דארת' ווידר

דארת' ווידר

אפשר לומר שווידר תקוע בין הפטיש לסדן במובן מסוים (הלא הם בנו ואדונו) הוא מנסה להיות בצד של שניהם בלתי אפשרי לשנות את עמדת הקיסר (ובתוך תוכו הוא יודע שגם לא את עמדתו שלו) אז הוא מנסה להעביר את לוק לצד האפל אך לאט לאט הוא מבין שלא יוכל להיות עם האחד בלא להרוג את השני הוא מעדיף לחבור ללוק ולהשמיד את הקיסר אבל שוב נראה שהבחירה בקיסר הרבה יותר קלה 1.בIV בקרב ביבין הוא מנסה לפוצץ את לוק 2.בV הוא מתכנן ביחד עם הקיסר להעביר את לוק לצד האפל ולא הוא מבטיח להרוג את לוק 3.בV הוא מציע ללוק לחבור איתו ולקום על הקיסר 4.בV משהזוג הקודם נכשל הוא מנסה להרוג את לוק 5.בVI (לא ראיתי אותו אבל לצערי אני לא עומד בפני ספוילרים אז אני יודע מה קורה בו) שוב הוא והקיסר מנסים להעביר את לוק לצד האפל 6.בVI לוק ווידר נלחמים לחיים ולמוות 7.בVI לוק יכול להרוג את ווידר הקיסר מעודד אותו לכך אך לוק מרחם על אביו (זה אינה נקודה של ווידר אלא של הפטיש והסדן אבל היא נקודה חשובה במאבק המשולש) 8.בVI הפטיש והסדן נלחמים לראשונה ישירות ולא דרך ווידר 9.בVI ווידר עומד מנגד ולבסוף בוחר לצדד בלוק הוא הורג את הקיסר מציל את לוק ומת בעצמו המאבק המשולש הוכרע לא ע"י הפטיש והסדן אלא ע"י בחירתו הסופית של המתווח-ווידר בהחלטה הנכונה ולא בקלה

advanced soul

New member
מסכים, אבל...

טוב גם אני ראיתי את הסרט השישי הרבה מאוד שנים אחרי שראיתי את הרביעי והחמישי, ממש לפני מספר שנים. אבל לא היו לי ספויילרים. אני לא מבין מה הבעיה להשיג את הסרט? מה הבעיה? למה אתה צריך ספויילרים בכלל? בניקמת הסיט אנשים רצו ספויילרים כי הסרט עוד לא יצא. אבל סרט שקיים, מה הבעיה לראות אותו במקום לבזבז זמן על קריאת הספויילרים. אני כמעט שנלחם ברצון להזמין אותך לראות אצלי... אתה כל הורס לעצמך, כי אתה גם יודע את הסוף, גם את כל מהלך הסרט, את הסודות והגילויים... האמת אני לא ממש אהבתי את הסרט השישי. הוא הרבה פחות טוב מהקודמים, ולא מרשים ויזואלית מי יודע מה, ילדותי עם דובונים חמודים...חוץ מסצינת הסיום אין שם הרבה...אכזבה מבחינתי, לא מבחינת העלילה (שהיא דווקה טובה מאוד ברובה יש לומר), אבל במימוש הלא מרשים והילדותי שלה. אבל זאת רק דעתי.

Y. Welis

New member
היית צריך להיות צעיר בשנת 83'

כדי להבין איזו חוויה היה הסרט הזה אז... קראתי לא מזמן כתבה של איזה בחור שסיפר כמה דברים השתנו אצלו באותה שנה בעקבות הסרט. זה היה דבר כ"כ אדיר יחסית לתקופה (ובמיוחד לארץ, שעדיין לא היתה כ"כ מערבית כמו היום - ואולי לטובה, בדיעבד), שבקושי היו בה סרטי מד"ב דומים (אולי '2010' של היימס; אבל 'שובו של הנוסע השמיני' למשל הגיע 3 שנים מאוחר יותר, וגם עשה רושם עצום), שהצפיה בו היתה כמו לראות עולם אחר. גם הסיפור שהגיע שם לשיאו היה ממש מיתולוגיה שמומשה בקולנוע. הייתי תחת הרושם של הסרט חודשים אחרי שראיתי אותו לראשונה. אני זוכר שבתיכון, שנתיים לאחר מכן, פגשתי מישהו שהיה לו דגם פלסטיק של X-WING... אולי היחיד שהיה בארץ. על מועדוני מעריצים לא היה מה לדבר, אבל הסתובבו הרבה שמועות על הסיפור של הסידרה שקדם לטרילוגיה ההיא וכן למה שיבוא אחריה. חלק מהן הסתברו כנכונות, וזה מפתיע.

advanced soul

New member
טוב, ששנת 83 הייתי בין 4-5...אבל

כיוון שגרתי באוקראינה ששם בכלל בכלל לא היו (אז!) סרטים לא רוסיים אז וודאי לא לא ידעתי על קיומו של הסרט, על כל הרעש סביב מלחמת הכוכבים, וכיוון שלא הקרינו כאלה דברים לא בטלוויזיה ולא בקולנוע לא הייתה לי דרך לראות. את הסרט הראשון (אימפריה מכה שנית) ראיתי רק כאשר מכשירי הוידיו התחילו להגיע לאוקראינה, אבל היו רק אצל מספר משפחות עשירות מספיק וודאי שלא אצלינו. למזלי היה לי חבר עשיר (לא שאנו היינו עניים או משהו) ושם ראיתי 3 דברים - סרטי דיסני, פרקים רבים של HEMAN והסרט החמישי של מלחמת הכוכבים. כל הדברים האלה (או בעיקר 2 האחרונים) השאירו בי רושם כבד (כיוון שמעולם לא ראיתי לפני כן סרטי מדע בדיוני, וודאי שלא באיכות כזו והאפקטים, גם האכזריות כלפי האן סולו שלא ראיתי כמוהה על המסך לפני כן, האימפריה הייתה DARK, מפחידה ואכזרית (הייתי אני מניח בן 10-11 אז),AT AT הפחידו אותי קשות, בעיקר בגודל ובהרגשה שמשהו מתקרב ואתה לא יכול למנוע את זה - מעז זו הסצינה האהובה אליי, כינוי שלי באתר הרישמי HOTH JEDI וHOTH מופיע ברוב בכינויים שלי) הייתי בגיל המושלם לראות סרט כזה, ולכן מאז (1988-89) הפכתי לחובב מושבע של מלחמת הכוכבים. את הסרט הרביעי ראיתי כבר הארץ, אני מניח בתחילת שנות ה 90, ואת הסרט האחרון ראיתי רק לפני אולי 3-5 שנים, לא זוכר בדיוק. אגב בקשר לHOTH, הסיפור המעניין שלי שסצינת HOTH אפילו לפני שראיתי את הסרט הייתה חלק מהמציאות שלי - כחלק מהטיפול בגימגום, (ובפחדים) הרופאים המליצו להורים שלי לקנות 4 רובוטים "הולכים" והייתי צריך לשכב על הריצפה ולירות בהם באקדח צעצוע (עם חצי גומי דביק (לא יודע אז זה ניקרא בעברית), כאשר הם מפחידים עבורי ומתקדמים לעברי. כך שסצינת HOTH ממש הייתה עבורי הגירסה המפחידה יותר של החיים שלי... :) ועכשיו לענייננו: אני עדיין לא מסכים איתך, למרות שאני בטוח שאתה יודע על מה שאתה מדבר. אבל לדעתי "אימפריה מכה שנית" הרבה יותר טובה ומרשימה, ואני בטוח שאני לא היחיד שחושב כך. זה נכון שההפתעה שויידר הופך לטוב ולא סתם איש רע שנהרג ע"י לוק ה"טוב" זה מרשים ומפתיע. אבל מכל הבחינת "Vאימפריה" היא טובה יותר

Y. Welis

New member
אני מסכים שה'אימפריה' היתה טובה

יותר מהשניים האחרים, אבל כשראיתי את הסרט לראשונה בגיל 8 וחצי, לא קלטתי הרבה מהדברים שם (רק את הרובוטים...). את הסיפור למעשה לא הכרתי כמעט בכלל עד שראיתי את ה'ג'די', והוא בא בזמן הנכון, כשהייתי מוכן לקלוט את כל הדברים (היום ילדים קולטים בגיל 7. אז עוד היינו ילדים אמיתיים..). אחריו ראיתי את שני הקודמים והבנתי את הדברים סוף-סוף, כך שעדיין הרושם הראשוני החזק יותר אצלי בא ממנו. נראה לי שהדחקתי זכרונות מה'אימפריה', אם כי גם עלי ה-AT-AT עשו רושם די חזק... מיתרונות הדברים שאינם מוסברים. אגב טיפולים, היתה בערוץ 8 לפני כמה שנים כתבה על מוסד אמריקאי לטיפול בילדים, שניסה להגדיר כמה מהמטופלים שלו כחברים בכת השטן (הפסיכיאטרים שטענו את זה לא איבדו את רשיונם, למרבה הצער - למרות שהוכח שהם בדו את הטענות מדמיונם). אחת ה'הוכחות' שלהם לכך היתה סיפור זוועתי של אחד הילדים על חיה שמשוספת בחרב והמעיים שלה נשפכים. הסתבר שהילד סיפר על הסצינה מה'אמפריה' כאשר האן מוצא ללוק מקום חם בטאונטון שגווע...

advanced soul

New member
חה חה חה

שמע, כל אחד והסרט הראשון שלו. כשאתה בגיל "הנכון" והסרט מגיע - זה מה שמרשים אותך ביותר. במיוחד במקרה שלי שלא ראה לפני כך סרט לא רוסי מימיו. אצלך זה "הג'די" ואצלי "אימפריה"... גם אני לא הכרתי את הסיפור אז, אבל הייתה שמועה שהסרט "אימפריה" הוא אחד מ 6 סרטים....מוזר כמה זה הסתבר כנכון, למרות שאין סיכוי שכבר אז ב 1988-89 ידעו... לדעת כימעט כולם האימריה הוא הסרט הטוב ביותר. חבל שראיתי את הג'די בגיל מבוגר כך שפחות התרשמתי ממנו, מה גם שאז האפקטים לא היו כאלה מרשימים כבר יחסית, והסרט עם דובונים חמודים לא מכניס אותך לאווירת "האימפריה"

Y. Welis

New member
התקופה שבין גיל 9 ל-13 היא המושלמת

לחוויות מסרטים וספרים. לא מעט מהבמאים הגדולים עושים היום סרטים כדי לשחזר אצלם את חוויות הילדות האלה ('קינג קונג' של ג'קסון). מבחינתי הליכה לקולנוע גם היום היא במטרה (לא מודעת תמיד) לשחזר את התחושות של אז ואת החוויות שחוויתי כש'נכנסתי' לתוך הסרטים. הלוואי בארץ רופאים כאלה, שממליצים על תראפיית צעצועים... גם לי יש עד היום כמה דימויים מהסרטים שעוזרים ברגעי משבר. אגב שמועות, אני שמעתי אז על 9 סרטים ב-3 טרילוגיות. היה לי גם חבר שסיפר לי (לא ברור מהיכן) על דברים שהיו לפני ואחרי, וחלק מדבריו הוכחו נכונים כשיצאה הטרילוגיה של זאהן ב-91' (אולי הם נלקחו מ'ווסט אנד גיימז'). זכורה לי כתבה על ה'ג'די' ב'פנטסיה 2000' (ירחון מד"ב מיתולוגי שהופיע בארץ בין 78' ל-84'), שנאמר בה שמיד אחרי ה'ג'די' יחלו בהוליווד ההכנות לעשיית הטרילוגיה הבאה... רשמתי לעצמי ביומן התלמיד שלי ב-86' (כיתה ט') את תאריך היציאה העתידי בגדול (25 למאי), והתאכזבתי מאוד שלא היה שום דבר...

advanced soul

New member
היום קשה בכל גיל לשחזר את החוויה...

כי היום הילדים מפונקים הרבה יותר ורגילים לאפקטים יפים בסרטים. מה גם כהרבה מהרעיונות של מלחמת הכוכבים מאז מופיעים בכל מקום, בסרטים אחרים ובמשחקים (ואז זו הייתה מהפכה). אבל זאת הייתה אכן חוויה קסומה, כמו שהיה לשחק ב DOOM פעם ראשונה ובכל משחק מחשב אחר שהיה מהפכה בזמנו. אך היום משחקים מחשב כבר לא עושים פריצת דרך וכולם ניראים אותו הדבר. הקסם אבד. כשיש לך את הטכנולוגיה לעשות מה שבא לך, זה יוצא משעמם. כשאתה פועל האמצעים מוגבלים ויוצר קסם שקשה לתאר שניתן ליצור מאותם הדברים, - זה קסם אמיתי. היום ילדים עד לגיל 9 כבר ילמדו אותך דברים שלא ידעת...קשה להרשים אותם, וודאי לא האפקטים, אלא בעלילה שמרגשת אותם ומעניינת. הילדים רגילים לתת רמה וקשה להם לזהות איכות.

למעלה