דאלאס - קליבלנד;

דאלאס - קליבלנד;

דאלאס - קליבלנד:

משחק גדול היה לנו הלילה. אחד הטובים שראיתי העונה. משחק שהלך להארכה. קליבלנד משיגה ניצחון שמיני ברציפות וביום חמישי תתארח אצל סן אנטוניו, שידור מחוף לחוף ואל מאדים, שרוכבת בעצמה על גל ניצחונות [9]. לא אתווכח שכרגע סן אנטוניו > קליבלנד, אבל חיפשתי את המשחק הזה נגד קבוצה טובה שקליבלנד תיראה טוב והדברים יזרמו, וזה קיינדה קרה הלילה, למרות שזה נכון, דאלאס לא הגיעה בכושר שיא למשחק וביום חמישי זה משחק הצהרתי אמיתי.

לקראת המשחק דיברו על השיפור של לברון ג'יימס מחוץ לצבע. הדיבור היה, שעד למשחק נגד דנבר [29.12.15] לברון קלע ב-28.5% מהשדה מחוץ לצבע [הכי נמוך בליגה]. לברון מספר שלפני דנבר הוא ראה במקרה בפיד שלו ב'טוויטר' את הנתון הזה והבין שהוא צריך להתחיל לטפל בעניינים שלו. מאז ועד הלילה, 6 משחקים, לברון ב-48.4% .

רבע ראשון -

המשחק נפתח ב-8-0 של דאלאס. דייויד הלך עם לאב - פאצ'וליה ותומפסון - נוביצקי. כבר מההתחלה היה אפשר לראות שזה לא יעבוד. באופן מפתיע, דווקא תומפסון היה החוליה החלשה. נוביצקי חגג עליו, כנראה שהבדל הגובה היה משמעותי מדי ותומפסון התקשה. זאזה שיחק טוב כל המשחק, אבל לאב הרחיק אותו מהסל וזה כל מה שאתה יכול לקוות שיעשה. התחושה שלי היתה שנראה הרבה מוזגוב במשחק לאור הקושי של תומפסון להתמודד, ואכן זה מה שקרה. מוזגוב אפילו שיחק 7 דקות ברבע הרביעי, למרות שלאף אחד לא היתה בעית עבירות ולא היתה פציעה שמנעה מדייויד ללכת עם שחקן אחר. הכניסה של מוזגוב הכניסה הרבה אנרגיות. הוא תרם מיד את חלקו בריבאונד [כולל 2 התקפה] ונקודות קלות בהתקפה. מעניין שהרבע הראשון הסתיים גם הפעם עם זריקה של מוזגוב [כמעט] על הבאזר, כששלשום, נגד פילדלפיה, הוא סופסל על זה בכל המחצית השניה. הפעם לא היתה ברירה, לא נותר זמן על השעון [0.8 שנ'] וזה הכי טוב שיכול היה לצאת מהמהלך, אבל מצחיק שהכדור מצא דוקא אותו.

רבע שני -

קווין לאב - פתח את המשחק נוראי עם 0 מ-5 מהשדה [0-3 משלוש] ב-6.5 הדקות הראשונות של המשחק. מפה והלאה הזריקות המשיכו לא להיכנס, אבל הגנתית הוא היה לא רע והרוויח את מקומו על המגרש בדקות הסיום [זאת אומרת, בניגוד למשחקים אחרים שדייויד מספסל אותו בגלל ההגנה]. למעשה ברגע שדייויד הבין שעם תומפסון לא ננצח, הוא נתן ללאב ברבע השני את המשימה לשמור על נוביצקי וההתמודדות שלו היתה נהדרת. האט את נוביצקי, הוציא אותו מהמומנטום של הדקות הראשונות וגרם לו להחטיא את הזריקות שלו. לא יכל לעשות יותר. המשך המעקב אחרי קווין לאב, מלווה בוידאו: בימים האחרונים כתבתי לא מעט על זה שלאב מחטיא העונה יותר מדי זריקות שהוא צריך לקלוע. יש לו 3 סוגי זריקות: 1. הקל - נגיעות "טיפ" מתחת לסל מהחטאות של אחרים. הוא לא קולע את זה; 2. שלשות קאץ' אנד שוט שאיתן הוא מזוהה יותר מכל בשנים האחרונות. גם את זה הוא לא קולע בצורה יציבה; 3. זריקות הוק שאט במהלכי פוסט אפ. לא קולע את זה; לאב הוא שחקן יעיל בהתקפה, אבל הוא לא קולע העונה את הזריקות שכביכול הוא אמור לקלוע באחוזים טובים. הוא מגיע למספרים שלו מהעונה שעברה, אבל הוא לא עקבי, וזה בולט. אני אגיד שהלילה בסה"כ ההחטאות שלו לא עלו לקליבלנד במשחק ההתקפה, זאת אומרת, ההחטאות לא היו מהסוג המסתכל הזה שאתה אומר "ריבאונד ארוך, הקבוצה היריבה יכולה לרוץ עכשיו והמומונטום איתה, נקודות קלות". ולכן, באיזשהו מקום, אני מסתכל על ה-5 מ-19 שלו הלילה בצורה פחות ביקורתית מאחרים שמיהרו לבקר אחרי המשחק ["אתמול היית טוב! היום גרוע!"], ויותר כקו מנחה לעונה שלו עד עכשיו. מטרת סרטון הוידאו היא לקבץ את רוב [לא כול] ה"כישלונות" שלו, במשחק, כמו שאני מגדיר את זה - זריקות שהיה צריך לקלוע, ואולי כך להעביר את הדיעה שאני מנסה להעביר בימים האחרונים.

קליבלנד חזרה למשחק דרך ההגנה. דלבדובה הביא שינוי חיובי והיה דומיננטי בהתקפה [כולל המהלך הנהדר הזה: 6 נק' ב-7 שנ'].

מחצית ראשונה טובה של קליבלנד. קראתי סיכומים אחרים על המשחק, ואומרים שקליבלנד לא היתה טובה במחצית הראשונה, אבל זה לא מה שאני ראיתי. ראיתי הנעת כדור טובה מבדרך כלל, ראיתי ספסל שמנצח את הספסל של היריבה, ובאופן כללי שיפור. יכול להיות שזה מפני שאני צופה העונה בכל משחקי הקבוצה ואני יודע להשוות, אבל הרגשתי שהקבוצה שיחקה טוב. קאיירי אמר בסיום המשחק את מה שאני אמרתי לאחרונה, וזה נכון כל העונה - קליבלנד לא טובה במחציות הראשונות, דברים לא זורמים ולוקח לה זמן להיכנס למשחק:
"That's not the team that we want to be (in the first half), but we were still in the game,"

היה גם את המהלך הזה ברבע השני - ג'פרסון שובר לנוביצקי את הברכיים והולך עד הסוף, אבל נחסם. מוזגוב לוקח את הריבאונד, אבל גם נחסם. המשך של המשחק הקודם. #BlockParty .

דאלאס קלעה ב-52% וקליבלנד ב-37%, ורק פיגור של 5 נק'. ידעת שדברים יראו אחרת במחצית השניה.
רבע שלישי -
רבע חלש של שתי הקבוצות. דאלאס הגדילה טיפה את היתרון, אבל לא הצליחה לברוח. לאחר שלושה רבעים, 32 מ-68 הזריקות של קליבלנד היו לשלוש, נתון חסר תקדים כמעט.

רבע רביעי -
בפתיחת הרבע ההחלטה באותן דקות היתה ללכת נמוך עם מוזגוב כגבוה שיכול לרוץ את המגרש ועושה הרבה תנועה, ובלי לברון, ואלו היו הדקות הכי טובות של קליבלנד והחזירו אותה למשחק. חמישייה נמוכה הכוללת גם את ג'פרסון, אימאן, דלי וקאיירי. שתי דקות מפתיחת הרבע קאיירי עם שלשה מעלה ליתרון של נקודה, היתרון הראשון של הערב.

3 דקות לסיום המשחק ווסלי מת'יוז עם שתי שלשות מהירות [הוסיף 2 נק' מהקו] מחליף פיגור של 4 ביתרון של 2.

לברון עם משחק נהדר מכל הבחינות. בקטע הוידאו הבא: לברון מייצר אסיסט מכלום לשלשה של קאיירי; חצי דקה לסיום, קליבלנד בפיגור 2 נק'. לברון משתולל עם דאנק אדיר. היתה עבירה לדעתכם? זה נראה שהיה מגע במרפק, אבל לא יודע אם הייתי שורק על זה; דאלאס חוזרת מהטיימאאוט עם המהלך המסורתי לנוביצקי, וכמובן שהוא מקבל את החילוף בהגנה ששם לו שומר נמוך, אבל . . . השומר הזה הוא אימאן שאמפרט, בפירוש מועמד בולט לשחקן ההגנה של העונה, שלוקח לו חלק את הכדור כאילו היה מדובר במכירה מוזלת של 'קול אוף דיוטי'. רגע של מחלוקת? נראה שדייויד קורא פסק זמן ולא מקבל, וקליבלנד מפסידה על זה לפחות שניה מהשעון. הולכים להארכה.

דאלאס הגיעה להארכה עם 9 ניצחונות ברציפות בהארכה ומאזן של 0-3 העונה. קליבלנד הגיעה עם שני הפסדים בשתי הארכות העונה.

הארכה -
2 דקות אחרונות, מלווה בוידאו: חוזרים מטיימאאוט אחרי שלשה שוברת שיוויון של נוביצקי [שלשה שניה בהארכה] לנקודות יפות ומהירות של לברון. זה טוב וחשוב שקליבלנד חוזרת ככה מטיימאאוטים. יש רגעים, כמו זה, שאתה יודע שזה מהלך משורטט והקרדיט לבלאט על איך שהקבוצה נראית. קל לאבד עשתונות ברגעים כאלה; קליבלנד עושה עצירה, לברון מדביק "כאפה" ללוח ששומעים אותה גם בשידור; לברון מוצא נהדר את קאיירי, שקולע בשמאל ונותן יתרון נקודה לקליבלנד, דקה וחצי לסיום; חוזרים מפסק זמן. נוביצקי לבד, אני לא מבין למה הוא לא הלך עד הסוף. זה נגמר בסל, אבל לא מבין למה להוציא את זה החוצה, לקחת שלשה במצב כזה זו טעות גם אם יהיה שחקן לבד. ועד עכשיו לא החלטתי אם היתה עבירה על נוביצקי במהלך; לברון עם עוד שתיים יפות; עצירה על שלשת אין אנד אאוט; לברון במהלך האחרון של קליבלנד במשחק. מוזר מה שקרה שם. אולי לברון היה מופתע שהשריקה לעבירה תוקפת לא הגיעה. במזל קאיירי קולע את השלשה הזו, הכמעט בלתי אפשרית, ומעניק לקליבלנד את הניצחון. לא משנה שהיתרון עדיין היה נשמר גם אם קאיירי היה מחטיא, אבל אתה לא רוצה לחזור מפסק זמן ולתת לנוביצקי הזדמנות לנצח אותך; חוזרים מפסק זמן ואימאן שאמפרט שוב עוצר לבדו את התקפת דאלאס, כאילו דה.

<

rapgamer4ever

New member
היה משחק נהדר

fatnoam

Active member
אחלה סיומת למשחק. תודה על הפוסטים אליקו אל תפסיק!

fatnoam

Active member
אגב בקטנה הטייק שלי על הקאבס השנה

בגדול, אני חושב שהגנתית יש להם קבוצה מאוד מחויבת. קיירי ולאב לא שומרים גדולים, לברון מרבה לנוח, אבל יש רגעים במשחק שאתה מרגיש שכולם ביחד מתאמצים ולקבוצות קשה מאוד לשמור אותם.
&nbsp
התקפית אני חושב שאין שם שום דבר מעניין מלבד פשוט רוסטר ממש טוב. אני חושב שרוב הכדורסל שלהם מתבסס על זה שהם פשוט מנצחים את השומרים שלהם באחד על אחד. לו היו פוגשים קבוצות שמחויבות להגנה כמוהם, הם היו מנצחים הרבה פחות. אני לא רואה בהתקפה שלהם שום דבר מובנה מלבד לרווח ללברון וקיירי, ולפעמים למסור ללאב בפוסט. כשדלי נכנס הוא עושה הרבה פיקאנדרולים עם תומפסון שלפעמים יוצא מזה משהו.
&nbsp
אני חושב שכל הכבוד למנג׳ר שבנה שם את הקבוצה הזו (הרבה בזכות לברון), אבל חבל לי שהם משחקים כדורסל מאוד אנמי. יש כאן אצבע (לא בהכרח מאשימה) לכיוון לברון - הוא דומיננטי מדי מבשביל להיות סתם חלק מהתקפה נעה. כשהכדור מגיע אליו הוא חושב ומייצר מהלך. הוא כזה מוכשר אז זה הולך די טוב לרוב, אבל אישית זה לא כדורסל שנעים לראות. זה די ״מדרדר״ את השאר לאותה תבנית - גם קיירי, גם לאב, גם ג׳ייאר וגם שאמפרט לעיתים מנסים לייצר דברים, כי זו התבנית שלברון מכתיב. וכשיש פחות כשרון כמו אצל שאמפ או רגעים של קרירות כמו אצל ג׳ייאר ולאב, זה פשוט נראה לא טוב.
&nbsp
שאני מסתכל על המאצ׳אפ האפשרי של יריבות מהמערב לדעתי זה משהו שיהיה מאוד קשה לקאבס להתמודד איתו. לאוקלהומה יש רוסטר לא פחות מוכשר (והם גם די אנמים התקפית יש לציין). לספרס יש שיטות לעצור שחקנים דומיננטים כמו לברון או קיירי, ויש להם מערכת התקפית שיכולה לשבור גם את ההגנות הטובות ביותר, לווריירס יש סטים התקפיים שעוד אף קבוצה בליגה לא הצליחה לעמוד בקצב.
&nbsp
אני לא מופתע שהקאבס נראים ככה תחת בלאט. גם בלי לברון, במכבי, הקבוצות של בלאט נראו אותו דבר. חוסר יצירתיות התקפית והרבה התבססות של שחקני אחד על אחד, ולצידה הגנה חזקה מאוד והוצאת המים מן הסלע משחקנים בינוניים (כמו שבלאט עושה כאן עם מוזגוב, דלי וטריסטן).
&nbsp
לדעתי זה לא יספיק. הקאבס הובילו 2-1 בגמר שנה שעברה אבל לא באמת היו קרובים לזכות. ולדעתי גם השנה, לפחות איך שהקבוצה נראית כרגע, אין להם שום כלים שיהפכו אותם לפייבוריטית מול הטופ של המערב.
&nbsp
וזה בהנחה שהם יצלחו את המזרח (לא טרחתי לנתח, כמו הכשרון שם קטנה משמעותית מהטופ המערבי).

rapgamer4ever

New member
לדעתי קליבלנד מצוינת

ההתקפה וההגנה שלה ברמה של טופ 5. לא תמיד זה יהיה אותו ליינאפ אבל הם יכולים לנצח אותך בשני צידי המגרש.
הגנתית יש להם כמה יתרונות. הם קשוחים, יש להם הרבה שומרים אישיים טובים ועומק בכל עמדה. זו קבוצה שיכולה לנעול אותך הגנתית עם דלבדובה-שמפארט-לברון או לשרוף אותך עם קיירי-מו וויליאמס-ג'ייאר (וזה עוד בדקות שלברון נח). הקו הקדמי שלהם מגוון ואיכותי. הם מצוינים בריבאונד.
&nbsp
התקפית יש להם גם מספר יתרונות. קודם כל- פיק אנד רול או פיק אנד פופ של לברון וביג מן כלשהו עם שלושה קלעים מסביב מוכיח את עצמו כבר שנים כהתקפה יעילה. הסטים של קליבלנד לא מתוחכמים אבל יש להם די הרבה מוסרים טובים בקבוצה והם נוטים לפרגן התקפית. אחרי שהם השיגו יתרון התקפי רוב הסיכוי שהרוטציה שלך לא תהיה מספיק מהירה כדי למנוע זריקה טובה.
לברון יכול לנצח קבוצות מסוימות כשהוא מקבל כדורים בפוסט ומושך שמירות כפולות. כשהוא נח (על המגרש או על הספסל) קיירי יכול בקלות להשיג לעצמו מבטים.
העומק שלהם בעמדות הגארדים מדהים. מו וויליאמס הוא הגארד החמישי ברוטציה. דלבדובה מצוין העונה, לדעתי הוא רכז פותח לגיטימי בליגה.
בעמדות הפנים הם יכולים ללכת עם כל קומבינציה- הגודל והרים פרוטקשן של מוזגוב, הניידות והריבאונד של טריסטן, הסקורינג והמסירה של לאב.
&nbsp
כל עוד לברון בריא קליבלנד תנצח את המזרח. בגמר NBA פוטנציאלי אני חושב שגולדן סטייט היא היחידה שתגיע פייבוריטית מול הקאבס.

מור תור

New member
סן אנטוניו לא תגיע פייבוריטית מול קליבלנד?

אתה יודע מה, אולי בגלל שסן אנטוניו , במידה ובאמת תגיע לגמר היא תהיה עייפה מהמסע במערב...
אלא אם כן אתה חושב מסיבה אחרת

rapgamer4ever

New member
אני חושב שלקליבלנד יש מצ'אפ טוב עם הספארס

לקליבלנד יש את הסייז להתמודד מול סוללת הגבוהים של סאן אנטוניו. לספארס יש המון שחקני פוסט שכל אחד מהם יכול למשוך דאבל טים אבל לקליבלנד יש תשובה יחסית טובה לכל אחד מהם. אני לא רואה סיבה שקליבלנד תאלץ לשמירות כפולות.
&nbsp
נקודת החוזק השנייה של הספארס בהתקפה היא מוסרים חכמים ותנועה בלי כדור. לדעתי קליבלנד הוכיחה מול הווריורס שהיא מסוגלת לשמור על רמת אינטנסיביות גבוהה, להילחם דרך חסימות ולכפות זריקות פחות נוחות.
&nbsp
בצד השני של המגרש כמובן שלא צפויים לקליבלנד חיים קלים אבל יש לה יותר shot makers מאשר לספארס. כלומר אם הסדרה תתאפיין בהגנות ברזל וזריקות סוף שעון אני חושב שהסיכוי של קליבלנד טוב מאוד.

Anfield

New member
תענוג לראות את דוראנט

קלע 5 סלי קלאץ' התקפה אחרי התקפה, כולם ג'אמפרים (או עונשין) שעברו רק רשת. איזה ווינר. המשחק היה בשליטה אבל אז מיניסוטה עשתה ריצה לקראת סיום המשחק והניצחון היה קצת בסיכון.
משחק הבא מול דאלאס הלילה.

למעלה