לעזאזל!
עד שבנו מפעל חילוני נדיר שכזה דוחפים בו את "כבוד הרב" (בן נון). וגם אלבוים בשנים האחרונות (מרוב סמים?) מתחיל לבלבל ת'שכל באמירות סמי-דתיות לא ברורות... למה? סופה של ישיבה זו יהיה כגורל הישיבות הסרוגות, שרבניהן חרדיים, השולים משם את ה"מתחזקים" היישר לפונוביץ' - לטעום את טעמה "האמיתי" של פילפול ממולא (בגיבובי תוצרת התחת). לעזאזל! למה??? חסרים אנשים חילוניים (למהדרין!) שיכולים ללמד דף גמרא ?! ברור שאין לי בעייה עם דתיים. אין לי בעייה עם מורים דתיים למתמטיקה, לדוגמא. אבל, בישיבה הנ"ל יש להיזהר זהירות יתרה. מורה דתי המלמד דת מעביר מסר סמוי אף שלא במתכוון ואף בניגוד לרצונו. עצם היותו חובש כיפה מהווה בעייה קשה. ובמילים אחרות, משארים את הדת רכוש הדתיים-חרדיים. הם מוכנים ללמד את העשבים השוטים והתועים, אך הם הם יישארו הבעלים - החרדיים! לדעתי, זהו אסון. לא פחות. כל המהפך המדומה שמייסדי הישיבה משתעשעים בו הינו מדומה וכלא היה וכלא יהיה. אא"כ יש כאן מניעים נסתרים, אולי רצון לתרום למפעל התשובה החרדי (לעשות נפשות, להרבות חיילים לתורה). אולי? במתכונת הנוכחית לא הייתי שולח לשם חתול מת. ק"ו בן בנו של ק"ו תינוק שנשבה.