דאידו ג'וקו קארטה

fa jing

New member
עוד פעם האפוסטרוף

http://www.youtube.com/watch?v=kA7J4HtJY4g&search=kyokushin%20

floppy disk

New member
מצטער אבל..

חוץ מהחליפות לא ראיתי שום סממן לקרטה. זה היה יותר דומה לאגרוף תאילנדי מאשר לקראטה.

חוץ מ..

..המכות קרטה. הזירת קרטה. ההגנות והתרגלים של קרטה., זה איגרוף תאילנדי. פשוט הפעם באמת נתנו להם להתכסח..

ואיך קראטה אמור להיראות?

מה מבדיל בין קראטה לבין א"ל אחרות שגם הן נשענות על אטמי? ומה לדעתך היחוס,אילן היוחסין של דאידו ג'וקו? פלןפי,האימרה שלך מעידה עליך הרבה יותר ממה שהיא מעידה על שיטה זו.

../images/Emo6.gif עבודת שורשים שלי לא עשיתי..

..מעיד עלי שאני בור בקרטה? רק לא זה.. בקרטה אני לא מתאמן. לא יודע מה הבנת מההודעה שלי, אבל אני רואה הבדל חזותי בתנועות ועבודת הגוף והרגליים בין זה לאיגרוף תאילנדי. מה אתה רוצה לומר עם התגובה הזאת?

סליחה

התכוונתי להדביק את התגובה לפלופי,ומשום מה היא ברחה.לשמחתי הבנתי בא"ל טובה יותר משליטתי במחשב.ואנסה להבהיר:
מבחינת אילן היוחסין דאידו ג'וקו נפרד מקיוקושין שמקורותיו בגוג'ו ובשוטוקאן מצד הקראטה והמון א"ל אחרות.מכאן שהתפיסה היא של קראטה.
יש הבדל מהותי בין מגע לבין סימון בביצוע הטכניקות ובתגובות הנגדיות עקב המגע.ובכל זאת גם שיטת הסימונים צזה עדיין קראטה
במגע מקבלים ניקוד על תוצאה לא על יופי.

שני הקישורים שהבאת מאוד מעניינים

א' לא ידעתי שיש כל כך הרבה ענפים שיצאו מהקיוקושין של אוימה (חלקם ממש בשנים האחרונות), ו-ב' מה שכותבים על עצמם דאידו ג'וקו:
Our mother art is Karatedo, but we also incorporate grappling and submission training in order to be well rounded martial artists as well as for self defenses.​
המקור שלהם הוא קרטה דו "עמידה", אבל הם משלבים גם אימוני האבקות והכנעה כדי להיות אמני לחימה שלמים יותר, ובעלי יכולת הגנה עצמית גבוהה יותר. שני המונחים "קרטה דו" ו-"Mixes Martial Arts" מופיעים אצלם באתר ככאלה שמגדירים אותם. זה מאוד מעניין לראות כמה ההגדרות נזילות בימינו. אגב, אני מבין שאתה מאוד אוהב את האתר http://www.australiankyokushin.com ורואה בו מקור מהימן למידע על קיוקושין. תודה, רן.

כן כי בעולם הקיוקושין

הוא מאוד מקיף,ברור,באנגלית(לא יפנית)והכי חשוב בעולם כל כך מפוצל הוא משתדל בהצלחה לשמור על נייטראליות.

floppy disk

New member
בסדר...

כל מה שהתכוונתי להגיד זה שהם איבדו כל שליטה והם פשוט משתוללים, וזה לטעמי רחוק מקראטה כמו שהוא אמור להיות. אבל כן, זה רק אני.

לא ראלי..

..למען השם בן אדם רץ אליך עם אגרוף אגרוף "טעון" וביטה בהיכון.. אתה לא באמת מצפה לראות קרב בזה שהוא יעבוד באיזו עמידת מוצא מפגרת. ויחכה לתת אגרוף לבטן עם איזה "קיאי!!!" ולגמור קרב.. קטה זאת קטה וקרב זה קרב.. היישום לא חייב להיות אחד לאחד..

skape

New member
אני לא מדבר על זה

יש קומיטה ויש קומיטה. מה שהיה שם היה מבחינתי לא רחוק מקרב רחוב.

ולמרות זה רואים טכניקה..

..מה פסול בבדיקה לראות איך תסתדר במצב של רחוב? זה דווקא מכין אותך נהדר למצב אמיתי להתכונן לקרבות כאלה.. וזה גם בדיוק אולטמיט פייט אז אתה לא צריך לפחד לגמרי כי יש מיגון מינימלי

שיזנדו

New member
קראטה דו ........................

ולמה אמור להכין אותך אימון בקראטה או כל אמנות לחימה אחרת לא התמודדות ראלית בחיים ,ואם לא אז למה למעשה המילה דו(דרך),קראטה כאחת מתוך הרבה מאוד אומנויות לחימה אמורה לתת תשובת אמת לכל מצב, ואכן גם אצלנו הקרבות יכולים להראות כך ולעיתים אחרת,וזאת מתוך מצב של מודעות והכנה מנטלית וגופנית לכל מצב,באספקט אחר בקראטה יש משמעות למילה "טודו מא"0מכה מסיימת,הרבה מפרשים את זה כמכה אחת מסיימת,במסגרת אימוניי באומנויות לחימה קשה היה לי תמיד לחשוב על מכה אחת מסיימת, עד שהתחלתי לחשוב שכל מכה אמורה להיות מסיימת, וכל זה למה זה קשור מכיון שכל עימות אתה יודע איך הוא מתחיל ולא איך הוא ייסתיים, ולמסתכל מהצד זה יכול להראות כקרב רחוב אך אם יש קו חשיבה ביצועי בקרב אז זה רחוק מלהיות השתוללות גרידא, ןלדעתי זו אכן לא השתוללות גרידא.

כל מכה צריכה להיות מכה מסיימת?

אתה לא מוצא חשיבות במכות שתפקידן לפתוח את היריב ולהכין את הקרקע למכה המסיימת? חוץ מזה אני גם חושב שהקרבות בסירטון שהובא לא היה השתוללות סתמית ללא חשיבה טכנית.

שיזנדו

New member
אכן כן כל מכה..................

הכוונה רן היא זו שאם אתה בתפיסה מנטלית שכל מכה היא מסיימת אז אתה תוקף ומבצע אותה מתוך שאיפה כזאת, לדעתי הצנועה בכללי יריב ירגיש מאוים רק אם ההתקפה אכן תהיה מספיק אמיתית ואגרסיבית גם מבחינה טכנית וגם מבחינה מנטלית, אם הטכניקה היתה מספקת יש סיכוי טוב שהיא תפתח לך חלון הזדמנות לטכניקה נוספת, ואם הטכניקה היתה אכן טכניקה מסיימת והגיע למטרה אז למעשה אין יותר צורך בחלון ההזדמנויות,מה שלא תמיד תעשה טכניקות פתיחה.

אבל אין דין מכה לגוף כדין מכה לראש

ביכולת ה"סיום" שלה, ואין דין בעיטה לירך כדין בעיטה לראש (שנכנסת). האם במה שאתה אומר אין ניטרול של עבודה על רצפים של מכות, כשאתה לוקח בחשבון שאת המכות הראשונות היריב יצליח לבלום, אבל הרצף בנוי בצורה כזו שתגדיל את הסיכוי של המכה האחרונה להכנס (ע"י זה שכל מכה ברצף מגיעה מכיוון אחר, בגובה אחר ומשלבת לעיתים גם עבודת ידיים וגם עבודת רגליים)? מה שאני מתכוון הוא שברור שלא תזרוק סתם מכות ללא כוונה מאחוריהן, אבל גם שאתה (אני) לוקח בחשבון שלא כל המכות ייכנסו, ובעצם אני מניח שרק המכות האחרונות ברצף יצליחו להכנס טוב. אם אני שולח מכות ב"בודדת", אז גם אם אני משקיע את כולי במכה, היריב יצליח לבלום אותה בסיכוי גבוה, לא?

שיזנדו

New member
אכן אין דין מכה לגוף כדין מכה לפנים

אני ראשית לא מדבר על טכניקה אחת,רבים חושבים וטעות לחשוב כך כי מכה מסיימת היא מכה אחת,לא כך הדבר מכה מסיימת זה גם בין היתר "סטייט אוף מיינד",הרעיון אחרי מכה מסיימת שאתה צריך להבין את מטרת המכה, זה לא שאני איזה אמן לחימה ענק שנותן מכה אחת והיא תהיה פאטלית,זו טעות לחשוב כך,ונכונו למי שחושב כך אכזבות רבות,הרבה מורים מסתבכים בהסבר ומנסים להראות גם במעשה מכה מסיימת אני לעולם לא מבין איך אפשר להראות את זה,טכניקות טודו מא וטכניקות אטמי הם טכניקות אשר יבוצעו במצב לחולטין לו צפוי וללא שום מוכנות מהיריב,כאשר יש מוכנות וציפיה כל שהיא מהיריב קשה מאוד להגיע לטכניקות אלו וכמעט בילתי אפשרי,הדוגמא אשר אני נותן לתלמידים שלי לקוחה מסיפור הדמיה קצר והוא כאשר אני נמצא במצב עימות אני לעולם לא אבליט את המוכנות שלי והידע שלי להפך הוא הנכון וברגע שצריך אפעל בנחישות בתפיסה מנטלית הקרובה ביותר למצב טכניקות טודו-מא (מכות מסיימות) ולנקודות אטמי (נקודות תורפה פאטליות)

למעלה