דאבל דק

מצב
הנושא נעול.
מהירויות רכבות

לפי מה שאני יודע,
המהירות המירבית המותרת בכל מערכת ברכבת ישראל היא 150 קמ"ש. הקטרים המושכים/דוחפים מערך DD יכולים להגיע למהירות זו, ומגיעים. וזה שה-IC3 יכולים להגיע ל-160 קמ"ש לא אומר שהם באמת מגיעים למהירות זו במסילות ארציינו. למרות זאת, אני מסכים שה-IC עדיפים מכל בחינה על ה-DD. הנסיעה בהם נוחה יותר, ואין מה להשוות את זמני התאוצה/בלימה והיכולת להתמודד עם עיקולים... זה אכן יהיה טפשי להחליף את ה-IC3 ב-DD בקו לב"ש.
מהירויות רכבות
למיטב הבנתי, הקטרים המהירים ביותר בארץ הם קטרי ה-Bo-Bo מהסדרה השנייה ואילך, להם מותר לנסוע 145 קמ"ש באופן תיאורטי, אם כי מהירותם על קווי רכבת ישראל מוגבלת לפי התקנות הנוכחיות ל-140 קמ"ש לכל היותר (וממילא זו המהירות המירבית המותרת לקרונות הקומותיים). מחשב הקטרים הללו בולם אותם אוטומטית אם הם עוברים את המהירות המירבית המותרת להם ביותר מ-5 קמ"ש, כך שזה די מסובך לנסוע ב-150 קמ"ש איתם. מבחינת קרונות נוסעים, לקרונות ה-'מו-דו' מותר, טכנית, לנסוע במהירות 160קמ"ש, אולם אין אף קטע קו שמותר בו כיום לנסוע במהירות זו, וממילא אין קטרים מתאימים בשירות.

ה דרומי

New member
רוב השאלת מומלץ לחכות לאביתר

דאבל דק
בהמשך לדיון משבוע שעב רעל כיתו בהקומותיים, אתמול ראיתי לראשונה בתחנת לוד את הרכבת של 8:14 מתל אביב לראשונים, עם כיתוב "ראשונים" על גבי צגי הרכבת החיצוניים. ואתמול ראיתי גם בתחנת לוד את קטר 11 דוחף את מערך מספר 9 המקוצר לתוך מוסכי הרכבת, שמעתי על השילוב הנ"ל אבל זאת הפעם הראשונה שראיתי שילוב שכזה. יצא לי לנסוע גם פעם על פוש פול שנמשכת כל ידי קטר זהה אם אני לא טועה. אני לא בקיא פשוט בסוגי הקטרים הוותיקים. ועוד שאלהלאלה שבקש עם הנהלת הרכבת, זה נכון שהחל מלוח הזמנים הקרוב רוב הרכבות לבאר שבע יהיו מערכי דאבל דק, בהיפורך להיום שרוב הרכבות הן ic3? אם דבר זה נכון אז לפי דעתי זהדבר לא נכון כי מערכי הדאבל דק לא בנויים לפי דעתי לנסיעה בקו לוד בא שבע, בגלל הסיבובים החדים שקיימים בקו, ובגלל הרעש שיוצא מהמסילות, אפילו מערכי הuc3 עושים כבר רעש ולא שקטים כמו בנסיעה מרחובות או לחיפה. דבר זה יהיה גם בעייתי בשעות הבוקר מבאר שבע, בשעות הערב מתל אביב, וכמובן בימי ראשון, חמישי ושיש. תגידו לי מה דעתכם.
רוב השאלת מומלץ לחכות לאביתר
שיענה לך הוא אחד הטובים בנושא.

מצב
הנושא נעול.
למעלה