גשם - הגיגים נוסטלגיים

bashke

New member
גשם - הגיגים נוסטלגיים

עם נעימת הבוקר של גריג התעוררתי לעוד יום של שמש, ואני רציתי גשם, כל כך רציתי גשם אז יצאתי לחפש. הבטיחו לי. עוד בילדותי אמרו לי שתשרי זה הבקרוב. שזה הסתיו עם הענן ועם הרוח המייבב, וגם הדקל שנותן פרי שחום נחמד, ממש לפני חשוון היורה שעל גגי רקד. ואין. בקשתי לי נרקיס, כי נרקיס אומר ביצה, וביצה נהגתי לקרוא לכל שלולית קטנה שהשאיר אחריו הגשם - שהבטיחו לי. רציתי גשם, אז יצאתי לחפש. חיפשתי סימנים, הוכחות שאכן היה. מעט בוץ בכניסה לבית, כביש רטוב, פלג קטן בשולי הרחוב שמתנקז אל המורד - כלום. אפילו ההשתקפות של צבעי הקשת סביב הטיפות שעל הכביש לא היתה שם. המשכתי אל היער, אל הקרחת שעדיין נותרו בה שניים שלושה אקליפטוסים ומתוך הרגל או מתוך איזה רצון שלא לפגוע בה אני ממשיכה לקרוא לה יער. פעם, כשבמקום הכביש היו חולות, ולשכונה נשקו שדה, כרם ופרדס עם בריכת מים מלאת ירוקת - אספתי ראשנים וחיכיתי שיתפתחו לצפרדע. בינתיים הפרדתי את השפיצים של מקור החסידה ועקבתי אחריהם כשהסתובבו על הסוודר כמו מחוגים של שעון. ובכדי שלא ישעמם קיצרתי קנים לצפצפות באורכים שונים והפקתי מהם צלילים מגוונים. כל אלה, ביחד עם התורמוסים והפרגים, חוזרים בכל שנה אחרי הגשם. אבל אין גשם. אולי נגמרו לו לאלוהים הדמעות? אחרי רצח רבין הוא בכה כל החורף ואפילו מספר פעמים בקיץ. עכשיו נגמרו לו הדמעות והוא רוצה שנתחיל אנחנו. שנתבונן סביבנו ונבכה על מה שאין. והדמעות שלנו שיתלכדו - ייצרו נחלים, והנחלים ילכו אל הים והשמש תאייד אותם, ויהיו עננים - ויירד גשם.

אטיוד5

Active member
הגיגים יפים 1

מקור החסידה. בכף. ויש גם את הפרח ההוא של אוהבת-לא אוהבת-אוהבת-לא אוהבת ואם לא יוצא מה שרוצים אפשר תמיד לנסות עם פרח נוסף

אטיוד5

Active member
הגיגים יפים 2

והאקליפטוסים שלך הזכירו לי את השיקמה ברחוב השיקמה בסביון וכל פעם שאני בסביבה אני נכנס לרחוב ההוא לראות את העץ "שלי" שעות וימים ביליתי שם בצמוד לנחיל הדבורים שקינן לו בגזע העץ ההוא בן 3-4 אבל זוכר

אטיוד5

Active member
הגיגים יפים 3

ובכלל סביון לא הייתה קיימת היה מושב גני יהודה עקרבים ונחשים לרוב בלי כביש רק דרך עפר הובילה לכביש "הגדול" שזאת דרך לוד שהיתה הדרך לשדה התעופה שנים רבות לפני הכביש של היום ורק מלון "אויה" משמש תזכורת לימי זוהרה. הציעו לנו בזמנו 5 דונם במקום אבל מי רצה אז לגור בחולות פדאין גם התרוצצו שם חופשי עברנו לגור ברמת יצחק רמת גן ב´, בעיר כמה ייחלנו לשינוי הזה וכמה שמחנו כשעברנו היום החלקה שם שווה 2 מליון דירת 2 החדרים ברמת גן אולי 100 אלף צחוק הגורל

אטיוד5

Active member
הגיגים יפים 3

ובכלל סביון לא הייתה קיימת היה מושב גני יהודה עקרבים ונחשים לרוב בלי כביש רק דרך עפר הובילה לכביש "הגדול" שזאת דרך לוד שהיתה הדרך לשדה התעופה שנים רבות לפני הכביש של היום ורק מלון "אויה" משמש תזכורת לימיה הגדולים. הציעו לנו בזמנו 5 דונם במקום אבל מי רצה אז לגור בחולות פדאין גם התרוצצו שם חופשי עברנו לגור ברמת יצחק רמת גן ב´ בעיר איזה כף זה היה כמה ייחלנו לשינוי הזה וכמה שמחנו כשעברנו היום החלקה שם שווה 2 מליון הדירה ברמת גן אולי 100 אלף צחוק הגורל

bashke

New member
מתישביה הראשונים של פ"ת ישבו קודם

במה שקוראים היום סביון

ez2

New member
נכון. והמקום נקרא אז יהוד.

לא שאני זוכר (אפילו אברהם שפירא עוד היה ילד אז) אבל ככה כתוב ב´סיפורי בתים´ של זאב הנר. הנה כאן

magy

New member
אפשר איזה סוף שבוע בבית הזה?

מקסים.....כאילו צוייר ולא צולם....

אטיוד5

Active member
א-מחייה

ואפילו הזכירו את רחוב השיקמה שהזכרתי קודם בהגיגי. הילדים ביצעו פה פורמט לדיסק התוכנה של הסורק לא עובדת. מחר אני אראה להם מה-זה. ולכם אראה את הבית שלנו ברחוב השיקמה עם דמותו של אטיוד5 כשהוא היה בן 4 !!!

אטיוד5

Active member
לא ברור לגמרי

יש יהוד(יה) ויש גני יהודה ויש סביון. כולם מקומות שונים אם כי סמוכים, צמודים. כשגרתי בגני יהודה לא היה זכר לסביון. יהוד היתה גם היתה. ויש גם את גני תקווה, אף היא צמודה לסביון ולפ"ת דהיום. אז מאיפה באו מתיישבי פ"ת? האמת, זה מעניין, אבל יותר הסטוריה מנוסטלגיה. גם טוב.

נתיבה

New member
פתח תקוה..

יושבה לראשונה ב-1878 שנת תרל"ח ולכן היא קרויה אם המושבות.[יחד עם גיא אוני שזה ראש פינה ושתיהן נעזבו לאחר שנתיים] וכמושר ´בבוקר צח בשנת תרל"ח חמשת הרוכבים´..ששר אריק.. יהוד: בשנת תרמ"ב[1882]נקנו ביהוד כמרחק שעה הליכה..150 דונם למטרת מגורים כדי להמנע מהמפגעים ליד הירקון[היכן שהיה גשר ביילי למי שזוכר על אותו כביש ישן חיפה תל-אביב.] שכן התיישבות הירושלמים של יואל משה סלומון מירושלים בתרל"ח נכשלה בגלל הקדחת ומות חלק מהאנשים. שנת 1882[תרמ"ב] היא שנת יסודה גם של ראשל"צ וזכרון ואז בסיוע של מיכל יוסף פינס באה קבוצה אחרת שכללה גם חלק מהקודמת. [ספר העליה הראשונה עמ´ 30 וב´קתדרה´ 9 עוד הרבה פרטים.] שנת 1905 זה כבר העליה השניה של הפועלים[שמנהיגיה הבולטים היו בן גוריון,יצחק בן צבי,א.ד.גורדון ברל ומייסד הקיבוץ המאוחד יצחק טבנקין] אלה אגב היו בסכסוך של מעסיקים ופועלים וכמו בכל העליות..מרוסיה בעיקר] שתי סיבות עיקריות היו למתח. אחת ההבדלים באורח החיים, השניה היתה עבודה ערבית זולה. והשלישית על רקע בנות - בנים.. בין הפועלים לבנות האיכרים. הפועלים היו חילונים והמתישבים שומרי מסורת. חילונים זה ריקודים עם הבנות..גם של האיכרים-כמו שנקראו המתנחלים אז. מה שעוד ייחד את פתח תקוה לעומת מושבות אחרות היה שהיא לא היתה ממושבות הבארון. בנוגע ליהוד אני עוד אבדוק..

נתיבה

New member
יהוד-תיקון.הבארון תמך ב-28 משפחות

שהיו רוב המשפחות במלבס.נגד המתיישבים ביהוד התנהל משפט של השלטון העות´ומאני על בניה בלתי חוקית.לכן חזרו לבנות בפ"ת. ס´ העליה ה-1 עמ´ 141].אבל הישוב שם התקיים ושם השתמשו לשאיבת המים בתחנת רוח.[עמ´ 225] ´נסיון חולף להקמת בית אריגה ביהוד נעשה ע"י אלחנן בולקין,מוצריו לא זכו להתעניינות ורק הבארון גילה בהם ענין-מה´[עמ´ 242] מה שעוד נותר זה לברר מהיכן השם יהודיה לכפר ערבי שתושביו התנפלו על פ"ת ב-1886.

נתיבה

New member
1886 זה 115 שנה. והתנפלות ערביי

יהודיה על המושבה פ"ת, שבה לא נהרג אף אחד נחשבה למקרה שוד שהשלטונות לא מיהרו לחקור. רק שאם נספור אותו זה 115 שנה.[עד עתה ידעתי רק על רצח שלשה שומרים ב-1908.]ז"א הכל החל מאיזה שוד של מתיישבים בפתח תקוה.!! ולמה לא חקרו את השוד.[?] כי הוטלו אז הגבלות על הכניסה לארץ לאחר 1881ונאסר על רכישת נכסי-דלא-ניידי ובניה. בעוד שבפ"ת היה היתר לבניה בנו דוקא ביהוד..לפי אותו היתר..ולכן היה משפט מתמשך.

נתיבה

New member
וכך הגענו משוד מתיישבים לסכסוך

הממושך בין שני העמים. ועוד מכפר ששמו יהודיה..! [יללה לכדורגל יונייטד נגד בולטון-בערוץ 5+ החדש]

magy

New member
גדוללללללללללללל

אם אתה איש.....אתה כותב עם רגישויות נשיות....... אהבתי את התיאורים............ עודדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד

למעלה