דבורה עומר - משובח!

חתולית

New member
דבורה עומר - משובח!

ומי שלא קרא אף ספר שלה כדאי שיתחיל! היא פשוט מעולה, כמה בכיתי בגללה... כדאי להתחיל ב`בכור לבית אב``י`, להמשיך בכל מיני ספרי ביניים (פתאום באמצע החיים, קול קרא בחשכה, וכו`) ולהשאיר לסוף - הדובדבן שבקצפת - את `לאהוב עד מוות`. וואו, זאת הפואנטה של כל הספרים, הדובדבן של כל הקצפות, הגרעין שבכל משמש, פשוט הספר הכי הכי. אתם אומרים הארי פוטר יותר טוב? חכו עד שתקראו את זה ורק אז תגיבו.

לונה

New member
דווקא קראתי

וגם את כל האחרים שציינת. בסביבות כיתה ז` כבר גמרתי איתה ועברתי הלאה. נחמד, לא משהו שנדלקים עליו.

לעצבן אותי- נכון?

למה את עושה לי את זה? גם הארי פוטר וגם דבורה עומר ושניהם באיזכור חיובי- מה עשיתי? אני הגעתי לשלב שאני מתחילה להאמין שאת חלק מאיזשהי קונספירצמיה נגדי, או שאת לפחות מכירה אותי כדי לדעת בדיוק על איזה עצבים ללחוץ כדי לגרום לי להיתפרץ- טוב, אולי לא. תגידי, את מאלה שמיתנגדים מבחינה עקרונית לקרוא ספרים ששווים משהו, או שת מאלה שסתם מחרבשים בפורום וכותבים דברים שהם בחיים לא יחשבו להגיד ברצינות? בעעע ביי.

חתולית

New member
דבורה וג`ואן

תסלחי לי? מותק, את עוברת כל גבול! תרדי על הארי פוטר חופשי, למרות שזה ספר טוב לא כזה אכפת לי ממנו - אבל לרדת על דבורה עומר? את לא חושבת שאת מגזימה? את מכירה אותי מאיפה שהוא? מה עשיתי לך? דבורה עומר היא מיטב הספרות הישראלית. דבורה עומר גרמה לי כל כך הרבה פעמים לבכות. לבכות מספר זה לא רע, בובה. לבכות מספר זה הבכי הכי משחרר והכי מדהים שאי פעם הומצא. טוב שדבורה עומר לימדה אותי לבכות את הבכי הזה. בתקופה האחרונה אני לחוצה עייפה עצבנית ורגזנית ודבורה עומר פרקה ממני כל עול. טוב, כמעט כל עול. בכל מקרה, דבורה עומר זכתה להמון פרסים, ואיך להגיד? אין סופר ישראלי שמגיע לו יותר ממנה. היא הכי הכי. פשוט הכי. והארי פוטר? תראי איזה גל עצום הוא סחף איתו! לא שאני מרחמת על ג`יי קיי רולינג, האדם הכי עשיר שנוצר, אבל הספר טוב ואני לא רואה בו כל פגם. טוב, אני רואה, אבל זה לא עוצר ממני להתלהב ב-טי-רוף. ג`יי קיי רולינג (נקרא לה ג`ק) ודבורה עומר הם טובות. הכי.

Panther

New member
איזה שטויות!

קראתי בחיים המון ספרים של דבורה עומר וכולם אותו דבר (אולי חוץ מהבכור לבית אב``י שקצת שונה אבל גם צפוי) וכולם צפויים. אני לא מעריך אותה כסופרת כי היא לא ממציאה סיפורים, אין לה דמיון, אלא רק מספרת על סיפורים שקרו. אז בסדר שגם בסיפורים שכבר קרו צריך להוסיף קצת המצאות, אבל נראה אותה ממציאה סיפור ש-ל-ם.

נעל

New member
בלי להתייחס דווקא אל דבורה

ה``עבודה`` (או יותר נכון אומנות, אבל אין מפלגה כזו) של סופר היא הרבה הרבה יותר מהמצאת סיפור. הסיפור הוא לאו דווקא העיקר, אלא דרך הסיפור, הדמויות שהסופר יוצר (הסופר לא באמת יכול להכיר את הדמויות לעומק כמו שהוא מציג אותן בספר, בשום מקרה, בין אם הסיפור הוא היסטורי או פיקטיבי לחלוטין). סופרים יכולים להתבסס על סיפורים היסטוריים (גם אם אין להם הרבה פרטים), סופרים יכולים לעוות סיפורים היסטוריים, להכניס סיפורים שלא מופיעים בהיסטוריה כאשר ברקע מרקדת ההיסטוריה, הם יכולים להמציא היסטוריה הגיונית והם יכולים גם להמציא סיפור דמיוני לגמרי. כל עוד הם יספרו את זה בדרך מעניינת מגיע להם כל הכבוד. נעל לא מתה על דבורה, אבל זה כבר משהו אחר. נעל ;-)

חתולית

New member
דבורה וגלילה

אתה לא צריך לזלזל, פנתר ממי! אז אולי לך סיפורים אמיתיים נראים חרא של דבר, אבל אני בדיוק היום התחלתי לקרוא את ``לאהוב עד מוות`` בפעם השנייה, מחכה ומצפה לבכי הנוראי אך עם זאת משחרר שמחכה לי. דבורה עומר היא סופרת מוכשרת במיוחד, ולא סתם היא קיבלת עשרות פרסים ותעודות הוקרה על כתיבתה המשובבת. פרס זאב לספרות ילדים הוא פרס בין הנחשבים שבפרסים, ודבורה עומר זכתה לו. דבורה עומר פשוט מדהימה לפי דעתי. אני לא חושבת שלכתוב סיפורים שמבוססים על סיפורים אמיתיים זה אומר חוסר כשרון כתיבה, אלא יכולת הכנסת עניין ומשמעות מרתקת לכל סיפור רגיל. חוצמזה, דבורה עומר גם המציאה ספרים שלמים. `דפי תמר`, ועוד כמה שאני לא זוכרת, פשוט אני לא מתלהבת מכאלה. ובאותה הזדמנות הייתי רוצה גם לספר כמה מדהימה היא גלילה רון פדר. `אל עצמי`, `עירית...`, ועוד.

מה זה?

או קיי, את אוהבת ספרים שתאריך התפוגה שלהם עבר מבחינתי עוד לפני סוף כיתה ה`- מבחינתי- הולך. אבל בבקשה תגידי לי שניסית לקרוא גם ספרים אחרים, כאלה שבמקום לבכות מהם [עד כמה שאני מבינה שאת נהנית מזה], נהנים מהמגניבות של הרעיונות שבהם. כי עד כמה שיטריד אותי הרעיון של לבחור בגלילה רון פדר על פאולו קואלו[אני כותבת את השם שלו כי כולם קראו את האלכימאי, בטח גם את], אני חייבת לדעת שאת עשית את הבחירה הזאת- ובבקשה, לדעת למה??? נ.ב- סתם מיתלהבים מהאלכימאי.

חתולית

New member
תאריך תפוגה

זה דבר שלא קיים מבחינתי. גם שמוליקיפוד זה ספר נהדר מבחינתי, אפילו אל תבכי ציפורת. אז אנחנו חושבים אחרת בעניין. אתה בטח תחשוב עכשיו שאני לגמרי מוזרה, אבל גם לא קראתי את האלכימאי. קראת את ``משה חואטו והעורב``? זה ספר שאין לו קשר אל דבורה עומר או גלילה רון פדר אבל הוא מצוין. קראת את ``הסיפור שאינו נגמר``? אין לי בכלל ספק שראית את הסרט המשובח כשהיית קטן, אבל קראת את הספר? ספר נהדר. קראת את ``חתולים סיפור אהבה``? גם זה אחלה ספר. בקיצור, אני לא שבויה רק של גלילה רון פדר ודבורה עומר, אבל אני פשוט חושבת שהם סוחפותאל תוך הספר. על זה נאמר איש באמונתו יחיה?

למעלה