דבורים...

yair24

Member
דבורים...

שלום, היום כשיצאתי לחצר ראיתי בעץ התמר שיש לי בבית המון דבורים... כולם מסתובבות מסביב לעץ... ונראה לי שהיתה שם גם הכוורת שלהן... איך אני מתפטר מהן? האם בחורף הן ילכו? יאיר

itu1

New member
אם יש נחיל

דבורים על העץ או בקרבתו פנה לרשות המקומית שתסלק אותו בדרך כלל הם לא "ילכו" לבד אריה

רוני ב1

New member
עד שהם יעשו משהו. וחוץ מזה...

קרא לכוורן שרוצה משפחה טובה בחינם. כאשר הוא מגיע, קרא לילדים. תראו מחזה יוצא דופן.

אגרונום אריאל שי - דבורים

בהנחה שמדובר בזיהוי חיובי של נחיל דבורים מתורבת שברח, הרי כל כוורן ישמח ללכוד אותו. באם מדובר בצרעות לסןגיהן או מיני דבורים שמסכנות חיי אדם ותינוקות יש להיפטר בין באמצעות מדביר מקצועי ובין באמצעות עשן ודלית ברירה באמצעות ריסוס של קוטל חרקים.

yair24

Member
מסתבר שטעיתי... או לא?

יש בעץ הזה אשכול תמרים (מהתמרים הכתומים הקטנים האלה) אבל האשכול לא צמח עד הסוף אלא הוא בצבע צהוב בהיר כזה והתמרים קטנים קטנים (נראה לי שזה רק עדיין ניצנים של תמרים) ופשוט יש עליהם כל כך הרבה דבורים שחשבתי שזה נחיל (כמובן שלא התקרבתי לראות אם זאת כוורת או תמרים בגלל זה התבלבלתי) נראה לי שאני פשוט אבוא בלילה ואוריד את התמרים האלה (אבל רק אם הדבורים לא יהיו שם... כי לא בא לי להיות כמו הדב הזה מרחוב סומסום ששר: אחת שתיים שלוש ארבע חמש - דבש יותר לא אבקש. שש שבע שמונה תשע עשר - עם דבורים אין לי שום קשר
) יאיר

למעלה