דאיה מעניינת בשישי

avron

New member
דאיה מעניינת בשישי

דאיה מעניינת בשישי: בבוקר אנו רואים שמפל הטמפרטורה מלטף את האדיאבטי מלמטה. כלומר צריך טמפרטורה חריגה ואז זה עובד עד 10,000 רגל. בדרך מהחוף עד לבאר שבע הכל מת לחלוטין. במזרח רואים עננים על ההרים הגבוהיםץ נראה שתהיה פעילות רק איפה שהאדמה בגובה מעל 600 מטר. שחר מדבר עם חבר במיתר שאומה שהעננים ברכס יתיר - 35 ק"מ מהשדה. שחר ואני מחליטים על גרירה ארוכה לשם. בשעה 12 אחרי 15 דקות של גרירה מזרחה, 33 ק"מ ובגובה 5000 אנו פעם ראשונה בטרמיקה. ניתוק ותוך דקות אנחנו בבסיס ענן 10,000 רגל. לפנינו צפונה ממשיכים עננים לכיון ירושליים. אנו מגיעים לירושליים בקלות וכמעט מבלי לעצור. מבקשים רשות מבקרת נתב"ג לחצות את הנתיבים שלו צפונה ולא מצליחים לשכנע. אין ברירה וחוזרים דרומה. מעל חברון רפי מצטרף אלינו ושוב ביחד לירושליים שם רפי מזמר ירושיים של זהב. דרומה קרוב לנבטים, איך שהרכסים נגמרים כך גם התנאים. במרחק בדרום, לכיוון שדה בוקר רואים תנאים אבל אני לא רוצה להמר ולכן שוב לירושליים הפעם גם אורי מצטרף. ושוב חזרה ושוב לירושליים. בשלוש התנאים נחלשים ומחברון חותכים חזרה מגובה 9500 בפינל גלייד לתימן. לפי החישובים יש לנו עודף גובה של 2000 רגל ולכן הולכים ומגבירים מהירות לשדה. לסיכום: 326 ק"מ ב 3:13 שעות (הגרירה הארוכה לא נחשבת) מהירות ממוצעת 102 קמ"ש. גובה של 10,300 וגובה עבודה של 8500 עד 9500. במהלך הטיסה לג מדהים בביצוע שחר של 84.1 ק"מ וביחס גלישה של 1:673 ובמהירות ממוצעת של 128 קמ"ש (בסוף הלג שהסתובבנו היינו עדיין כמעט בגובה ההתחלה) נ.ב. כשחזרנו לשדה ספרו לי שהיה משהוא מהגלישה לטיסת אורח. מי זה? חבל שלא סיפר לי מראש שיגיע. אברון טל

חגי

New member
איפה היה הלג של 84 הק"מ?

גם נשמע שהקטע ירושלים חברון נעשה בלי חשש מאיבוד גובה ונחיתה...האמנם(?) גם מפתיע שהפער בין מקס למין הוא כה קטן - רק 1800 רגל (10300-8500) , יעני רב הזמן אתם בעילוי חלש או סינק חלש.

avron

New member
הסבר

חוסר יציבות על תנאי - משמע שבשביירת התנאי (גובה פני קרקע) יהיה מצויין. רחוב ללא הפסקה מאפשר להכפיל את ה LD ב 3 ואולי יותר. פער גובה 10000 מול 640 בנחיתה + ביטחון 1360 = 8000 רגל פוטנציאל לגלישה. מקצה הרחוב ביתיר זה 40 ק"מ לשדה. מירושליים אולי 70. כלומר שמיתיר זה 1:15 ומירושליים 1:26. זה הופך את כל העניין לפשוט, אתה תמיד בגלישה למסלול כלשהוא (באר שבע, ערד, מצדה) כמו כן יש אין סוף שדות גדולים מערבה והשטח יורד בתלילות הפחותה מה LD. אם להקצין - נניח שאני מסתובב בגגות של חברון או גוש עציון, עדיין אפשר לגלוש לשדות שלפני בית גוברין. בגלל זה לא כל כך מסתכלים על כמה זמן טסת אלא על המרחק המצטבר והמהירות. בתנאים כמו שהיו רמה בנלאומית זה 500 ק"מ ב 4 שעות.

kitoman

New member
האם יש ספר בעברית על תרמיקות ודאייה

ולא הספר ללימוד גלישה אוירית מעידן הדינוזאורים (עם כל הכבוד)

לא לי ידוע על ספר בעברית

אבל באנגלית יש ספרים מצויינים של דניס פייגן. אם השפה היא בעיה ניתן ללמוד הרבה מעיתוני כנפיים משנים עברו. בקשר לספר מעידן הדינוזאורים, אמנם הוא ישן ויש בו נושאים לא רלוונטיים אבל מסביר בצורה טובה את היסודות של גל"א הנכונים גם לימנו. אגב, ברוך הבא לפורום! נשמח לדעת את שמך.

למעלה