גתקה .

nadavf9

New member
גתקה .

קראתי בלקסיקון הדתות על דת הסיקים המיליטנטית ושמעתי סיפורים על כך שהם היו מתנקשים מדהימים . זה הוביל אותי לחיפוש ברחבי האינטרנט , והסתבר לי שיש להם אומנות לחימה הנקראת גתקה . מישהו מכיר ?

כן.

נחשבים ללוחמים נועזים (לא ידוע לי על התמחות בהתנקשות דווקא). מתצחים בכלי נשק רבים וייחודיים.

nage

New member
הנתקשו באינדירה גנדי

אני לא יודע אם זה מראה על התמחות בנושא

"דת הסיקים המיליטנטית"???../images/Emo5.gif../images/Emo26.gif

סיקים? מיליטנטים?? what the...??? שמע... אין לי מושג בהסטוריה של הודו, וכן - אני מודע לסכסוך ולאוטונומיה שהם רצו איפשהו בהודו (פונג'אב אולי?). אבל רבאק... הסיקים הם אנשים סוכר (נא לקרוא במלעיל). איך סבתא של אחותי הייתה אומרת: זַחָב טַחוֹר! מדובר באיזו וריאציה של הינדים ומוסלמית... מין הינדים שמאמינים באל אחד... בניגוד להינדים הם הרבה יותר ידידותיים לסביבה גם מבחינה חברתית (אין אצלם קאסטות למשל אם אני לא טועה). בקיצור - לפני שאתם מדמיינים לכם דת לוחמנית, תוקפנית ותאוות-לחימה - זה לא המקרה...

cfc

New member
סיקים

הסיקים אחת מהדתות בהודו ,דת מונוטואיסטית המושפעת רבות מההינדואיזים והאיסלם , הסיקים אכן היו עם של לוחמים ( אחד מחמשת סימני ההיכר של הסיקי הוא נשיאת סכין בצד שמאל של הגוף) , בית המקדש שלהם שוכן באמריצר golden temple , רצח אינדירה גנדי התבצע אכן ע"י סיקי אולם זאת לאחר חילול המקדש ע"י חיילים הודים . הסיקים עצמם עם מקסים רגוע שלו ושקט אשר שואפים לעצמאות בחבל פאנג'ב .

אומנות לחימה הודית

עד כמה שאני זוכר נקראת קאלי יש להם הרבה כלי נשק שאחד מהם כיכב ב"אוקטופוס" של גי'מס בונד נחשבת אומנות קטלנית וקשה למצוא מאמנים לדבר בטח בארץ

לא "קאלי" אלא "קלארי"...

"קאלי" היא חרב פיליפינית עתיקה, וגם שם כללי לאומנויות לחימה פיליפיניות - בדיוק כמו "ארניס"...

broadaxe

New member
חלק מהציווי הדתי של הסיקים

הוא להיות מגן לנדכאים ועזר לרמוסים. כתוצאה מכך עליהם להיות תמיד חמושים ומוכנים. הסיקים מבחינה אתנית הם אנשים גדולים וחזקים מאד פיזית. החרבות שלהם- הטאלוואר, זהות לטאלוואר ההודיות רק גדולות בהרבה, ויש להם נשק הטלה ייחודי- השקראם, טבעת פלדה דקה בקוטר גדול, מושחזת בהיקפה שמטילים ע"י סיבוב האצבע המורה. את השקראם חובשים כמו עגאל על הטורבן, כמה שיותר, יותר טוב.

ש מים

New member
סיקים: מידע ממקור ראשון

אחי נשוי להודית (יהודיה, עולה חדשה, שהוריה גרים עדיין בקוצ'ין. מהיהודים האחרונים שעדיין חיים שם). בביקור האחרון שלהם שם (ביחד עם אימא שלי) הם שכרו רכב עם נהג סיקי. אמא שלי שמה לב שבכל פעם שהם יורדים מהרכב, לטייל ברגל, הנהג עוקב אחריהם (אה, שכחתי לציין, שלכל סיקי ענק יש גם שאברייה ענקית לא פחות, באבנט שרוואלו...). היא נכנסה כמובן לפניקה כבדה (כיאות לפולניה מבית טוב) ומיהרה לספר לאחי הגיבור ולאשתו. אז הבהירה לה אשת אחי את העניין: הסיקים, שהם גם עדה של לוחמים עזי-נפש, מחשיבים את הנאמנות מעל לכל. ברגע ששכרת את שרותיו של סיקי - שכרת לך שומר ראש (לכן, בביקוריהם בהודו, מעדיפים אחי ואשתו לשכור מונית/רכב עם נהג סיקי). "שומר הראש"/הנהג הסיקי נצמד אל "הלקוח" למשך כל זמן העיסקה, ולכל מקום. זה היה מעט פולקלור על הסיקים ותרבותם.

nage

New member
ואמנם הסיקי שהתנקש בחייה של

אינדירה גנדי היה שומר ראשה
אני מקווה שאמא שלך תמצא את המידע הזה מרגיע

ש מים

New member
יכול להיות שהיא לא שילמה לא משכורת

בזמן... (אתה חושב שכדאי להזהיר את ביבי
)

למעלה