|דבורה מהו גל

|דבורה מהו גל

הציור המצ"ב מסביר מהו גל. אין צורך להכביר מילים. לדעתי אין באיזור הכינרת תנאים להווצרות גל. אגב, אחד התנאים שלא ניתן לראות בציור, היא רוח חזקה (עוצמתה תלויה גם בצורת המכשולים, המרחק בינהם וכו', זה גם מחזק את התיאוריה של איתי לנואל.

מברוק על הטיסה אבל.....

קודם כל סליחה על השימוש בשמו של אחי זה המחשב שלו אני רק מבקר בארץ ובקיצור זה שי ולא איתי.(לכל המתבלבלים מהליגה) מכוון שתופעת הגל מאוד נפוצה בניוזילנד ומפורסמת מאוד בעולם מכיוון שדאונים משתשמשים בא באופן קבוע לטיסות מדהימות ושבירת שיאי עולם כדבר שבשיגרה. קיים אצלנו בניוזילנד תחקיר ומעקב הרבה יותר מדוייקים אחר התופעה. הסיבה העיקרית שלא יכול היה להתקיים "גל" במבוא חמה היא עוצמת הרוח.(כמובן גם ביחס למיבנה ההר) עוצמת הרוח בתופעת גל תגיע בגבהים עליהם דברתם (3000 פלוס מטר) לעוצמה הרה יותר חזקה בד"כ 120-150 קמ"ש. למי ממכם שיש כוח וזמן שייכנס לאתרי הדאיה של ניוזילנד וילמד על התופעה בצורה הרבה יותר מסודרת מאשר השניים וחצי משפטים שלי במקום מגוריי בקווינסטאון ענני גל הם דבר שבשיגרה ואפשר לראות את צורתם קטנה ומשתנה במורד הרוח כשהגל קטן. אז סחטיין על הטיסות רק לקרוא ולקנאות, כל הכבוד במידה ותרצו אני אשלח לכם תמונות של ענני גל שיעזרו להבין את התופעה (רק אחרי ה16 ליוני) שי לנואל

חגי

New member
בארץ קיים כבר שנים רבות אישור מסודר

להיווצרות גלים גם ברוחות של 50 קמ"ש. מה לעשות - ארץ קטנה, הרים קטנים ... לא היתה ברירה.

המבנה הטופוגרפי אינו תואם את

תאורית הגל בעליל, אבל למי שבא לאנוס את המציאות, יבושם לו. חגי: נמק ותפסיק לעבוד כל החיים הפוך על הפוך...יכול להיות גם שאני טועה, אנחנו עוסקים כאן בהשערות. אגב, ראיתי פעם (ברוח דר' מז' 50 קמ"ש בעמק) ענן עדשה ברור לחלוטין, צפונית לתבור. יכול להיות שגבעת המורה-תבור יוצרים בתנאים מסויימים גל, רק שביום ההוא הרוח בעמדה הגיעה ל-70 קמ"ש, מה שלא איפשר המראה באותו יום. מי שמבין את הסקיצה שלי רואה שהגלגל שנוצר באוכף, יותר מעין גלגל תנופה הגורם לאוויר לעלות כ"כ גבוה. הכנרת אינה אוכף והמרחק בין הפסגות בים מזרח למערב, נראה לי גדול מכדי יכולת לחולל את אותו גלגל תנופה שבלעדיו אין שום גל. ידוע לי שיצרו כבר גלים בתנאי מעבדה בתוך מנהרת רוח עם עשן וכו' ניסיתי למצוא משהו באינטרנט ולא מצאתי (אני יותר טוב ב"לאבד" מאשר ב"למצוא".)

חגי

New member
אין פה שום הפוך... רק מי שלא רוצה

לראות את התמונה לא יראה. אם היה אפקט כנרת לא היינו חווים סינקים של מינוס 8 מעל אמצע הכנרת. לרצועת העילוי היה בהחלט צורה ברורה של גל והוא המשיך הרבה מעבר לרכס (ובניגוד לעדותו של צדר ) . הרוח היתה חזקה למדי בשכבות הגבוהות - מעל 50 קמש . עוצמת העילוי מעידה שלא היתה פה תופעה "נורמלית" שאנחנו רגילים לה , עובדה שכל אחד יכל היה לטפס ולהגיע לגובה של 4000 מטר. דווקא העובדה שבעמדה הרוח היתה כ- 20 קמש בלבד ובגובה חזקה יותר מפי 2 מראה שהיתה זרימה חזקה שהגיע מאזור יבנאל , שקעה באופן חד אל הכנרת ושם מאזור אמצע הכנרת ניתרה חזרה ויצרה את הגל. בנוסף (וזה בהחלט הוכחה חד משמעית לנוכחות הגל) באפקט כנרת לא קורה שאתה חולף תוך כדי טיסה דגים , רק גל חזק יכול לגרום לכך.

Bartov Alon

New member
תרגום בבקשה

באפקט כנרת לא קורה שאתה חולף תוך כדי טיסה דגים , רק גל חזק יכול לגרום לכך.

שחר ויג

New member
רק שואל

בהמשך לשאלתו של עצמון, בדיוק לפני הרכס של הרמה ,בין שדה הנחיתה ועמדת ההמראה ובעצם לאורך כל הרכס ישנה סידרה של גבעות. האם בינן לבין הרכס לא יכול להווצר אותו גלגל תנופה? ללא כל קשר לאותו היום שבו מדובר בכלל על עילוי מערבית לרכס....מעל הכנרת וכו..

חגי

New member
זה היו דגיגים קטנים כאלו - נו באמת

מה חשבתם קרפיונים?

natyh

New member
תיאוריה או לא תיאוריה

מעל הכינרת לא היתה טרמיקה ביום שישי האחרון . למה כי המיים היו קרים יותר בשעות הצהריים מאשר היבשה . מי שלא מאמין שיבוא בפעם הבאה עם מדחום . לילה טוב .

חגי

New member
תודה על ההערה , אבל עניין הדגים די

סתם את הגולל על כל אלה שהיו קטני אמונה בנוכחות הגל.

natyh

New member
כשאצטרך את רשותך להגיב

אבקש אותה . מי אתה בכלל חתיכת שחצן .

חגי

New member
אני ה"חגי" זה ברור...זה בסיסי.

חתיכה תקרא ליו"רון....וחתיך כבר יש לנו אחד יותר מדי.

למעלה