דאטא סיינטיסט

MAOR312

New member
דאטא סיינטיסט

שלום לכולם,
שמעתי לאחרונה שהתחום חם והשכר בו גבוה. אשמח אם תוכלו לשתף אותי מניסיונכם האם התחום נחשב למבוקש גם בארץ, מה רמות השכר בגדול למתחיל ולוותיק בתחום, האם אפשר להתקדם בתחום מנישת התפקיד הספציפי הזה לרמה של מנהל צוות וכדומה וכל מידע בנושא הזה יהיה מבורך.

אני פחות מבקש לדעת מה התפקיד אומר מבחינת תכלס כי את זה אני יודע. אך אשמח לכל הפרטים הטכניים מסביב.
תודה לעוזרים

תשובותיי

התחום חם גם בישראל.
המשכורות יחסית גבוהות לתחום ההייטק וקל מאוד למצוא עבודה.
קשה לנהל צוות של מתכנתים אבל אפשר לנהל צוות של DSים. נראה לי שככל שיהיה לך יותר ידע טכנותי כך ייקל עליך להתקדם לניהול צוות.
אם אתה יודע מה התפקיד תכלס אז זה אומר שעבדת בו בפועל אז אמור להיות לך היכרות עם אנשים שעובדים בזה בפועל.
הערה קטנה וחשובה: אם לא עבדת בזה בפועל ורק למדת את התחום בלימודים אז לצערי אני חושב שאתה פשוט לא יודע מה העבודה בפועל של DS.

rubyakerman

New member
אני אשמח לדעת מה תאכלס זה התחום?

אשמח לדעת

מה שעות העבודה?

מה העבודה תאכלס?

דרישות?

וכל דבר שתוכל להוסיף ואתה יודע יעזור לי מאוד :)

alien life form

New member
התחום חם מאד

אם אתה שוקל להתחיל ללמוד, עד שתסיים את הלימודים כנראה שהעולם יעבור להייפ הבא. יקרה מה שקרה עם ביוטכנולוגיה. כולם הלכו ללמוד את זה והשוק הוצף. השוק חזר לגודל הטבעי שלו ורוב מי שלמדו עשו הסבות בהמשך. אין הגדרה אחת מה זה דאטה סיינס וההגדרה והתפקיד משתנים מחברה לחברה. כך גם השכר. בגדול יש שתי התמחויות עיקריות. הראשונה יותר מדעית מחקרית שכוללת כריית נתונים ולימוד מכונה שיותר קרובים לסטטיסטיקה ומתמטיקה מאשר למדעי המחשב וההתמחות השנייה היא יותר יישומית ועוסקת ביישום מודלים במערכות או מוצרים. העיסוק הראשון מאד נישתי והקידום בו הוא בעיקר בידע. ככל שתתקדם תתעסק בעולמות תוכן יותר מורכבים ומודלים יותר מתוחכמים. התחום השני קצת יותר פתוח לתפקידים ניהוליים אבל עדיין מדובר בתחום מאד ספציפי שמהווה מגזר קטן בתעשיה.

למעלה