גשמי ברכה לבונסאי

tanei 1

New member
גשמי ברכה לבונסאי

שלום לכלם, כפי שידוע-מומלץ לעתים מזומנות לשטוף את המצע בעציצם כדי למנוע את המלחתו! שכן- גם אם משתמשים במים בעלי איכות טובה ובריכוז מועט של דשן ,קיימת האפשרות להמלחת מצע הגידול. ובמיוחד אם קיים שימוש במי-השקייה רגילים המכילים כלור ושאר מלחים! ולכן: אין דבר טוב יותר ממי הגשמים שאין הם מכילים כלור ומלחים- לשם שטיפת מצעי הגידול בעציצים מן המלחים שהצטברו בהם! וכדאי מאד איפה לנצלם. תנאי בל יעבור הוא -ניקוז טוב בעציצים כדי שהמים העודפים לא יסתמו את חלל האויר במצע ולא ימנעו את נשימת השורשים ועל מנת נמנוע את רקבונם. ולחוששים בינינו לנזקים, כדאי בכל - זאת לעתים מזומנות לחשוף את הצמחים לגשם שיטיב איתם. הבה נקדם בברכה את ימי הגשם -איתן

jarnon

New member
הנזק העיקרי

שנגרם בהשקיה במים מהרשת הוא , ע"פ ניסיוני , הצטברות משקעי סידן ומגנזיום ולא מכלור. הכלור הוא גז ולכן בסופו של דבר נעלם מן המצע אולם הסידן הנמצא במים באזורים שונים בארץ שוקע על המצע והשורשים ובסופו של דבר גורם למות העץ. יתכן וניתן להעזר באחד מאותם מתקנים מגנטיים המונעים אבנית, אין לי ניסיון בנושא ואשמח ללמוד ממי שכבר ניסה. יונתן

minigan

New member
מתקן מגנטי למניעת אבנית ../images/Emo31.gif

לפני שנים התקנתי על המגוף הראשי במשתלה מתקן מגנטי ל"מניעת אבנית". תקופה מסויימת אפילו שכנעתי את עצמי שזה עובד. לאחר כשנתיים פרקתי אותו ולתדהמתי הוא היה סתום למדי...באבנית. כנראה שצריך גם הרבה אמונה בתחום הזה.

udiraz1

New member
כלור ומשקעים

מי ברז מכילים מחוטאים היום בעיקר עם כלורמין, שזה למעשה, כלור ואמוניה, והוא בכלל לא נדיף כמו הכלור הרגיל. לוקח לו בסביבות חודש להתנדף לחלוטין ממים עומדים. לא יודע עד כמה הוא מזיק, ועובדה שרוב האנשים משקים גינות ועציצים במי ברז, ולא קורה כלום. יש דרך אחת להפטר לגמרי ממשקעים במים (בצורה ביתית, ולא מסחרית) - פילטר אוסמוזה הפוכה. מצד שני, גם פילטר בריטה עושה עבודה לא רעה בכלל - מוציא מים רכים, וחומציים מעט. מי גשם, ככל שאני יודע, אינם נקיים בכלל בגלל זיהום האויר בארצנו.

tanei 1

New member
כלור ומשקעים

שלום לך גיל, קשה לי במקצת לקבל את הטיעון שלך -"שמשקים במי -ברז גינות ועציצם ולא קורה כלום". זהו טיעון קצת מוזר כשלעצמו, ומוזר עוד יותר כשהוא נוגע או מתיחס לצמחי בונסאי! כפי הנראה הדבר נובע מהיותך-"פרה, פרה התחלה של בונסאיסט" כפי שאתה מעיד על עצמך. את עצי הבונסאי נהוג לגדל בעציצים מיחדים שיוצרו במיוחד לכך, שהם די רדודים ולא עמוקים, ולרב אין עומקם עולה על סנטימטרים ספורים בלבד. הווי אומר:דבר המצריך השקייה יום-יומית(במיוחד בקיץ) של פעמיים עד שלוש פעמים ביום (לפעמים גם יותר) באופן רציף וקבוע.השקייה מרובה שכזאת במי -הברז מן הרשת הארצית, מים שמכילים סידן,מגנזיום וכו" גורמת לחומרים אלו לשקיעה במצע הגידול ועם הזמן עלולה לגרום למותם של הצמחים עקב פגיעה בשרשים. אישית עדין לא שמעתי על אמצעי יעיל המונע חדירת חומרים אלו דרך המים,וזאת למרות המסננים השונים מגנטים וכד" בניגוד לכך,מי-הגשמים אינם מכילים סידן,מגנזיום ומלחים שונים, וזיהום האויר שאתה טוען שמגיע למי-הגשם,לעניות דעתי, פוגע בעיקר בדרכי הנשימה של בעלי החיים ולא בצמחים.בברכה-איתן

udiraz1

New member
מסכים

אני בהחלט מסכים איתך. מה שאמרתי הוא, שככל הידוע לי, רוב האנשים משקים את גינותיהם במי ברז, וזה עובד לא רע... בבונסאי, התמונה כמובן שונה, ואני בהחלט מקבל את דעתך שהשקיה רגילה במי ברז עלולה להזיק (במיוחד במקומות בהם מי הברז קשים במיוחד - כמו אצלי למשל, GH > 20). שוב, הדרך היחידה המוכרת לי להוציא לחלוטין את כל המשקעים מהמים, היא ע"י מערכת אוסמוזה הפוכה. אני משתמש במערכת שכזו לטובת האקווריום שלי, והיא מוציאה מים כמעט מזוקקים (מעשית, אפשר להתייחס אליהם ככאלו), ומןי הסתם, מעט חומציים (בגלל CO2 שבאויר). לגבי הזיהום במי הגשם - לעולם אינך יכוללדעת מתי מי הגשם מזוהמים יותר או פחות, לכן, אני אישית, לא אוהב את השיטה הזו, שתאורטית היא הטובה ביותר. שבת שלום !

amihaye

New member
"גשם חומצי"-כדאי לקרוא המאמר הבא

מצ"ב קישור למחקר מעניין בנושא של פרופ' אבנימלך מהטכניון. אגב ביצעתי בביתי בדיקת חומציות מי גשם,ומי ברז שמגיעים מבאר שאיבה (בעזרת ערכה פשוטה שקניתי),התשובה כפי שחשבתי-בשתי הבדיקות רמת הP.H היתה תקינה, אכן רמת החומציות במי הגשם הייתה גבוהה יחסית במעט באשר מי הברז אך עדיין נחשבת לתקינה (בסביבות +6 ),לעומת מי הברז שם היתה הרמה כמעט נייטרלית. כמובן שאין להסיק מכך שבמי גשם בחלקים אחרים בארץ יתקבלו אותן התוצאות(אני מתגורר בשרון). כדאי לציין כי ישנם צמחים שדווקא זקוקים למעט חומציות כמו אורנים וערערים,שאולי השקיתם במי ברז כל הקיץ ללא תוספת חומצית לא תועיל להם. עמיחי

tanei 1

New member
גשם חומצי

התרשמתי מן המאמר , אכן דכרים שלא היו ידועים לי שלום עמיחי, אכן התרשמתי מן המאמר על חומציות הגשם, ולמדתי ממנו דברים שלא היו ידועים לי היטב. בהזכירך נסיון מבאר שאיבה,זכורים לי דברים שנאמרו בזמנו על ירידת מפלס המים באקוויפר החוף, כנראה ע"י שאיבת יתר בזמן שהכנרת היתה נמוכה מדי מהקו האדום,וכתוצאה מכך חדרה למים מידה מסוימת של מליחות ממי הים. כיוון שאינני בטוח בנכונות הדכרים אשמח לשמוע את חוות דעתך.איתן

amihaye

New member
מים מלוחים:

שלום איתן, אכן בזמנו בשנת 2000-2001 נעשתה שאיבת יתר של מי תהום כתוצאה מירידת מפלס הכנרת.הדבר גרם לירידת המפלס לקו ה-0 ולהמלחת מים באקוויפר החוף שבעקבותיה נסגרו כ-15% מתחנות השאיבה בבארות,ולנותרות הוזרמו מים מהמוביל הארצי.כיום חזרו המפלסים לתיקנם (+2,3 מטר),אך עדיין 80% מהם מקבלים תוספות. הבאר שממנה המשק שלי ניזון שייכת לאוויפר ההר,שבו אין כמעט בעיות,מלבד שפכים שמגיעים מהרש"פ. אבל למרות הכל אני עדיין מעדיף להוסיף מי איסוף גשמים לצמחים בקיץ על פני כל האחרים,מלבד הפתרון לאבנית אין לי סיבה אחרת,אני סתם נהנה מהאיסוף.
עמיחי

tanei 1

New member
תודה עמיחי

בתקוה שעוד נכונו לנו הרבה ימי גשם-איתן

למעלה