דבקות במטרה

dori78

New member
יש יותר גרוע מזה

כבר כתבתי שם כמה דברים שזיכו אותי בקללה הנוראה מכל: "פמיניסטית", או בהינתן שאר הרוח: "פמינאצית".

dori78

New member
לא, אני מתארת שאריות של השקפת עולם

עליה מושתתים חלק מחוקי המדינה, שאמורים לדאוג לאזרחים.

dori78

New member
ועוד תיקון קטן

עוד צילום מסך מאתר הביטוח הלאומי.
דמי הביטוח הם אחוזים הנגזרים מהשכר שלך, עד לסכום מירבי של 43,240 ברוטו.
על כל שקל מעבר לזה - אתה לא משלם ביטוח לאומי.
בגדול, מה שהמדינה אומרת לך זה:
מעל השכר הזה, אנחנו לא מבטחים אותך. וגם מתחת לשכר הזה - יש מקסימום שאנחנו יכולים לתת לך.
(למשל 9K לאבטלה).

מיצו, חשוב לזכור שהביטוח הלאומי אמור לדאוג לצרכי מחיה בסיסיים.
צר לי, אבל לטעמי - מי שמרוויח כאלה סכומים, אמור להיות מסוגל בהחלט להתמודד
עם תקופת אבטלה מסויימת למרות שדמי האבטלה המקסימליים הם "רק" 9000 ש"ח.

מיצו

New member
את מעלה טענה הזוייה לגמרי

כאילו מי שמרוויח הרבה, יחסית או מעשית, יכול להסתדר "כמה חודשים" בלי כסף. עובדתית, לקחת כסף עד לשיא התקרה הם יודעים. עובדתית, אם אדם שעובד למשל בתור מהנדס תוכנה בחברת הייטק מוכרת, מקבל משכורת הקרובה מאוד לתקרה, ומשלם כמו ילד טוב ביטוח לאומי לפי המקסימום האפשרי - ואז יום אחד כתוצאה מייעול בחברה הוא מוצא את עצמו בלי עבודה - הוא צריך לתרום עוד למדינה ולהסתפק במשכורת שהיא בערך רבע ממה שהוא היה מקבל למשך כמה חודשים.
&nbsp
למה? כי הוא יכול.
&nbsp
אז חרא על הפרצוף שלהם בסדר?
&nbsp
ספציפית אני מכיר לפחות 3 אנשים כאלה, אנשים טובים בגיל 40 פלוס, שעבדו במשך שנים, שילמו כמו ילדים טובים, ואז כשהגיע הבום הם מצאו את עצמם ברחוב בלי הרבה משחקים. בלשכה לא ידעו לעזור להם, אז פתאום כל ההוצאות שלהם צריכות להיעלם ופתאום כל המשכנתא וכל שאר הדברים שאדם מתחייב אליהם במשך חייו - כל זה יוצר אצלהם בור עמוק מאוד.
&nbsp
לאדם שמרוויח בעבודה קשה 7000 ש"ח בחודש זה אולי נראה הזוי שאדם שמרוויח 40000 בחודש עלול למצוא עצמו בחובות. הרי יש לו ים כסף. אבל אל תשכחי שלאנשים יש התחייבויות שהם לקחו על עצמם בזכות ההכנסה שלהם. זה יכול להיות משכנתא טיפה יותר גבוהה (כדי לסיים מוקדם יותר, או מיחזור שנעשה כשהמשכורת היתה טובה ולכן התשלומים הוגדלו בהתאם), זה יכול להיות מזונות שמשולמים לפי המשכורת של האדם (והם שונים מהמזונות שהיה משלם אדם שמרוויח רק 7K), זה יכול להיות רכב או אופנוע, זה יכול להיות תשלומים למכללה לאחד הילדים או יותר מאחד, זה יכול להיות הלוואה שמוחזרת כל חודש, זה יכול להיות המון דברים ועוד לא נגעתי בבעיות רפואיות חס וחלילה.
&nbsp
מה שיש פה זה אולי יותר טוב מהחרא הקפיטליסטי של אמריקה, אבל זה בטח לא סוציאליזם.

NEO83

New member
מה שיש פה

זה פשוט חלוקה לא צודקת ולא נכונה של כסף בתקציב בצורה כללית, לאו דווקא בביטוח לאומי ובין היתר בגלל זה אנשים חיים בעוני מקצבאות של 2500 שקל בפנסיה למרות שעבדו רוב חייהם בארץ.

iec

New member
חלוקה לא צודקת של כספים בארץ??? אין דבר כזה

&nbsp
מדינה מושחתת ורקובה מהיסוד כזו ש"מורחת" את האזרחים שלה כאילו היו ערימת בלונדיניות ושמכנה עצמה "מדינה מערבית"...עוד לא ראיתי.
&nbsp
לפחות יש את דעא"ש בדרך שיעשו פה קצת סדר...שיתחילו מהכנסת.

למעלה