דברו איתי

Grimsom

New member
פאטץ' אדאמס

אגב, אם אני לא טועה, פאטץ' אדאמס קרא לבית החולים שהקים Gesundheit. לדעתי זה שם מצויין.

a d i n a

New member
תזכיר נא לי ..איה הצטנן המסכן..

אגב , אם אתה כאן . למה אתה לא אומר שלום ?

Grimsom

New member
../images/Emo35.gif

פאטץ' אדאמס לא הצטנן (לפחות זה לא העניין) - הוא רופא שמטפל בחולים באמצעות הומור. נעשה עליו סרט בכיכובו של רובין וויליאמס. עדיין לא הצלחתי לחשוב על מקרה ספציפי מסרט אמריקאי ישן.

a d i n a

New member
אהה אוקיי . באמת התפלאתי ..

פשוט קישרתי אוטומטית את הגסונדהייט ....{משהו כזה , רק באנגלית} לאפצ'י . לרגע שכחתי את משמעותו .
האף שלי מתקלף , וזה לא משיזוף ואני לא קרובה של מייקל ג'קסון .

על מה

New member
לבריאות- זה איחול מוזר

אם תחשבו על זה פעם. מילא שתהיה בריא.. מילא שתרגיש טוב, אבל 'לבריאות'??? אם ה'ל' הראשיתית המוזרה הזאת. כאילו כל החיים הם מן מסע ארוך ואין סופי לקראת בריאות שלעולם לא מגעת. יודעים מה, אולי זה נכון. כבר אמר חכם אחד- אתה מתחיל למות מהרגע שאתה נולד.... תרגישי טוב, בכל מקרה.

העיטוש יכול לסמן שני דברים

מחלה מתקרבת או מחלה שנסתיימה. לכן מאחלים למתעטש שזהו עיטוש של בריאות. אותו דבר לגבי היין. הוא יכול להזיק והוא יכול להועיל. מאחלים שזה יועיל, "לחיים". כך שמעתי פעם.

Grimsom

New member
רעל ביין

אני שמעתי פעם שה"לחיים" מקורו במנהג של אצילים יריבים להרעיל אחד את השני במשתאות באמצעות מזיגת רעל אחד לכוס של האחר.

kk221

New member
הקשת הכוסות

הסיפור המלא הוא שבאמת כאשר הרוזן השכן היה מזמין אותך לביתו, לא היית יכול להיות בטוח שהוא לא מזג רעל לכוסך. לכן היו כל הנוכחים מקישים את כוסותיהם בחוזקה, כך שיין היה ניתז מכוס לכוס ואם מישהו היה מוזג רעל אז גם הוא היה שותה ממנו.

לא מדוייק

ראשיתו של מנהג הקשת הכוסות ברומא. המטרה הייתה לערבב יין משתי הכוסות בשתי הכוסות על מנת להוכיח כי היין לא מורעל ובטוח לשתייה. הכוסות אז היו עשוית מחומר קשה יותר מזכוכית מן הסתם.

a d i n a

New member
חבר'ה כבר הבראתי ../images/Emo140.gif

האודם חזר ללחיי
הכל בזכות סמים קלים שהחוק מאפשר .

a d i n a

New member
תודות לכם פילוסופים חביבים

אני אומרת "די לסמים" . תודה להתייחסות האישית מעבר לחיפוש המהות האנושית . עדי{נה}

למעלה