גשם בשישי?.....

MyOldest

New member
גשם בשישי?.....

בשישי ב-12:00 עד 15:00 מקיימת אירוע בקרית טבעון שחלקו בחוץ.
האם ידוע כמה הגשם רציני? אולי במקרה הגשם נדחה קצת?....
באיזה שעות לצפות לגשם ומה עוצמתו?
מחכה לעדכונים
תודה

הפרבולה

New member
לפי GFS הגשם נדחה קצת

לשישי בערב -לילה והשיא שבת בבוקר.
אבל לפי המודל הבריטי ( ברנקל) הגשם חזוי להגיע כבר בשישי בצהריים.
יום שישי צפוי רוח ערה והטמפ ירדו במהלך היום .
בכל מקרה לא צפוי הרבה גשם וכנראה ברובו מקומי וקצר.

MyOldest

New member
תודה רבה

תוכל לעדכן בהמשך לגבי הגשם בשישי?
מחצית הארוע מתקיים בחוץ ויש לי אפשרות להזמין אוהל קל שיגן מפני גשם חלש. כדאי להתארגן עם זה בכל מקרה?

יניב ריז

New member
שישי-שבת נראים עם גשומים בצפון הארץ.

בשבת עם גשמים מקומים בחוף.

אנסה לדייק יותר: ביום שישי בבוקר צפויה לעבור

אותנו חזית קרה, שככה"נ ובעז"ה תבריק לנו בצפון ובמרכז באופן מקומי. ישנה סבירות מסויימת שגם לפני החזית נראה פעילות מבינונים, אם כי לא סבירות גבוהה.
לאחר מעבר החזית, לטעמי, התייצבות מהירה וטפטופים / גשמים קלים, בדגש על צפון וחוף.
לגבי שבת - אני כלל לא בטוח בנוגע לגשמים בחוף. נראהיותר טפטופים, במקרה הטוב.
ומהשבוע הבא התחממות והתייבשות מהירים.

ברקים בשישי בבוקר?...

אף מודל לא מעביר את החזית הקרה לפני שישי בצהריים, וגם אז התנאים ל-CB בתחת

גם לפיו

T500 לא יורדת מתחת ל- (12-) כש-T700 מתחתיה באזור החזית יורדת ל-3 מע', וב-9 בבוקר החזית עדיין בים

אכן. הסתכלתי לפי זמן UTC, ולא זמן מקומי.

החזית קרה תעבור לפני הצהריים (11:00 ז"מ +_).
ולגבי סו"ר - אני בהחלט סובר שתהיינה כאלה, בעיקר בחוף הצפוני, עם התופעות המקומיות הנלוות.
כמו כן, אני בהחלט חושב שיש סיכוי לפעילות מבינוניים בום חמישי בלילה - שישי לפנות בוקר.

barnea1

New member
אכן, גם כתבתי על זה אתמול בלילה

ראוי להדגיש כי משך הזמן בו קיים פוטנציאל להתפתחות CB מאוד מצומצם - חלון של כמה שעות בין 12:00 ל-16:00 וגם אז הלחויות לא מצליחות לנסוק מעבר ל-650 מ"ב, ובעיקר בצפון הארץ. לאחר מכן מאסת הלחויות בשכבות הגבוהות עוברת מזרחה עקב מעבר ציר האפיק ואנחנו נשארים בעיקר עם גשמים מקומיים מעננות שתתפתח עד מפלס 750 מ"ב. נקווה שהים יבוא לעזרתה ותגרום לה להתפתח אפילו יותר ממה שכרגע צפוי.

כנראה שנשמע דיווחים על ברקים פה ושם, אבל זהו. רוב הזמן הגשם ירד מעננות מפותחת אך לא מספיק בכדי לייצר פעילות חשמלית.

מישהו מוכן להאיר את עיניי

איך CB ואינברסיה ב-650 מ"ב הולכים יחד באותו משפט, כשהעננים בקושי מדגדגים את רום הקיפאון?

barnea1

New member
על פריצות מקומיות שמענו?

אנחנו בעונה האידיאלית לכך כשהים עוד חם מאוד. לא כתבתי שצפויים תאי CB נרחבים, אלא בודדים בעיקר בצפון הארץ. חוץ מזה, תאי CB מתפתחים גם מתחת ל-500 מ"ב.
לפי EC גבול הלחויות בצפון ובמרכז יהיה סביב 600 מ"ב בשישי צהריים, כלומר האינברסיה תשב שם. לכן לפסול סיכוי לס"ר נראה יותר לא ריאלי מאשר לציין אפשרות סבירה.

זה נאמר אגב גם היום בדיון בוקר בגף ובסיכום הכללי.

פריצה מקומית מתרחשת

כשהאינברסיה החוסמת את הענן מפרידה בינו לבין מפל בלתי יציב אחר. זה לא קורה בכל תנאי, אחרת היית יכול לתרץ ב"פריצות מקומיות" גם תחזית ל-CB ביולי.

תאי CB מתפתחים מתחת ל-500 מ"ב בעונה הקרה כשרום הקיפאון מנמיך מאוד. כל עוד אין נתח נכבד של הענן בטמפרטורות נמוכות ממינוס 7-8 אפשר לשכוח מ-CB.

barnea1

New member
אני עדיין חושב שאי אפשר לשלול סיכוי לס"ר מחר

בצהריים בייחוד בצפון הארץ וזה מה שאני מנסה להדגיש בכל הדיון הזה. תנאי אי היציבות מחר לא כאלה בתחת שאפשר לשלול מהיסוד לפיהם את הסיכוי לס"ר מקומיות - בעת מעבר קו האפיק ובעזרת הים החם, יש מקומות שבהם גוש האוויר כן יצליח לטפס גבוה ביחס לסביבתו ובהחלט יכול להתפתח CB, כך שאני באמת לא מבין למה הקטנוניות הזאת. אני אישית כבר ראיתי בסתיו סופות רעמים מתפתחות בתנאים אפילו יותר גרועים ושנינו יודעים שאם אותם תנאים היו באביב סביר להניח שבקושי טפטוף היינו רואים.

העובדה שלא רק אני רואה את זה אלא עוד אנשים וגורמים רק תומכת בסיכוי הזה.

ברור שאי אפשר לשלול

אבל כשנותנים תחזיות לציבור צריך לשקלל את תפרוסת התופעה ומשכה כדי לקבוע האם הן מספיק משמעותיות כך שהתופעה תיכנס לתחזית. הסיכוי הוא כ"כ קטן, ונשען על תסריט כ"כ קלוש, שגם אם אי אפשר להגיד שהוא אפס, הוא לא רחוק משם. התנאים פשוט לא טובים. "ים חם" זה ביטוי כ"כ אמורפי וכללי שאפשר פשוט להגיד בעזרת השם.

ערכים חזויים ל-33N35E במפלסים 850, 700, 500:

9 בבוקר - 15, 3.3, 12.5- (T900=16, אינברסיה מרינית)
12 בצהריים - 12.7, 3.2, 12.3-
15 בצהריים - 11.7, 3.5, 11.4-

לחזות ס"ר בתנאים יבשים כאלה זה אונס ברוטאלי של המפות. אבל כולנו נשמח אם יתפלק איזה תא מקומי שישמיע רעם וחצי

12 בצהריים: מעבר חזית קרה עם ים חם, מה שאומר

הרבה מאוד חום כמוס שייקל מאוד על עליית האויר.
כמדומני, בליל הברקים של 22-23/10/2006 היה אינקדס סו"ר דומה (אמנם הרום אז היה טוב יותר. לא בדקתי סילון).
אני חושב שבהחלט נראה סו"ר, ולא רק תא שיתפלק לו.

מאיר...

גם בקיץ יש עליית אוויר מכאנית, גם בקיץ הים חם וגם בקיץ ההתעבות פולטת חום כמוס לאוויר. התיאורים המילוליים הכלליים האלה לא יכולים לשמש אותנו כדי "לחרוץ" לכאן או לכאן. את כל זה צריך לכמת ברזולוציה האנכית הטובה ביותר, ואת זה עושים עם סונדות חזויות.

אפשר לבחון את זה גם מפרספקטיבה אחרת, סינופטית. כרגע סופות הרעמים מתרכזות צפונית לקווי הרוחב שלנו, מרכז אפיק הרום לא צפוי להדרים בהרבה מעבר למיקומו הנוכחי. גם אם תתפתח סופת רעמים אחת בחוף הצפוני (מה שהוא באמת בגדר הסביר) אני לא חושב שיש טעם לציין את זה בתחזית.

למעלה