דברים לא מקובלים.

דברים לא מקובלים.

אני מרשה לעצמי להיות לא פופולרית: אני שמנה. אני יודעת את זה. אני לא אוהבת את זה. כשאני מצליחה לרזות, אני הרבה יותר אוהבת את עצמי. יש לי חלום, שכשארזה, אעשה ניתוח לשאיבת שומן בבטן - הגדולה והנפולה הזאת, שמאז הלידות נראית כמו ערמה נפולה של שומן, והרמת חזה, שמאותן סיבות - קרי - הנקות , נפלו והפטמות שלי מסתכלות על הריצפה. כל פעם אני אומרת לעצמי שזה יהיה הפרס שלי על שאצליח לרזות. חוץ מזה אני מאוד אוהבת את עצמי כאדם. אני באמת חושבת שאני אחלה בן אדם - אמא טובה, אדם טוב, מצליחה מקצועית, חברה טובה לחברים שלי, וכו וכו. באמת אישה מוכשרת וחכמה. אבל מה - מרגישה שהשומן הזה פוגם בנשיות שלי. ואני יודעת שכולם כאן יתנפלו עלי. אבל כך אני מרגישה. הביטחון העצמי שלי עולה עם כל ק"ג שיורד - וזו אולי בעיה, כי אני סובלת מעודף ביטחון עצמי. העניין הזה עם להיות שמנה, שהייתי כבר כל מיני "שמנה". כזאת ששוקלת 127 ק"ג, וגם כזאת ששוקלת 70 ק"ג. ואתם יודעים מה? - שמנה בראש היא תמיד שמנה. ואני תוהה, היום בעודי נפטרת מהסיפרה השלישית, אם כשארד עוד 30 ק"ג אהיה "לא שמנה". איך נפטרים מהבאג הזה במוח. איזה דיאטה יש לשם?

sunflowers

New member
מקובלים, מקובלים...

נו, מה. רבים חושבים כך, וגם אני. אני לא אוהבת את עודף המשקל. אני לא שונאת את זה כמו פעם, אני אוהבת את עצמי יותר מפעם, אבל עדיין - כמוך - אני מרגישה טוב יותר ונוח יותר עם עצמי כשיש עלי פחות קילוגרמים. ואגב - שיהיה ברור - אני ממש לא אוהבת נשים רזות, כך שהשאיפה היא להיות בינונית, זה הכל. את הרי יודעת - תמיד נהיה שמנים בראש. קצת פחות, קצת יותר, אבל שמנים. אין לזה דיאטה ואין לזה ניתוח. מה שכן - שיחות עם איש מקצוע (פסיכולוג/ית) יכולות לעזור, מאד. יש לזה מגבלות - טיפול יכול לשפר ולעגל את הקצוות אך זו תהיה תמיד הנקודה הרגישה. יש הבדל ע-נ-ק בין נקודה רגישה לבין פצע פעור אבל לצפות להרבה יותר מזה, יהיה לא ריאלי. מכל מקום, מנסיון אישי - אני ממליצה.

gal33

New member
never say never

מה זה לא מקובלים?? זו דעתך, ובזאת היא מקובלת. מדובר פה על רגשות, ואיתם לא ניתן להתווכח. את צריכה לגרום לעצמך להרגיש טוב יותר עם עצמך, זה הדבר הכי חשוב פה. אם לא תפעלי לשינוי התפיסות שלך, את עצמך ואת הנורמות, אכן תישארי שמנה גם ב- 50 קילו. לגרום לעצמך להרגיש אשה יותר, גם כן מטרה חשובה ביותר. בכלל, ממליצה לך על איזה שהוא סוג של התעמלות כדי להתחבר טוב יותר לגוף שלך, להתיידד איתו, זה מאוד עוזר להרגיש טוב יותר לגביו וגם להתחבר לנשיות. בהצלחה! גל

תגובות חמות ומעודדות

כן, התעמלות היא חשובה. פסיכולוגית יש לי, אבל יש עניינים דחופים יותר לענות בהם - האלמנות, הבדידות, הילדים, מערכות יחסים ועוד מיני תסביכים...:) בעיקרון אני חזקה ומתמודדת, אבל יודעת מהן נקודות החולשה שלי. בעניין הלא מקובלים - כל הזמן כותבים פה על לאהוב את הגוף שלך, על לקבל את עצמך כמו שאת... ואני לא. אוהבת אותי - כן, מאוד. את הגוף, כמו שהוא - לא. כן, כשהוא רזה יותר. לא שדוף - גם אם ארצה לא אצליח, אלא מידה 42 תספק אותי. לאהוב אותו. אבל ההפרדה הזאת - אני וגופי, היא בעכריי. אני מרגישה בחורה חמודה וסקסית בתוך גוף שמן ומסורבל.

gal33

New member
בגלל זה המלצתי לך על סוג כלשהוא

של התעמלות, כי זה עוזר מאוד לקרב בין השניים: הראש והגוף. אני אישית ממליצה מאוד על ריקודי בטן!! בכל אופן, יקירתי, שיהיה בהצלחה. חיזקי ואימצי! גל

יפעת*

New member
באג בראש../images/Emo8.gif

היי מי יכול להתווכח עם הרגשה? תעשי מה שטוב בשבילך, מה שיגרום לך להרגיש נוח עם עצמך, זאת כל המטרה לא?
אגב לבאג הזה יש תרופה, קוראים לה אהבה. לא אגו,לא בגדים במידות קטנות רק אהבה עצמית, מלווה באמונה שאוכל זה רק אוכל, אבל את התרופה הזאת קשה להשיג, קשה מאוד (עיין ערך פרח לב הזהב, הציפור הכחולה...)

יפעת*

New member
כי כל אחד נמצא בנקודת הכוח שלו

במצב אחר. אני הגעתי למצב שכל כך לא אהבתי את הגוף שלי, בניגוד גמור לדברים אחרים שכן אהבתי, שזה היה ממש בילתי נסבל עבורי. כל יום שחשבתי בו על דיאטה, היה נגמר בזלילת על. עד שקמתי ואמרתי לעצמי לא עוד דיאטות!!! את יותר לא עושה דיאטות לעולם, זה משמין!!! ואז התחלתי ללמוד לקבל את עצמי כמו שאני, ולהתיחס לאוכל כאל שגרה, ולא כאל עונש או גמול. כשהייתי בדאון והייתי מתקרבת לאיזה סנדויץ אדיר, שאלתי את עצמי, למי העונש...... במשך הזמן למדתי לאהוב את עצמי, לא להעניש את עצמי על מי שאני, ולהשלים עם חסרונותי. במשך הזמן למדתי לקבל אוכל כאוכל, אוכל כבילוי ואוכל כהנאה- אין יותר רגשות אשם, אין יותר זלילות, אין יותר חשיבה על קלוריות, נקודות וכד´, וראה איזה פלא... לא רק שלא השמנתי, גם התחלתי לרזות, לאט אבל בטוח, פשוט כי האוכל כבר לא היווה מוקד. נקודת הכוח שלי באה מתוך הבנה שאני לעולם לא אוכל לנצח במלחמה הזאת ולכן המוטו שלי לגבי כל דבר הוא, שהנצחון מגיע רק מאהבה, ולא ממלחמות. יכול להיות שנקודת הכוח של אדם אחר, היא דוקא במקום שהוא נראה טוב, שהוא מוחמא ומרגיש טוב, ומשם הוא יכול לקבל את עצמו כאדם, ולא כאדם שמן, כאדם "בעייתי", או כל נוסח אחר. מנסיון, אי אפשר לגרום לאדם לאהוב את עצמו, הוא צריך ללמוד את זה לבד.

למעלה