דאגנות...

פלגיה

New member
דאגנות...

היא דואגת. היא רוצה לדעת שכולם בבית. לכן, כל עוד יש מישהו בחוץ שעוד צריך להגיע הביתה - היא לא תצליח להירדם, ותחכה לו ערה. זה אומר שאם אבא (למשל) חוזר אחרי חצות (למשל) זאת השעה שבה היא תלך לישון. והיא בת 13. יש משהו לעשות כדי להרגיע את הדאגנות הזאת?

Kalla

New member
האם ניסית לברר מה עומד מאחורי דאגה כזאת?

האם קרה לאחרונה איזה אירוע שגורם לה להיות מודאגת? או אולי משהו שלא קשור ישירות וכך מתבטא אצלה? איזה שינוי? נראה לי שבמקרה הזה חשוב מאוד לנסות לברר מה שורש העניין. ולגבי הרגעת הדאגות מבחינה מיידית - האם שיחת טלפון לפני השינה עם אבא (או מי שנמצא מחוץ לבית) שירגיע אותה ויגיד שהכל בסדר יכולה לעזור?

פלגיה

New member
אני מנסה לחשוב...

מה קרה בזמן האחרון. אני נפצעתי בפיגוע-טרור, וגם חבר שלה, אבל כבר חלפו שנים, ועכשיו היא בטיפול מההקשר הזה. מעבר לכך לא היו שינויים בתקופה האחרונה. שיחת טלפון לא עוזרת, כי "יכול להיות שקורה משהו אחרי סוף השיחה". אמא שלי חרדתית כזאת (מסוג ה"תתקשרו כאשר אתם מגיעים, בכל שעה, כי ממילא לא אישן) אולי המשר עבר אליה בדילוג דור, אבל זה עדין מציק לי שזה כך.

ליאת +

New member
זה נשמע יותר ממציק

כאילו שמסיבה כלשהי היא לוקחת על עצמה את תפקיד המבוגר. הייתי מציעה לך לבדוק לעומק האם יש משהו במבנה המשפחתי שגורם לכך שהיא מרגישה שהיא צריכה לשמור עליכם. זה יכול להיות משהו הרבה יותר סמוי מפיגוע הטרור שאולי כבר עובד וטופל, אלא משהו בדינמיקה המשפחתית.

פלגיה

New member
כיוון מעניין

לא כל כך נראה לי (אלא אם זה חיזוק לתחושת ה"סנדוויץ'" שלה) אבל אני אנסה לראות אם יש לכיוון הזה חיזוקים בעוד התנהגויות.

למעלה