גשם בעיר הדרומית !

בחייך... במיקוד לאינסוף?

מילא אם היה מדובר ממרחק מטר או שניים. ודרך אגב: בצילום בזוית רחבה אתה יכול לצלם בחדות מלאה מאינסוף עד מרחק קצר מהנושא. גם אם תכוון את החדות בעדשה למרחק מינימאלי - עדיין דברים רחוקים ייראו בחדות מלאה, בטח בצמצם סגור של יום שמש.

natyh

New member
כתבת יפה

רק שהמיקוד כאן הוא לא לאינסוף , הוא מיקד אולי אוטומטית על העצים שיצאו ברורים וחדים על רקע השמיים .
למיטב הבנתי פתיחה היתה "שורפת "חלק מהתמונה , לטעמי כך יצא מושלם .

עדיין לא יהיה הבדל במיקוד

אומנם אני מסריט ולא מצלם טבע בתמונות - אבל אני אף פעם לא נתקל בבעיית מיקוד או עומק שדה בזוית רחבה. יש מקרים שאני מסריט פרחים קרובים אלי באורך מוקד בינוני, אפילו לא בזוית רחבה, ועובר לנוף שברקע בהמשך הצילום. במקרה כזה אני ממקד לטווח קרוב של 1.2 מ' או טיפה יותר ובודק אם הרקע הרחוק עדיין חד. אם לא לגמרי - אני עושה קצת זום לזוית יותר רחבה עד שהרקע הופך לחד. כדי לבדוק שהוא באמת חד אני מסתכל עליו היטב דרך העינית ואז ממקד לאינסוף (מה שמרחיב מעט את שדה הראייה כמו שאתה מכיר מה"נשימות" של המיקוד האוטומטי שמחפש נקודת אחיזה והולך קדימה ואחורה). אם אני רואה שבמעבר לאינסוף הנוף הופך לחד יותר אז אני שוב עושה זום לזוית יותר רחבה עד שמגיע לנקודה שגם הפרחים בחזית וגם הנוף שברקע חדים באותה מידה. פה אתה בהחלט צודק: אם הצמצם פתוח כשיש יום מעונן ומעט חשוך, אז החדות פחות סלחנית - אבל באורך מוקד בינוני ולא בזוית רחבה. צילומים בזוית רחבה (לפחות אצלי) חדים גם מקרוב וגם מרחוק אפילו בצמצם הכי פתוח. וטוב שאתה כותב לי ואנחנו מלבנים נושאים כאלה - זה גם מחדד את המחשבה וגם, אני מקווה, עוזר לצלמים אחרים שאולי קוראים ומקבלים הרחבה על נושא שלא תמיד דנים עליו. ובכל מקרה אני מאחל לך ולצלמנו הצעיר מאילת (כמו לכל חברי הפורום) הרבה צילומים יפים ועוצרי נשימה וכמובן כמה שיותר תופעות טבע ואקלים שירתקו את כולנו! בברכה ובהצלחה רבה בכל עיסוקיך, דורון.

natyh

New member
יפה קראתי והשכלתי

תודה על ההסבר.

למעלה