דאוס אקס מכינה

lordsot

New member
דאוס אקס מכינה

קרא לכם שהשה"ם עשה דאוס אקס מכינה ממש גרוע? רישמו פה!!

היו כמה...

1. סופת הטורנדו שהעיפה אותנו ליבשה כשהיינו תקועים בלב ים 2. כשהייתה מפולת ו3 דמויות מתו, הוא הכניס את הקוסם המיסתורי שזימן את נשמות הדמויות המתות בקסם זימון נשמות והחזיר אותם לחיים בפיצוץ גדול 3. כשהחבורה ממש איבדה את דרכה, השה"ם הכניס 2 מורי דרך (אחד מהם הייתה הדמות החדשה שלי) שיביאו אותנו לעיר

lordsot

New member
דאוס אקס מכינה זה...

במקור זה בא מהתאתרון הרומי (או היבני, לא זוכר). שם זה היה כש האלים ירדו מה שמים ופתרו סיתואציה לא פתירה. בימינו זה סתם מילה לפיטרון בעיה בדרך שנוגדת את העיקרון הפנימי שלה נגיד- שה"ם:"יש לפניכים שני דרכים: ימינה ושמולה" שחקן:"אנחנו אולכים ימינה" שה"ם:"אתם מגיעים למהרה של דרקון." שחקן:"אוקי, אנחנו חוזרים חזרה ופונים שמולאה." שה"ם:"אתם מגיעים למהרה של דרקון." שחקן (מעוצבן):"אנחנו חוזרים חזרה בדרך שבנו ממנה" שה"ם:"אתם מגיעים למהרה של דרקון."

BluePrint

New member
.eem kvar, az kvar

כשאתה רוצה שמישהו ישפר את הכתיבה, לפחות כתוב לו בשפה בה אתה חושב שהוא צריך להשתפר. לדוגמה: -"כתוב במעבד תמלילים" -"השתמש בבודק איות\מתקן שגיאות" -"צפה ב'בלי סודות'" קללות בערבית והוראות באנגלית לא ידרבנו אדם לשפר את התנסחותו בעברית.

Ferenheit

New member
זו דוגמה של RAILROADING

לא דאוס אקס מכינה. דאוס אקס מכינה זה כשהקרב המכריע כנגד האויב חסר סיכוי אבל דב"ש מגניב שהמנחה מאוהב בו נכנס פתאום ומציל את המצב.

Nihau

New member
RAGE> HATE> SUFFERING!!!!

לתת לדב"ש אהוב של המנחה "להציל את הדמויות" בקרב מכריע וחסר סיכוי מראש שווה ערך לכרטיס מהיר לצד האפל- של השחקנים! ולגיהנום- הפרטי השמור למנחה. המסלול המהיר בסגנון יודה עובד ככה: חוסר אונים-> תסכול-> כעס-> שנאה-> סבל זה מסלול פשוט, קל ומפתה ותוצאותיו הרסניות כמו כל פעולה מוצלחת של הצד האפל, הישגיו לטווח הקצר מרשימים ומפלותיו לטווח הארוך בלתי ניתנות לערעור.

Sabre Runner

New member
זאת דוגמה ל-Plot Device.

משהו שהשה"מ צריך לשים במשחק כדי לקדם אותו. בדרך כלל זה בן-אדם או חפץ שמשמש כדי להניע את העלילה קדימה אבל גם מערה של דרקון יכולה לעבוד. אני אקח דוגמה מ-Prison Break. שם הם עושים את זה לעתים קרובות למרות שהם מחליקים את זה וזה לא מפריע לי. לדוגמה: שני השומרים באים אל החדר בו האסירים חופרים. הם עוברים אותו ואז חוזרים לשאול את הצופה שלהם מבחוץ אם הוא מכיר איזה שחקן פוטבול ואיפה הוא שיחק. הצופה כבר נקש על הדלת לסמן לשאר האסירים שהם צריכים להסתדר אבל הם בינתיים צריכים לסיים להסתיר כמות גדולה של אבנים. השומרים מתחקרים את הצופה של האסירים והוא אומר להם שהוא לא כל כך מתעניין בפוטבול. אז אחד השומרים אומר שהוא ישאל את האחרים. הוא כבר תופס ופותח קצת את הדלת, בזמן שהאסירים שבפנים עוצרים מלפנות. השומר השני קורא לראשון לעזוב את זה אבל הראשון מתעקש. שנייה לפני שתופסים את כולם, הצופה של האסירים אומר את המשפט הנחוץ "Ohio State" והמצב נפתר לפני שהשומר נכנס אל תוך חדר החפירה.

lordsot

New member
אם אתם לא אוהבים את זה...

לך לתת כותרת "שאלות אסורות" בFAQ של התעשייה הגובלינית.

דאוס אקס מכינא זה

משהו שהשה"ם שם כשהעלילה תקועה על מנת לגרום לה להמשיך לזרום, בדרך כלל משהו מפתיע, לא הגיוני, לא צפוי, וכמעט תמיד לא מקורי וטיפשי

Super Monkey

New member
הה... אני דווקא אוהב את HAND OF GOD

לפעמים אפילו לאורק יוצא 20 טבעי בקוביה שלוש פעמים רצוף, והשחקנים שיחקו ממש ממש טוב בפגישה ולא בא לך שהם ימותו אז "יד האלוהים" פוגעת מקוביה קלות והפלה ופלא: לאורק יצא 3. ברור שזו דוגמה טיפשית. אני משתדל לסגור את כל הפינות כדי שאני לא אצטרך "דאוס אקס מכינה". באופן עקרוני יש לחבורה מאגר גדול של הרפתקאות ומקומות לטייל בהם והם יכולים לעבור מהרפתקה אחת לשניה ואז לחזור שוב לראשונה בלי בעיה... תיכנון טוב מראש ויכולת אילתור מונעים תופעה כזו. החבורה לא רוצה ללכת למערה של הדרקון? אין בעיה, הם יחזרו לכפר וכאשר ילגמו בירה בהנאה בפונדק הדרקון יריחו משהו חרוך וכשיצאו החוצה יראו את הדרקון שורף את הגג... קצת יותר פשוט מלהמציא מערות יש מאין.

Sabre Runner

New member
סליחה, ציטוט.

"Remember when we fought that Hill Giant" "I rolled a 20." "You rolled a 19, Mark. I fudged it. That giant would have killed you, man. But I admired your spark."​

La Gamba

New member
לתומי חשבתי שהמשמעות כללה

גם את העיקרון של "הצלה ברגע האחרון". בצורה "ניסית" למדי.

למעלה