישנים. עדה התיחסה לרשימת ריקודים ישנים שהצעתי, ואמרה , שאם מרקיד ילמד ריקודים אלה - כל הרוקדים יעזבו אותו. בין הריקודים שהצעתי : על גמלי, בת הכרמל, הכורמים ועוד. שתיכן רוקדות מתקדמות ומנוסות - מי הצודקת ? אמרת שמדריכים לא מתחשבים בשכבת הגיל שלכם (40+) ונוהים אחרי הצעירים. מה קרה אין חתיכות נחמדות בגיל 40 ? באונברסיטה - היפהפיות באמת - הן הנשים מ 40 ומעלה. (לטעמי).פעם - לשם שינוי ישבתי קצת לנוח ועשיתי סקר מהיר. למה שלא תפננה אתן , אל המדריך או אל הרשימה ותביעו את דעתכן. איך אמר פעם עזרא - המדריכים נענים יותר לבנות מאשר לבנים. יש להדגיש - לא מספיק להשמיע ריקוד ישן, לעמוד על הבמה ולצחקק עם אנשים. צריך בריקודים הישנים - להתערב ברוקדים, לשמש דוגמה, להתלהב ולעזור לחדשים ולצעירים שרוצים להשתלב בהרקדה נוסטלגית. יש ל ל מ ד את הריקודים האלה, שוב ושוב, ולהוכיח לקהל שהם חשובים כמו הריקודים החדשים, המבוקשים. אם מדריך מכניס ריקודים ישנים , כאילו כפאו שד ,ועושה טבה "לנודניקים" כך יהיה היחס של הרוקדים הצעירים והחדשים לריקודים הישנים. מאחל לך כל טוב והשתתפות פעילה בפורום חבר

אני מסכים לכל שכתבת פרט

ל"מבלי שלרוקדים יהיה בכלל מה לומר מלבד מלהצביע ברגליים". יש לכם ועוד איך מה לעשות - לדבר, לבקש, לבקר את המדריך שתמיד ידע שהוא תחת זכוכית מגדלת.

תודה על איחוליך וכמובן

גם ברוך הבא. אנחנו אף פעם לא נפגשים או שמא אתה רואה אותי בבחינת "רואה ואינו נראה" כיוון שאני, לצערי לא יודע מי אתה (כנראה בפנים אני מכיר אותך ואולי גם בשם) ואשר לרשימה שנתת, לטעמי, קצת נסחפת יתר על המידה.

מה שכתבת נוגע לדבריו של

"חבר של כולם". רצוי שכאשר יש כבר הרבה שרשורים לפנייך והודעתך רחוקה מזו אליה אתה רוצה להגיב - שתכתוב אל מי ואל מה אתה מתייחס. לטובת הקוראים כמובן.

מילים כדורבנות-יפה וחן חן

מבלי לפגוע באף אחד,שבענו משירי הדיכאון,הצער ,הבכי והדחי,הדכדוך וסכסוך,הרוגז ,העצב ,הכעס והמירמור לא שאינם יפים וטובים -ולא שאני ממוצא ספרדי,אשכנזי,דרוזי או יפני או שיש לי אנטי כלפי מישהו או משהו. כשאוכלים קרמבו אחד זה טעים ואולי עושה חשק לעוד אחד-אבל לאכול ארגז שלם(40 יחידות)דחילקום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אם זה מה שהולך בשוק-הזהרו שלא יעבדו עליכם. ולך חבר של כולם-מלב אל לב אומר לך,ליבי איתך. מכל הלב מ.ע

פלורנס1

New member
לחבר של כולם - דברים מה../images/Emo23.gif

לחבר של כולם אני מחזקת את מה שאמרת , רוב רובם (לא כולם ) של הריקודים החדשים לקוחים משירי דיכאון , שירים כמו שאומרים של "התחנה המרכזית" כמו שאמרת "ריקודים שתכליתם להשתיק את הזלזול שיש לרוקדים במדריכים שלא שולטים בחומר" . לא פעם נוכחתי שרוקדים שביקשו ריקוד מסוים ישן המרקיד לא ידע ולא הכיר את הריקוד כלל. כמו שירון אמר שריקוד לא ישרוד אם הריקודים של פעם לא ירקדו והמדריכים כלל לא ידעו אותם, לכן אני טוענת שיש לאזן את ההרקדות ולשלב גם ריקודים ישנים עם חדשים , ישנם המון ריקודים ישנים שאני מאוד אוהבת לרקוד ונהנית לרקוד אותם , ונכון יש הרקדות של ריקודי נוסטלגיה אך לא תמיד הרקדות שכאלה יכולות להתאים לי כי ישנם המון ריקודים שאיני מכירה ויצא לי בהרקדות שכאלה שידעתי כמה ריקודים וכל השאר ישבתי והסתכלתי, אז כך שזה לא מתאים ממש כמו שאי אפשר לקיים הרקדה של ריקודים חדשים בלבד כך לגבי ריקודי הנוסטלגיה. גם לגבי מה שמירי אמרה הזמנים השתנו , הכל התחדש וגם הריקודים מתחדשים אי אפשר להיות רק על הישן זה בסופו של דבר גם יביא לשעמום למרות שהריקודים הישנים הם רבים. לגבי הטיסה של בבואניג והצלילה המהירה לתהום נובעת לדעתי שלכל שיר כמעט יוצא ריקוד לא משנה האם השיר מתאים לריקוד עם , אם הוא שיר מצליח אז כבר ממציאים לו ריקוד ! צריך לסווג ולמיין את השירים ולבחור אותם היטב לפני שמחברים להם ריקוד ! שירים של ה"תחנה המרכזית" כמו שהם מושמעים ולאחר זמן נוסקים כך גם הריקודים . וכדי לשמר את ריקודי העם ולשמור על האיכות צריך לברר בין השירים וכך לשמור על הצביון של ריקודי העם. לדעתי מרקיד טוב אינו נמדד בכמות הריקודים שהוא מחבר , אני רוקדת אצל מרקיד (לא אציין את שמו, בשל הטענה לפרסומת סמויה) אשר משלב גם ריקודים ישנים וגם חדשים יחד. מה שרציתי לומר בזה שבתחילה שהתחלתי לרקוד אצלו הייתי בטוחה שהמרקיד יוצר גדול בשל ההרקדה היפה וההמונית אך נוכחתי לדעת שהמרקיד לא חיבר/יצר ואף לא ריקוד אחד, ובכל זאת הוא מרקיד נפלא ומרקיד הרקדה המונית. הכשרון וההצלחה שלו בזה שהוא יודע לגוון בין הריקודים, ויודע מה ללמד , מה ישאר ומה יפול. לסיכום אני מקווה שהמחברים/יוצרים יעשו חושבים בגדול לפני שהם מחברים ריקודים ! בתקווה שנמשיך לרקוד ריקודים ישנים וחדשים עם איכות של פעם !

בעז כהן

New member
יפה כתבת,חברה יקרה

ואת מחזקת את דבריי בסוגיית הנוסטלגיה.חייב להיות שילוב ואיזון, והפרייה הדדית בין הריקודים (והשירים) היפים, הישנים והחדשים.אסור לנו להפריד,ובטח לא מלאכותית על ידי הקניית שם חוג לריקודי נוסטלגיה בלבד, בין הריקודים ה"נוסטלגיים" לחדשים.ופה, מוטלת גם עלינו המדריכים, חובת הביצוע וההוכחה.להשקיע מרבית זמננו בתשומת לב לתחושות הרוקדים.לזכור, שאחרי הכל זוהי פעילות חברתית-תרבותית שאמורה לגרום לרוקדים-ולמדריכים-שמחה אמיתית.

למעלה