כן. אלומיניום רעיל מאד!
סירי הבישול עשויים מאלומיניום, אבל מצופים נירוסטה - זה בסדר. שפופרות משחות השיניים זה לא כזה נורא - כי אלומיניום סביר להניח שלא עובר למשחה, כי זו מתכת יציבה בסך הכל. אבל! אם מבשלים אוכל בתוך אלומיניום (סירי אלומיניום לא מצופים או נייר כסף) יונים של המתכת עוברים לאוכל בגלל החום! כל עוד לא חממת אז אין הרבה מה לדאוג. רוני, את חושבת שבצבא שומרים על בריאות החיילים? אם היו שומרים על בריאות החיילים היו מאכילים אותם כמו שצריך. אין לי כח להכנס לזה כי יש לי הרבה מה לאמר על זה, וזה לא הפורום. לצערי נייר כסף זה דבר שכל עם ישראל משתמש בו כי אלומיניום היא המתכת היחידה שניתן ליצור ממנה רדיד איכותי שיתפקד כמו נייר, אבל לא ישרף ולא יחליד. אגב: בישול בסירי ברזל יצוקים ולא מצופים היה מה שהציל אלפי משפחות במזרח אירופה, אשר בתקופות מסויימות לא יכלו להשיג מזון עשיר בברזל. (אודטה פעם אמרה שבהונגריה נדמה לי, אנשים חיו על תפוחי אדמה מבושלים בסירי ברזל. פוחי האדמה היו עשויים למחצה, אז נשאר בהם ויטמין C באמצע, והברזל בא מהסיר). מה שאני בא לאמר הוא שמתכת ניתנת לריקוע, ותמיד משחררת אטומים לסביבה שלה. אנסה למצוא מקורות וקישורים על רעילות האלומיניום.