דאדאיזם../images/Emo98.gif
כמובטח, יצאנו האישה ואני לדגום את דאדא בעקבות לא מעט הביקורות שהפליגו בשבחו של הביסטרו השכונתי. התלוו אלינו ב"התנדבות" עליזה ברוזי,
ו-ANATC. המקום עצמו קטנטן (או כדברי S i g u r R o s - "היא קטנה משהו. אמממ...בואו ננסה שנית - היא קיטונית..."), והשולחן שישבנו אליו, בעומק המסעדה, נמצא מרחק הושטת יד מהבר, צופה אל דלת המטבח ואזור השירות, מה שהקל על התקשורת השוטפת עם צוות המטבח והמלצריות
..., וכל האווירה, יחד עם נורה ג'ונס שהתנגנה ברקע, אומרת חמימות ביתית. לעניין האוכל והטעמים – חלק מן המנות שבחרנו היו מתוך מבחר ה"ספיישלים" שאינו נכלל בתפריט... ראשונות:
מרק עדשים מועשר במח עצם – לא ריגש אותי, אבל אני מלכתחילה לא חובב מרקי קטניות
פטה כבדי עוף עם פיסטוקים - המרקם היה חלק לגמרי והטעם כבד מתקתק. מנה "כבדה"...
בריוש ממולא בשר סרטנים - מעדן
רביולי פריך במילוי כרישה ובצלי שאלוט על מצע תרד מוקפץ בליווי פלח קממבר - מנה חביבה מאוד, מצויינת לפתיחה.
שרימפס בצ'אטני מנגו על מצע לינגוויני פריך – המנה הנבחרת שלי – שרימפסים מצויינים, שהרוטב המתקתק הוסיף להם המון. הצ'אטני הותיר בפה טעם מעט מריר, ככל הנראה מהתבלינים שפוזרו ביד נדיבה (תרמילי הל וגרגרי חרדל). מצע האטריות הפריכות היה מיותר לגמרי מבחינתי.
תוספת ע"ח הבית – סלט נבטוטי חמניות פלפלים קלויים וגבינה חריפה – נהדר
. עיקריות:
אנטריקוט ברוטב יין אדום ופטריות פורטבלו על פירה תפו"א, התבקש והגיע M, שחום מבחוץ וורוד מבפנים. היה לא רע בכלל, למעט טעם חרוך מעט (משטח צלייה לא נקי?).
צלעות טלה על מצע ארטישוק ירושלמי ברוטב מנטה חרדל ואניס – לא טעמתי אבל המראה היה בהחלט משובב נפש – נתח של שלוש צלעות הוגש סגור על מצע הירקות, וכשנפרס ע"י הזוכה המאושרת, התגלה תוכו, RRRRR למדי, אדום עסיסי. מהבעות הפנים של הדוגמת אפשר היה להבין את טיב המנה
, ואם היא תרצה – תוסיף בעצמה...
קדירת פירות ים, נבחרה ע"י הטבחית עבור ה
, במקום ההזמנה המקורית שלו, צלע לבן, ש"נפסלה" על ידה בטענה של חוסר מקוריות
...
טריו טלה, המנה הנפלאה שלי
– שתי צלעות שמנמנות ועסיסיות, פילה ושתי פרוסות סינטה, בליווי ירקות צלויים בחמאת עגבניות (ארטישוק ירושלמי, גזר, שעועית ירוקה). הבשר הזה היה פשוט נפלא
... קינוחים:
מרק פירות קיץ (מנגו, פסיפלורה, מלון) בליווי כדור סורבה רימונים – חביב.
נפוליאון של נוגט, שבבי קרמל וקרם שוקולד אספרסו – הרבה שוקולד כבד ומתוק
פרפה חמאת בוטנים מצופה בשוקולד – מתוווווווווק נורא
קרם ברולה תפוז עם עלי מרווה מסוכרים – הקינוח הזוכה מבחינתי
קינוח ע"ח הבית – מרק שוקולד לבן עם שלושה כדורי טרוף –עוד מתווווווווווווווווק... את הארוחה ליווה בצורה מוצלחת מאוד קברנה סוביניון 2002 של יקב עמק האלה (בחירה של ה
, 130 ש"ח) וקנקני מיים קרים שהוחלפו בתדירות גבוהה ללא צורך בבקשה מהמלצרית. הנזק
- 840 ₪, לא כולל שירות, שווה בהחלט
אני עוד אשוב לשם לדגום מנות נוספות מהתפריט
...
כמובטח, יצאנו האישה ואני לדגום את דאדא בעקבות לא מעט הביקורות שהפליגו בשבחו של הביסטרו השכונתי. התלוו אלינו ב"התנדבות" עליזה ברוזי,