דארפור

Canta Brasil

New member
אה...

לארח בביתי פליטים סודאנים שחולצו מבית הסוהר הישראלי זה נחשב לעשות משהו? כי אם כן אז כן.

לא, תודה

פה עוברים גבולות הנתינה שלי: אני מוכנה לתרום לארגון שעוזר לפליטים/ חולים / נכים, אבל לא מוכנה לעזור להם בביתי. לא נשמע טוב? מצטערת. לפחות זה יותר טוב מאלה שגם לא עוזרים לאנשים וגם לא תורמים בשום דרך אחרת (אלא מצפים לכך מה"ממשלה").

shellyland

New member
חס וחלילה וחס!!!!!

יש לי הרבה מאוד כבוד והערכה למי שיודעת היכן עוברים גבולות הנתינה שלה. אם יש גבול, סימן שיש שטחים משני צידיו, ולא משנה מה גודלם או מה היחס בינהם ואין על מה להתנצל.

יוסי ר1

Active member
שלי, זה מה שמפחיד, ה"מעמד" הלא ברור הזה

רק סעיף 4 מרגיע טיפה, "להיערך לשהותם הממושכת של הפליטים בישראל עד שיימצא עבורם פיתרון של קבע ולפעול לפיתרון בעיותיהם המיידיות כגון היעדר מסמכים מזהים. " הרבה דרישות עם סיוג כה קטן: "עד שיימצא עבורם פיתרון של קבע". מזה בדיוק פוחדים כאן. ולמה לא הוסיפו שם את המשפט "פתרון של קבע בארצם"? למה להעלות את האפשרות של "בארצינו"?!

יוסי ר1

Active member
כל אחד פוחד ממעקי ליבו.

ובקטע הזה אני פוחד ביחד עם מסורתי מאותם מיליונים שאת מוכנה ברוחב לב לקלוט. אני גם לא אוסף את כל כלבי וחתולי הרחוב הרעבים, למרות שליבי נכמר עליהם. מוסרי לעזור, ראוי לעזור, צריך לעזור, אבל לא במחיר התאבדות לאומית.

shellyland

New member
ואני שוב מזכירה

שגם לנו אומות העולם סרבו לעזור במחיר של התאבדות לאומית. 6 מילון פעמים הם סרבו.

masorti

New member
איך בדיוק "התאבדות לאומית"?

אפילו אם כל יהודי גרמניה (כחצי מליון) היו מהגרים ב- 1938 לארה"ב, השינוי בהרכב האוכלוסיה היה כמעט בלתי מורגש.

חחח אתה מפריע לה לעסוק בדמגוגיה צדקנית מתחסדת

אתה ברוב חוצפתך מציג את האמת שסיפורי הדמגוגיה שלה מנסים להסתיר. לא יפה מצידך. אם היה מדובר ב 90 פליטים או אפילו 1,000 כמחווה הומנטירית אף אחד לא היה מתנגד, אבל מדובר בהצפת ישראל בחצי מליון סודנים בתוך חצי שנה- זה מה שעומד על הפרק.

Grey Faerie

New member
ומה עם כל יהודי אירופה?

השואה לא התחילה ונגמרה בגרמניה אתה יודע... בדיוק על זה אני מדברת - איך אפשר לעמוד ולצעוק על חוסר העזרה של מדינות העולם בזמן השואה כאשר יש כאן אנשים שתומכים בעשיית אותו דבר בדיוק? צביעות.

masorti

New member
אנא תלמדי קצת הסטוריה...

יתר יהודי אירופה (למעט אוסטריה וצ'כוסלובקיה) נקלעו אל תחום השליטה הגרמנית כשאירופה היתה כבר במלחמה. ובזמן מלחמה התחבורה הבינ"ל (ולא כל שכן הקשרים הדיפלומטיים) בין מדינות אויב נוטה להיות מנותקת.

grey תלכי ללמוד קצת היסטוריה לפני שאת מדברת

כי הבורות שלך עושה את הטיעונים שלך לצעקנות דבילית מביכה כי את מתבטאת בביטחון עצמי מוחלט על דברים שאת העובדות הבסיסיות ביותר לגביהן את לא יודעת, למשל שיהודי פולין נפלו לידיו של היטלר רק ב 9/39 ויהודי ברה"מ ואוקראינה רק ב 6/41 ואז המלחמה היתה בעיצומה ופינוי מליוני יהודים ממזרח אירופה למערב באמת לא היה אפשרי.

masorti

New member
סעיף 4 לא מרגיע בכלום...

הרי ברור לכל בר דעת שברגע שישראל תתן להם מקלט "זמני", שום מדינה בעולם לא תנקוף אצבע כדי לדאוג להם לפתרון. הם יישארו כאן שנים ויקימו משפחות ויולידו ילדים. וכמובן שהילדים האלה יהיו ישראלים לכל דבר שאינם מכירים ארץ אחרת. ואז יקרה בדיוק מה שקורה היום עם ילדי העובדים הזרים שיש לחץ להעניק להם אזרחות. ואם הילד בן ה-10 מקבל אזרחות, לא יעלה על הדעת להשאירו לבד ולגרש את אמו. אז גם אמו תקבל אזרחות (או לכל הפחות תושבות קבע). ואם אמו תקבל אזרחות, לא יעלה על הדעת להפריד אשה מבעלה. אז גם האב יקבל אזרחות. נו... ואם כל המשפחה תתאזרח, אז אפשר להתחיל להגיש בקשות לאיחוד משפחות ולהביא לכאן את הסבא והסבתא הישישים ואת הבן-דוד החולה ואת ילדיה של הדודנית מנישואים קודמים ואולי גם כמה קרובי משפחה פיקטיביים.

אתה מניח שיש כאן מדרון חלקלק ../images/Emo141.gif

שאם נשפר במשהו את תנאי שהייתם של כמה מאות הפליטים שהצליחו לחצות את הגבול ונתפסו, מובן מאליו שמיד ינהרו לכאן מיליוני מהגרים על כל בני משפחותיהם, יקבלו אזרחות מלאה וימחקו את הרוב היהודי במדינה. אני לא חושב שזה מה שיקרה: מחווה הומניטרית יכולה להישאר מחווה הומניטרית.

בודאות יש במצרים חצי מליון שיושבים ומדברים על

זה שהם מחכים שישראל תתחיל לקבל סודנים והם בתוך 5-6 חודשים יבואו לפה. חצי מליון !

למעלה