דבקים מבודדים

• פותח הנושא Kobcq
  • פורסם בתאריך

Kobcq

New member
דבקים מבודדים

שלום!
1. איזה דבק מתאים ביותר לבידוד ואיטום של קופסאות חיבורים ותעלות? אני רוצה לאטום רווח בין כבל
לקופסת חיבורים/הסתעפות אליה הכבל נכנס.
האם דבק המשמש אנשי אלומיניום מתאים גם לעבודות חשמל?
כוונתי לדבק המוזרק משפופרת באמצעות "אקדח" אא"כ יש משהו עדיף.
מה הכי מקצועי שמתאים לכל התקנים גם לעבודות חוץ עם ציוד מוגן מיים?
2. האם דבק חבלה מבודד ומתאים לשימוש בעבודות חשמל עם מוליכים חיים?

תודה.

רשר

Well-known member
מנהל
אפשר להשתמש בסיליקון RTV או מרק אקרילי לסגירת קופסת חשמל

חומרים אלו יאטמו בהנחה נכונה היטב מחדירת מים אבל הם לא נחשבים כמבודדי חשמל לכן לשימוש רק כאיטום,
לעבודה בחוץ מתאים רק ציוד המיועד לכך וחובה להשתמש בו נכון ובהגיון בצורה מקצועית (לדוגמה כניסת כבל רק מתחתית הקופסה או מהצד אך עם סיפון שהכבל לא יוליך מים לתוך הקופסה)

המוסג דבק חבלה אינו תקני ולא ברור למה אתה מתכוון ל Duct Tape הבידוד היחיד שהוא יכול לתת הנו המרחק של העובי שלו וזה בהחלט לא מוצר בידוד למרות שזה סרט דבק מעולה מבחינה מכנית,
כל עבודה עם סרט בידוד כבידוד מוליכי חשמל הנה חשודה כפרטאץ' ואינה תקנית כי יש אמצעים טובים ותקניים לבידוד כל סוגי החיבורים

Kobcq

New member
כן התכוונתי ל-Duct tape המכונה בעגה העברית "דבק חבלה"

הבנתי שיש סוג של דבק כזה המשמש גם כסרט בידוד.רציתי לוודא שאכן כך.
ברור לי שלא משתמשים בסרטי בידוד כבידוד קבוע . השאלה היתה אם מבחינת רמת הבידוד
ה-Duct Tape זהה לסרט בידוד. רמת החוזק שלו גבוהה ונדבק ברמה טובה מאוד כפי שציינת.
אני משתמש בסרטי בידוד כהגנה באופן זמני או לצורך סימון.

רשר

Well-known member
מנהל
תעשה מה שאתה רוצה רק אל תקרא לזה סרט בידוד

ההגדרה בידוד חשמלי מציינת עמידה בתקנים מתאימים - זה סרט מעולה להמון שימושים ואם היצרן לא הגדיר אותו סרט בידוד הוא אינו כזה והשימוש בו לבידוד מתח מעל ל 50V מסוכן,
תוכל לבודד את החיבור באמצעי תקני ועליו אם צריך חוזק מכני תוכל להגן עם סרט חבלה
יש מוצר אשר מכסה את שני התחומים - רסקיו טייפ תוכל לראות למה הכוונה הגדרות תקן בנושא מתח, טמפרטורה, חוזק מכני, עמידות בלחץ,,,http://rescuetape.co.il/

Kobcq

New member
אני לא קורא לזה אני שואל

האם קיים דבק כנ"ל שמוגדר כמבודד? זה הכל. (תודה על ההפניה לאתר
)

למעלה