דאדאיזם

אחשל

New member
דאדאיזם../images/Emo98.gif

כמובטח, יצאנו האישה ואני לדגום את דאדא בעקבות לא מעט הביקורות שהפליגו בשבחו של הביסטרו השכונתי. התלוו אלינו ב"התנדבות" עליזה ברוזי,
ו-ANATC. המקום עצמו קטנטן (או כדברי S i g u r R o s - "היא קטנה משהו. אמממ...בואו ננסה שנית - היא קיטונית..."), והשולחן שישבנו אליו, בעומק המסעדה, נמצא מרחק הושטת יד מהבר, צופה אל דלת המטבח ואזור השירות, מה שהקל על התקשורת השוטפת עם צוות המטבח והמלצריות
..., וכל האווירה, יחד עם נורה ג'ונס שהתנגנה ברקע, אומרת חמימות ביתית. לעניין האוכל והטעמים – חלק מן המנות שבחרנו היו מתוך מבחר ה"ספיישלים" שאינו נכלל בתפריט... ראשונות:
מרק עדשים מועשר במח עצם – לא ריגש אותי, אבל אני מלכתחילה לא חובב מרקי קטניות
פטה כבדי עוף עם פיסטוקים - המרקם היה חלק לגמרי והטעם כבד מתקתק. מנה "כבדה"...
בריוש ממולא בשר סרטנים - מעדן
רביולי פריך במילוי כרישה ובצלי שאלוט על מצע תרד מוקפץ בליווי פלח קממבר - מנה חביבה מאוד, מצויינת לפתיחה.
שרימפס בצ'אטני מנגו על מצע לינגוויני פריך – המנה הנבחרת שלי – שרימפסים מצויינים, שהרוטב המתקתק הוסיף להם המון. הצ'אטני הותיר בפה טעם מעט מריר, ככל הנראה מהתבלינים שפוזרו ביד נדיבה (תרמילי הל וגרגרי חרדל). מצע האטריות הפריכות היה מיותר לגמרי מבחינתי.
תוספת ע"ח הבית – סלט נבטוטי חמניות פלפלים קלויים וגבינה חריפה – נהדר
. עיקריות:
אנטריקוט ברוטב יין אדום ופטריות פורטבלו על פירה תפו"א, התבקש והגיע M, שחום מבחוץ וורוד מבפנים. היה לא רע בכלל, למעט טעם חרוך מעט (משטח צלייה לא נקי?).
צלעות טלה על מצע ארטישוק ירושלמי ברוטב מנטה חרדל ואניס – לא טעמתי אבל המראה היה בהחלט משובב נפש – נתח של שלוש צלעות הוגש סגור על מצע הירקות, וכשנפרס ע"י הזוכה המאושרת, התגלה תוכו, RRRRR למדי, אדום עסיסי. מהבעות הפנים של הדוגמת אפשר היה להבין את טיב המנה
, ואם היא תרצה – תוסיף בעצמה...
קדירת פירות ים, נבחרה ע"י הטבחית עבור ה
, במקום ההזמנה המקורית שלו, צלע לבן, ש"נפסלה" על ידה בטענה של חוסר מקוריות
...
טריו טלה, המנה הנפלאה שלי
– שתי צלעות שמנמנות ועסיסיות, פילה ושתי פרוסות סינטה, בליווי ירקות צלויים בחמאת עגבניות (ארטישוק ירושלמי, גזר, שעועית ירוקה). הבשר הזה היה פשוט נפלא
... קינוחים:
מרק פירות קיץ (מנגו, פסיפלורה, מלון) בליווי כדור סורבה רימונים – חביב.
נפוליאון של נוגט, שבבי קרמל וקרם שוקולד אספרסו – הרבה שוקולד כבד ומתוק
פרפה חמאת בוטנים מצופה בשוקולד – מתוווווווווק נורא
קרם ברולה תפוז עם עלי מרווה מסוכרים – הקינוח הזוכה מבחינתי
קינוח ע"ח הבית – מרק שוקולד לבן עם שלושה כדורי טרוף –עוד מתווווווווווווווווק... את הארוחה ליווה בצורה מוצלחת מאוד קברנה סוביניון 2002 של יקב עמק האלה (בחירה של ה
, 130 ש"ח) וקנקני מיים קרים שהוחלפו בתדירות גבוהה ללא צורך בבקשה מהמלצרית. הנזק
- 840 ₪, לא כולל שירות, שווה בהחלט
אני עוד אשוב לשם לדגום מנות נוספות מהתפריט
...

ו שתי

New member
אני מוריקה פה בבית

ככה, בשקט. מקנאה ורעב. ברוזי, זה הכל? אין עוד דיווחים מהפסטיבל?

ברוזונת

New member
נראה לך?!

את הפסטיבל היומולדת פתחתי ביום שישי שעבר כבר בדאדא יום ראשון מסיבה בגוצ'ה יום שני ארוחת טעימות ויין בתהל יום שלישי ארוחה בברקרולה יום חמישי שוב בדאדא (הביקורת הנ"ל) היום ארוחת בוקר בסיטארה ועוד 2 ארוחות כאן בבית שאני מכינה ויום שני יש עוד ארוחה עם המשפחה.. איך בינתיים?!

ו שתי

New member
פתחתי

כפתור במכנסיים. והדיווחים, איה? נראה לי שפסטיבל יום ההולדת שלך ימשך עד יום ההולדת שלי.

In Limbo

New member
../images/Emo2.gif נשמע טובבב

לפי התמונות בתפריט המנות נראות דיי קטנות

anatc

New member
In Limbo, הסירי דאגה מליבך../images/Emo70.gif

המנות ממש לא קטנות עובדה שהעדפתי לחלוק את המנה העיקרית עם היושבת מולי אם לא הייתי חולקת - לא הייתי מסיימת את המנה ובוודאי שלא היה נשאר לי מקום לקינוחים המעלפים... וזה לא רק נשמע טוב, זה ממש טוב
מחכה לביקורת שלך...

anatc

New member
פראייר מי שלא רץ לדאדא../images/Emo70.gif

מצטערת על הפתיחה הנחרצת והשיפוטית משהו אבל כל כך נהנינו אתמול, כולנו, שכואב הלב לחשוב על מי שלא מפרגן לעצמו הנאה שכזאת. היינו עם שני שפים
, אחד מהם עובד במסעדה נחשבת אחרת. ביקשתי את חוות דעתו המקצועית, והוא אמר ככה: "מאד קשה לי ליהנות במסעדות, אבל היום נהניתי מאד-מאד, אבל מאד
" ואני חושבת שזה אומר הכל. ואילו אני, הנהנתנית אך לא מקצועית, יכולה לספר לכם כי מרק העדשים שלי עם שתי עצמות מלאות במח עצם, עשו לי חם בבטן ובלב. מנה "מנחמת" ומחבקת...
לכל עדש ועדש שעשה לי טוב... טעמתי מהבריוש סרטנים של ברוז - היה נ פ ל א, טעם הסרטנים היה מודגש - מנה מצויינת. מאחר וצ'יפרו אותנו גם עם סלט פלפלים וגבינה חריפה, והמרק בכל זאת היה בעל "גוף" - הזוגה של אחשל ואני החלטנו לחלוק את האנטרקוט...נהנינו מכל ביס
השירות היה חינני ויעיל, השפית השאפה של דאדא, שמכירה את השף הסועד עימנו, יצאה כדי לנזוף בו על הבחירה הבנאלית - צלע לבן בצ'אטני משהו. היא אמרה שהמנה מצויינת, אבל היתה מצפה ממנו לבחירה עם יותר מעוף. הוא הפקיד את עצמו בידיה וקיבל קדירת פירות ים מפוארת ביותר. נרשמה שביעות רצון. אחשל תיאר את שאר המנות ואת הנאתינו מכל מנה ומנה אזכיר גם כי בין הראשונות לעיקריות הגיעו 5 סורבטים מצויינים האחרונות היו מקסימות, כשהמנה שלי - שלכאורה היתה בנאלית - היא גם המנצחת: ברולה וניל תפוזים עם עלי מרווה מסוכרים - המצאה של השפית השאפה. אוח, כמה נהניתי
ממליצה לנצל את הטיימינג ולרוץ לדאדא...בינתיים יש חנייה בשפע, בינתיים לא צריך לחכות בתור ואף אחד לא יושב על הראש כדי שנפנה את השולחן לבאים אחרינו... מסעדה חמודה מאד, מגבות בד בשירותים, כבוד לסועדים, אוכל משובח, מחירים שפויים - מה עוד צריך כדי ליהנות
נכון, חברה טובה, ואת זה היה לנו בשפע אתמול

ברוזונת

New member
לא..

השף הוא עדיין אבינועם בן מוחה.. אמש היו במטבח 2 טבחים מוכשרים בטירוף
שמהווים צוות יוצא מין הכלל.

ברוזונת

New member
ותחשבו שרציתם להרחיק אותנו

לשולחן נפרד!!!
מסכימה עם ה
- כשאנחנו יושבים ביחד אנחנו מסוגלים להיות מאוד קטלניים.. עד כדי הערות על פילוש הכוסות הגרוע
.. אבל מה לעשות ה
מבין באוכל טוב.. ומסכימה איתו.. נהנינו מאוד מאוד.

אומרים שאוכל מגוון טוב להריון../images/Emo127.gif

אז אני אשלח חברה הריונית לשם שכל הזמן אוכלת אותו דבר
ידגם מתישהו גם על ידי אני מניחה. ואחשל, החתימה שלך נתנה לי זבנג במצח
!
- אף פעם לא מזיק.

ברוזונת

New member
איך מתחילים בכלל?!

אז כמו שכתבתי את חגיגת היומולדת הראשונה שלי פתחתי בשישי שעבר באותו המקום- הביקורת בקרוב.. קודם נסיים את הפסטיבל. אמש חגגתי שם עם חברים טובים
.. אחשל וזוגתו, ענתC וה
.. לפני הכל רוצה להודות לכל צוות המטבח - ה
וה-2 הנוספים, למנהל המסעדה שהיו מקסימים בשני הפעמים ודאגו שהכל יהיה מושלם. אוהבת אתכם
בראשונות הבחירה שלי הכי קרצה היתה הבריוש (שכבר טעמתי בעבר) עם הבשר סרטנים.. אוחח כמה שזה היה נפלא! הסרטנים היו מעולים ואפילו בלי עבודת הפיצוח.. עלי המיקרו בייביס (נבטוטי חמניה לעקשנים
) הוסיפו וגם הבצל ירוק.. הכל יצר סימפוניה של טעמים נפלאים בבטן. לגבי המרק של הגב' C, מצטערת המרק שאני הכנתי אתמול היה יותר טעים
השרימפס בצ'אטני מנה מעולה וטעימה ביותר.. לדעתי השילוב של הלינגוויני הפריך דווקא משדרג את המנה ומוסיף לה. הפטה היה נפלא במיוחד אהבתי את השיבוץ באמצע של מיני אגוזים מקורמלים והפרי המסוכר ליד. הסלט - מעניין הגבינה - צ'דר עם חזרת היתה מעניינת מאוד. הסורבטים: מנגו - חמוד סברס - טעים תפוח ופרג - פחות אהבתי והמנצח: רימונים ולואיזה - מרקם מושלם, חמצמצות מאוזנת עם מתוק.. לדעתי המנצח בעיניי כולנו. עיקריות: נשבעת לכם אם הייתי ממש בשקט הייתי שומעת את הטלה עושה מה מה מהההההה.. הצבע היה מושלם.. המידת צלייה היתה מושלמת.. הרכות והעסיסיות נפלא! הקונפי ארטישוק ירושלמי היה מעולה ותוספת הירקות השלימה בצורה מושלמת את המנה.. ולמי ששאלה המנות ממש לא קטנות.. הקדירת פירות ים גם היא היתה טעימה - ברוטב הורגש הטעם האניסי - לדעתי הגיע מפרנו/פסטיס/ ערק.. האנטריקוט של C ואשת אחשל היה טעים.. קצת חרוך אבל הבשר היה טוב.. הקינוחים: אני התאכזבתי שהחליפו את מנת הברולה מרווה בברולה תפוז ווניל.. אך גם הברולה הזה היה נפלא עם ים של וניל איכותי. החביב עליי היה הנפוליאון שוקולד עם הנוגט!!
מצטערת אני נוגטוהוליק.. הייתי חייבת לכרסם את השכבות הקריספיות האלה. הטרופים היו לי מעט קשים אבל משתלבים מעולה עם המתיקות של המרק שוקולד לבן והמרירות של הקקאו והשוקולד המריר. היין - מעולה!! בחירה נפלאה של ה
לסיכום: אני בטוח אשוב לשם.. אחת ממסעדות הבית שלי.. אוהבת את המקום, האווירה, האנשים, האוכל. בקיצור הכל.. חושבת שבתמורה לאוכל מול תשלום.. לוקח בגדול ואפילו מנצח את ברקרולה.. עובדה שדווקא בדאדא חגגתי פעמיים יומולדת
בקרוב ביקורת על הפסטיבל

anatc

New member
מאחר ולא טעמתי את מרק העדשים שלך

לא אוכל להתייחס להערתך
אבל מה אומר ה
שטעם את שניהם
אין לי ספק ששניהם מעולים
ולגבי האנטרקוט - אהבתי את הטעם, ממש לא הפריע לי שברוטב היתה בת-טעם של חרוך, מעניין האם זה במקרה או מכוון איזה כיף היה

ברוזונת

New member
בהתחלה אמר שלי.. ואח"כ אמר שלהם

החריכה היתה בבשר ולא ברוטב.. לפחות ככה זה נראה ונטעם. ובאמת שהיה כיף..

anatc

New member
אני הרגשתי את זה ברוטב, אבל אני לא

חולקת על דעת מומחים...

anatc

New member
../images/Emo41.gifאאוטינג../images/Emo41.gifנהייה פופולארי כאן ../images/Emo11.gif

שנעשה אאוטינג ל

למעלה