דאלגא

דאלגא

בעקבות ההתבטויות בקשר למילה "דאלגא" שהיא לא מוכרת לי ניזכרתי שאנחנו השתמשנו במילה יוונית "קוראידו' kuraido . מי מכיר מי יודע?

may55

New member
יופי בואו נשרשר מילים הקשורות לים

בודרה די לה מאר

may55

New member
מילים נופות

לשחות = Nadar = נאדאר טובע = Ahogarse = האוגארסה דוגמא :נו סאב'ה נאדאר אי סה איב'ה האוגרסה = היה טובע סירה = Barco= בארקו שאלה האם קיימת המילה "חוף ים" כמו בשפה הספרדית "פלייה =Playa ?

מאי- נכון שכשאומרים על מישהו שטבע

אומרים סה אאוגו (אן לה מאר) - שפירושו גם נחנק, על ספינה שטבעה אומרים סה באטיריאו. חוף ים - בודרה דה לה מאר.

terigo

New member
מילים הקשורות לים :

בחרתי במלה דו-ערכית : פורטונה - FURTUNA = סערה פורטונה - FURTUNA = מזל אסטה אונה פורטונה אין לה מאר אָה לַאמָאר וָאז אָווֹא נוֹ תוֹפָאס

tsiporganeden

New member
אצלנו היו אומרים על חוף הים פלאסה

לדוגמא: מוס אסנטימוס אן לה פאלסה, אי קומימוס קארפוס פרסקו. מי יודע איך אומרים צדפים, אלמוגים? סוזי??

סורטרו

New member
אלמוג = אולי קוראל?

קוואנדו ב'יזיטי אה מי קוניאדו אין סאו פאולו סינטי קומו אסו בוטיקה קה סה יאמה אין פורטוגז לודג'ה (אל ב'נדה ביז'וטריאס) מוז'רס דמנדאנדו "אובריגדו איי קוראלס" אי אפונטארון קון לה מאנו האונוס קוליארס דה קוראל. דהיינו אלמוגים. אנסי קה איל פורטוגז אסמז'ה מונצו קומו איל לאדינו פואדמוס "לאמץ" אסטה פלאברה.

סורטרו

New member
אני זוכר שיר שהיה לו פזמון כזה

ברה חורוידו ברה מאנולי סה חומפאי פרהפה אולי חורוידו אמרו לי הורי זה טפשון טריאנדפילו אתה זוכר את השיר הזה. זה היה משהו בסגנון רמבטיקה תראגודיה היידה יאסו

etica

New member
ים

זכור לי כילדה אמי היתה אומרת יש גלים בים איי דאלגס אן לאמר יכול להיות דאלגה= גל דאלגס= גלים ?

למעלה