דאודורנטים למינהם

פרח50

New member
דאודורנטים למינהם

קודם כל בהצלחה לאדם ועכשיו לשאלה כיצד מסירים כיתמי דאודורנט ניסיתי קליה וזה לא עוזר והאם יש המלצה לדאודורנט שאינו מכתים ואף אולי אמצעים מקוריים אחרים ( שמעתי על סודה לשתיה) כעת אני משתמשת בלידי ספיד סטיק.

goanin

New member
שמעתי שסבון כלים זה טוב.

שמעתי שסבון כלים זה טוב. תודה
אפשר להשתמש בדאודורנטים מג'ל ולא בצבע לבן. אני בקושי משתמש בדאודורנט, והכי חשוב - דואג שהוא לא יהא אנטי פרספירנט משום שאנטי פרספירנט מכיל תרכובות אלומיניום וזה ר-ע-י-ל. סודה לשתיה כן מונעת ריח רע מבית השחי, ואם זה לא מציק לך לנסות - לכי על זה.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifשלום, אפשר איזשהו ביסוס בקשר

לאנטי-פרספירנט? גיגלתי את זה ולא מצאתי תוצאות חד משמעיות...

goanin

New member
אלומיניום היא מתכת רעילה לבני אדם

זה כל כך ברור לי, שאין לי קישורים לשלוף לך עכשיו, כפי שאין לי קישורים לשלוף בקשר לזה שהמנעות מירקות מסכנת את הבריאות. ידוע לכל שאלומיניום מזיקה לנו. אגב: בישול בסירי אלומיניום לא מצופים, תבניות אלומיניום, או "נייר כסף" אסורה מבחינתי, כי יונים של המתכת מגיעים לאוכל שלנו בהמוניהם ועושים בנו שמות.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifזה לא ממש ידוע לכל...

ואני גם משתדלת לא להסתמך על דברים ידועים, כי הרבה מהם הם פשוט מיתוסים.

lee E

New member
דיאודורנט אבן קריסטל.

חפה מאלומיניום ושאר ירקות. מחזיקה מעמד כשנה כך שהיא גם חסכונית.

קראתי המלצות ,קניתי -מעולה !

עולה בחנויות טבע כ-50 ש"ח ,משפיע למשך יום שלם (לא ניסיתי יותר
...אבל יום שלם בטיול זה עבד) . אין ריח . מומלץ.

יש הרבה דעות ,לכאן ולכאן ,לגבי השימוש

בדיאודורנט .מבחינתי (טיפוס ספקני למדי שממש לא מרגישה צורך לשתות מים מינרליים ולאכול מזונות בריאות )מה ששכנע אותי זה שנשים אחרי כריתת שד מתבקשות לא להשתמש בדיאודורנט המכיל אלומיניום .כנראה שבכל זאת יש בזה משהו .לי זה הספיק ,בעיקר המחשבה על הנסיכה שלי שעדיף להרגיל אותה מגיל צעיר לחשיפה בריאה ולא לסיכון מצטבר .

רוני1955

Active member
אלומיניום רעיל?

חלק גדול מסירי הבישול עשויים אלומיניום. כל סירי הבישול בצבא עשויים אלומיניום. השפופרות של משחת השיניים עשויות (חלקן לפחות) אלומיניום. אתה באמת חושב שאלומיניום רעיל?

goanin

New member
כן. אלומיניום רעיל מאד!

סירי הבישול עשויים מאלומיניום, אבל מצופים נירוסטה - זה בסדר. שפופרות משחות השיניים זה לא כזה נורא - כי אלומיניום סביר להניח שלא עובר למשחה, כי זו מתכת יציבה בסך הכל. אבל! אם מבשלים אוכל בתוך אלומיניום (סירי אלומיניום לא מצופים או נייר כסף) יונים של המתכת עוברים לאוכל בגלל החום! כל עוד לא חממת אז אין הרבה מה לדאוג. רוני, את חושבת שבצבא שומרים על בריאות החיילים? אם היו שומרים על בריאות החיילים היו מאכילים אותם כמו שצריך. אין לי כח להכנס לזה כי יש לי הרבה מה לאמר על זה, וזה לא הפורום. לצערי נייר כסף זה דבר שכל עם ישראל משתמש בו כי אלומיניום היא המתכת היחידה שניתן ליצור ממנה רדיד איכותי שיתפקד כמו נייר, אבל לא ישרף ולא יחליד. אגב: בישול בסירי ברזל יצוקים ולא מצופים היה מה שהציל אלפי משפחות במזרח אירופה, אשר בתקופות מסויימות לא יכלו להשיג מזון עשיר בברזל. (אודטה פעם אמרה שבהונגריה נדמה לי, אנשים חיו על תפוחי אדמה מבושלים בסירי ברזל. פוחי האדמה היו עשויים למחצה, אז נשאר בהם ויטמין C באמצע, והברזל בא מהסיר). מה שאני בא לאמר הוא שמתכת ניתנת לריקוע, ותמיד משחררת אטומים לסביבה שלה. אנסה למצוא מקורות וקישורים על רעילות האלומיניום.

goanin

New member
הנה אחד מתוך רבים

הנה קישור. טיפ: כדי לחפש במאמר הזה את האזכור לאלומינים ללחוץ Ctrl +F ואז את המילה שברצוננו לחפש במאמר (במקרה הזה "אלומיניום"). זה עובד בכל טקסט במחשב

אני כבר רואה את תוכנית ההפחדה הבאה ב../images/Emo44.gif

אלומיניום... האמת שזה באמת מפחיד לא היה לי מושג וטוב לדעת. אני באופן קבוע מעדיפה תבניות אלומניות חד פעמיות על לשטוף את התבנית של התנור נייר כסף בתבנית על נייר אפייה חמגשיות לבשל/לאפות כמות קטנה יותר ולקחת לעבודה ולחמם שוב בטוסטר... אוף אז עכשיו להביא לחימום בטוסטר תבנית לא חד פעמית...? (כי גם האופציה לחמם במיקרו גל לא נעימה לי, שלא לדבר על זה שיש מאכלים שלא כייף לחמם במיקרו)

goanin

New member
כמה דברים:

על התבניות החד פעמיות ונייר הכסף אני אומר פעמיים אוי ואבוי. פעם אחת על הרעילות, ופעם שניה על הזיהום הסביבתי. החימום בטוסטר אובן זה גם אוי ואבוי. זה בזבוז אדיר של חשמל (שזה כסף, וגם נזק לסביבה). אני ממליץ להכין אוכל בכמויות ולחמם מנות קטנות במיקרו, בצלחת שהבאת מהבית. אחלה דבר. ויש לי טיפ שקשור בעקיפין: נכון שניצלים יוצאים סמרטוטיים במיקרו? אזה במקום לחמם אותם בתנור ולבזבז חשמל, שימו אותם במצנם.

שאלה

אני גם ממעטת להשתמש באלומיניום. אצלי זה התחיל קודם בגלל העניין הסביבתי ולפני כמה שבועות נוסף הבריאותי אליו התוודאתי. מה עושים כשצריך לכסות תבנית לאפייה בתנור? נייר אפייה לא מחזיק ואי אפשר לקבע אותו, יש לך רעיון?

goanin

New member
בטח

כשאנחנו מכינים למשל עוף בתבנית וצריכים לכסות, אנחנו משתמשים בתבנית. הכי פשוט, וגם יש מקום למים להתאדות אליו וליצור "לחלוחַ"

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאני בזמן האחרון התחלתי להתוודע

לשמירה על הסביבה. מדי פעם יוצא לי להיתקל במאמרים כאלה: http://scoop.co.il/article.html?id=9213 ואני מופתעת שרוב האנשים לא שומעים על הנזק הסביבתי של תעשיות מן החי. אז אם נוותר על השניצל ונחמם בתנור משהו אחר, נתרום יותר לאיכות הסביבה ^^""

אכן. אם כי....

נזק סביבתי. קצת מרשה לעצמי כי אני תורמת במיחזור פסולת למשל
ואני מקפידה לקפל קטן קטן את התבנית אחרי השימוש (ואם עושים את חשבון המים שמתבזבזים |שאותם לצערי אני לא ערוכה למחזר| כששוטפים את התבנית, אז אולי הנזק עוד פחות קטן
לא יודעת בנוגע לבריאות החימום במיקרו, לא מתווכחת פשוט לא יודעת, מה שאני יודעת זה שלי זה עושה לא נעים בהרגשה, לכן מעדיפה כמה שפחות, כך שהחימום הוא או בטוסטר אובן או בתנור, ולכן נראה לי עדיף טוסטר אובן ואחרון ודי, עד שבמקום העבודה שלי לא יהיה מצנם.... זה יהיה או טוסטר אובן או מיקרו. (או להזמין אוכל מבחוץ אבל כאן אנחנו נכנסים לחולירס אחרים כמו ביזבוז כסף ואוכל ג'נקי...) כך שלפעמים כשאי אפשר לעשות את הכי טוב שצריך, לסביבה למשל, צריך לבחור את הרע במיעוטו. אבל כן, בהחלט לקחתי לתשומת ליבי.

r i n i

New member
שמים הפוך: קודם נייר כסף ואח"כ את נייר האפיה

כלומר מה שבא במגע עם האוכל זה נייר האפיה ולא נייר האלומיניום. בצער רב נפרדתי מהנוהג לעטוף את החצילים בנייר אלומיניום בזמן קלייתם על האש, זה חוסך המון לכלוך, אבל כמו שכבר ציינו - רעיל. במקום זה אני שופכת חצי כוס מים לתוך הכיריים ואז הנוזלים של החציל לא נדבקים (אם יש צורך אני מוסיפה מים) ואח"כ עם מטלית מספיגה ומנקה את הכול.

למעלה