דבק אפוקסי ?

• פותח הנושא gg11
  • פורסם בתאריך

gg11

New member
דבק אפוקסי ?

באיזה דבק אפוקסי מומלץ להשתמש: 10 דקות או 30 דקות אם בכלל יש הבדל חוץ מזמן ההדבקה ? כמו כן איפה ניתן לקנות אפוקסי בחבילות גדולות ובמחירים נורמלים (כמו שבאמת דבק צריך לעלות) ? תודה גיא

ההבדל בין הדבקים

היי, כעקרון, ככל שמשך הזמן של יבוש הדבק ארוך יותר כך הדבק חזק יותר. אני מכיר דבקים שמתייבשים תוך 5 דקות, 10 15 30 דקות שעה שעתיים ואפילו 48 שעות. הדבק הנמכר בארץ עולה בחו"ל נדמה לי כ10 דולר כך שהמחיר יחסית לחו"ל לא ממש גבוה. אני מאמין שבמקומות שמשתמשים בכמויות גדולות הדבק יוצא הרבה יותר זול השאלה היא מי צריך 4 ליטר דבק אפוקסי בבית בברכה אבי ורטהיימר

אסף ו

New member
סתם לידע כללי

דבק אפוקסי שניקרא 5 דקות מתקשה להמשך עבודה לאחר בערך 10 דקות אבל בשביל שהוא יתקשה לחלוטין צריך לחכות בדרך כלל איזה שעה שעתיים ודבק 30 דקות מתקשה תוך חצי שעה או קצת יותר להמשך עבודה אבל לוקח לו בדרך כלל 6-8 שעות להתקשות לחלוטין. בקיצור תקראו טוב טוב מה כתוב על האריזה של הדבק שקניתם לפני שאתם ממהרים להטיס עם דבק 5 דקות.

frodo

New member
זה בגלל שלא הכנת אותו טוב...

או לחלופין למרות שלא נראה לי, אולי הוא באיכות ירודה. הדבר ההגיוני ביותר זה שלא עירבבת אותו כמו שצריך. תערבב טוב- תיצוק שני פסים צמודים, תערבב טוב תוך שינוי כיוון הסיבוב, בקיצור תערבב ממש טוב עד שיהיה לך דבק בצבע עבור מאד, כמעט לבן.. הוא יתייבש לך כמו גדול אחרי חמש דקות, וגם יהיה חזק(לא צמיגי ודביק כמו שיוצא לך). בהצלחה

אסף ו

New member
לא ממש חמוד...

ככה זה אמור להיות הוא מקבל חוזק מלא רק לאחר כמה שעות (תלוי בסוג) אבל חוזק ראשוני הוא מקבל אחרי כמה דקות עד חצי שעה ואז כבר אפשר להשתמש בו למרות שעדיף לא להטיס ככה

frodo

New member
אני לא יודע באיזה איפוקסי אתה משתמש

אבל אני משתמש באיפוקסי של גרייטפלאנס ואחרי חמש דקות הוא נוקשה כמו ברזל

hifly

New member
לגבי דבקים "תעופתים"

גם גרייט פלאנס וגם חברות טיסנים אחרות לא מיצרות את הדבקים,הם פשוט מזמינות אותם עם מדבקה או הדפסה שלהם,ואתם פשוט משלמים גם על השם היפה שעל הבקבוק או הקופסה. נקודה למחשבה (וחיסכון לכיס) למי יש את משאבת העשן ה"אורגינאלית" שקונים בארץ במחיר של יהלום? (400 שח?)אני מתכוון למשאבה עם חצי גוף פלסטיק שחור וחצי ממתכת היא מורכבת במצב עמידה?? במיקרה ראיתי את אחותה התאומה ב.....כמובן ב אוטו דיפו במדור ה: וישרים מעט יותר יקרה מהכתומה -65 שח....עוד נקודה למחשבה למי שכבר קנה כזאת. אמיר

hifly

New member
לגבי אפוקסי

לא מזמן קניתי בחנות חומרי בנין דבק אפוקסי מעולה,אגב תוצרת הארץ, הדבק הוא של 1/2 שעה.והוא בדיוק כמו הדבקים שנימכרים בבקבוקים קטנים בחנויות טיסנים. אומנם הכמות גדולה שני חצאי ליטר, אחד מקשה ואחד בסיס,אבל המחיר הוא 110 שח ואפשר להעביר אותו לבקבוקים הישנים של האפוקסי . ואורך חיי המדף של שנה אחת,אבל אפשר "לסחוב" יותר עם הוא נמצא במקום קריר והקופסה סגורה היטב. עשה את החשבון ,אולי תיקנו כמה חברה ביחד. אמיר

gg11

New member
תודה על הייעוץ

כמות של ליטר דבק ב 110 שח נשמע טוב. איזו חנות ? גיא

אסף ו

New member
חנות חומרי בניין רגילה אבל...

תשקול אם אתה באמת צריך את זה כי קשה לגמור ליטר אפוקסי בקצת יותר משנה וכמו שאמיר אמר זה לא מחזיק מעמד הרבה יותר משנה ואם אתה לא צריך אז עדיף לך לקנות בקבוקים קטנים ב 40 שקל שגם מספיקים ללא מעט זמן.

hifly

New member
במיקרה קניתי בחנות באילת

אבל בכל חנות חומרי בנין טובה או הום סנטר,אייס וכאלו יש למצוא. אגב אני מצאתי דבק בלזה תוצרת הולנדית בשפורפרת גדולה במחיר של 8 שח. זהו לו דבק CA כי אם דבק בלזה על בסיס אצטון. את זה מצאתי באייס. כמו שכתבתי קודם אתם יכולים לקנות ליטר דבק ,שלושה או ארבעה ביחד ואז יצא גם זול ולא תיתקעו עם כמויות גדולות בבית אמיר

אלי כץ

New member
רכש אפוקסי בכמויות גדולות ועוד.....

ניתן לרכוש אפוקסי בכמויות של 1 ק"ג בחברת "אלמור" או "סוכית" (וגם אחרות שאינני זוכר כרגע). ניתן למצוא שם אפוקסי דליל המתאים להדבקת פיברגלס למשל. גם חברת "טקסמה" מוכרת אפוקסי בכמויות של ק"ג אולם האפוקסי שלהם יקר בגלל שהוא מיועד לצרכים "תעופתיים". כתובות של החברות ונציגויות שלהן ניתן למצוא בדפי זהב. אלמור מוכרים (בין השאר) שרף 257 עם מקשה 2967 שהם דלילים מאוד. סוכית מוכרים שרף 2795 עם מקשה אופוקיט 340 (לא בטוח לגבי השמות בסוכית). דבקים אלו מתקשים תוך כ-24-48 שעות ומתאימים במיוחד להדבקת פיברגלס לחיזוקים וליציקות חלקים. דבקים אלה לא תעופתיים אולם טובים מספיק לטיסנים. מחיר הדבקים בסדר גודל של כ-100 ש"ח לק"ג. רובנו מכינים אפוקסי על ידי ערבוב שתי "טיפות" של שרף ומקשה שאנו מוזגים מבקבוקי הדבק על פי מדידה "בעין". התערובת מתקשה אולם האפוקסי לא אופטימלי וייתכן שחלקים ממנו לא מתקשים באופן מיטבי. לא נראה את זה בלחיצה עליו אולם עם הערבוב או התערובת לא אופטימליים בעת ההתקשות שרשרות הפולימר מתקבלות קצרות יותר והדבק חלש. אנשי מקצוע בעבודה באפוקסי בד"כ לא מכינים פחות מ-50 גרם בכל מנה על מנת להבטיח תערובת נכונה. את העודפים זורקים - באפוקסי שעולה בכמויות מסחריות 100 ש"ח לק"ג לא נורא לזרוק במהלך תקופה של שנה או יותר חלק על מנת להבטיח תערובת טובה. על מנת להבטיח ערבוב טוב, מומלץ לשקול את האפוקסי ולא להסתמך על העין. ניתן לרכוש מאזניים דיגיטליות קטנות תוצרת כתר (לא הגדולות למטבח שהן לא כל כך מדוייקות אלא מאזניים מרובעות קטנות שהן מדוייקות יותר). המאזניים הללו עולות כ-200-250 ש"ח ומודדות בדיוק של 1 גרם. אחרי שיהיו בידיכם מאזניים כאלה, תגלו שאתם מתחילים לשקול חלקים של טיסנים ותראו שבעקבות כך תגדל המודעות למשקל הטיסנים ומשקל הטיסנים יירד (כמובן למי שחשוב לו שהטיסן יהיה קל...) אפוקסי הינו חומר רעיל. תופעות יכולות להתחיל בכאבי ראש, אלרגיות נרכשות, בצקות בראות ולגמר בסרטן (באלרגיות נרכשות הכוונה לאלרגיה שלא הייתה במקור אולם מופיעה ומחריפה עם החשיפה לאפוקסי). יש לעבוד במקום מאוורר ועם כפפות לטקס, במיוחד כאשר מדביקים פיברגלס ושטח הפנים גדול וגורם לאידוי כמויות גדולות של אפוקסי. מומלץ להחזיק בקבוק עם כהל 95% ולנקות איתו את הידיים במקרה שמתלכלכות באפוקסי. לפעמים נדרש למרוח שכבה דקה של דבק, למשל להדבקת פיברגלס. יש כאלה שמדללים את הדבק באמצעות כהל או מתנול. לדעתי הדבר לא נכון - התכונות הסופיות של האפוקסי נפגעות. ניתן לקבל אפוקסי דליל על ידי חימום (להכניס את כלי הערבוב בכלי מיים פושרים) וניתן לקבל דבק מספיק דליל למריחה במברשת. זמן העבודה מתקצר אולם אין זה נורא בדבק של 48 שעות. בד"כ לא מומלץ לעבוד עם אפוקסי בטמפרטורה נמוכה מ-15 מעלות. תהליך ההתקשות אופטימלי בטמפרטורות של 20-25 מעלות ומעלה. דבק אפוקסי שהתקשה ניתן להמיס באמצעות מסיר צבע הנמכר בד"כ לניקוי צבעי שמן. החומר עלול לגרום לצריבה של עור הידיים ולנזקים לעיניים. מי שמדביק ציפויים של כנפיים לבדו, ניתן למרוח את האפוקסי באמצעות רולר ספוג קטן הנרכש בהום סנטר למשל. כאשר מדביקים פיברגלס לבלזה, למשל כאשר מצפים את הטיסן במיקרוגלס, הבלזה סופגת לא מעט אופקסי ומשקל הטיסן עולה. כדאי לצפות את הטיסן בשכבה דקה של סנדינג סילר מדולל על מנת לאטום את הבלזה. לפני מריחת האפוקסי יש ללטש בנייר 180-300. יש לשים לב לכך שסנדינג סילר תוקף קלקר. ניתן לרכוש את הסנדינג סילר בחנות לחומרי בניין וצבע.

arthur69

New member
אני לא מחדש אבל

דבק איפוקסי: יש דבק לכל מטרה . ויש גם כמה סוגי איפוקסי ולהם מטרות שונות . לדוגמא אפוקסי 5 דקות לא מתאים להספגת פיבר גלס , ולא הגיוני להשתמש באפוקסי 24 (שעות) בשביל להדביק מייצב כיוון. (תלוי במצב). אבל באופן כללי על אפוקסי : באופן כללי כמה שלוקח לאיפוקסי יותר זמן להתיבש ככה הוא יותר חזק , חוץ מזה חוזק האיפוקסי תלוי גם בתוצרת שלו לדוגמא לפי מה שקראתי בתשובות אנשים משתמשים באפוקסי של בניין והתכונות והדרישות שלו שונות מדרישות של אפוקסי לטיסנים ולתעופה לכן אפוקסי תעופתי טוב בהרבה מאיפוקסי לבניין למטרות הטיסנים . חיי מדף - אפוקסי כמו שנאמר חי בערך שנה לאחר פתיחה . אבל לפני פתיחה הוא מחזיק בערך 4 שנים (צריך להיות כתוב על האיפוקסי). את האפוקסי מומלץ להחזיק סגור כל הזמן ולחשוף אותו כמה שפחות לאויר בגלל בהוא סופח לחות ואז נהרס. אני מטצער אבל לא רשמתי את כל הידוע לי בקשר לאפוקסי בגלל הפרעות של אנשים תוך כדי אבל אם לא עניתי עם השאלות אז אני יכול לענות ב- icq או בפלאפון , גם אם אני לא יודע את התשובה אני מבטיח לבדוק. לא להתבייש . icq 148785815 פלאפון 067222951 24/7

למעלה