גרשיים, גרש וכו'...

רן88

New member
גרשיים, גרש וכו'...

היו לי כמה תהיות בנוגע לתקינותם של קיצורים שונים. הדבר היחיד שאני יודע הוא שגרש אחד מסמל קיצור של מילה וגרשיים מסמלות קיצור של שתי מילים או יותר (כאשר הקיצור ד"ר הוא יוצא דופן בגלל הקיצור דר' - דרום). כשאני רוצה לרשום קיצור למילה "עמודים", אני יכול? הרי עמ' פירושו עמוד, לא (או שעמ' מתאים גם ליחיד וגם לרבים, תלוי בהקשר)? כנ"ל לגבי פסוקים וכו'. סנטימטר תמיד נכתב ס"מ ולא ס'מ, האם זו טעות נפוצה או שגם זאת מילה יוצאת דופן? תודה מראש לעונים.

rhbe

New member
הסבר

נהוג שעמ' הוא הקיצור של עמוד (יחיד) וע"מ הוא הקיצור של עמודים (ברבים). תוכל למצוא כאן סיכום שלי לחוקי הגרש והגרשיים.

rhbe

New member
ע"מ - לא?

הרבה פעמים יש לראשי התיבות כמה פירושים. לדוגמה: מ"מ - יכול להיות גם מילימטר וגם מפקד מחלקה. בדר"כ אפשר להבין למה הכוונה על פי ההקשר.

Eldad S

New member
תיקון קטן, ברשותך:

ע' או עמ' = עמוד ע"ע = עמודים לא מוכר לי הקיצור ע"מ לעמודים (קרי, צורת הרבים).

rhbe

New member
אני לא יודע אם ע"מ הוא קיצור רשמי

אבל נתקלתי בו הרבה מאד פעמים, והנחתי שזה הכלל. חיפוש בגוגל מעלה המון מקומות שמשתמשים בקצור הזה. נדמה לי שהקיצור ע"ע הוא בעקבות האנגלית (pp) ואני לא בטוח שהוא נחשב תקין בעברית. בכל אופן, לא זכורה לי התייחסות לזה באתר האקדמיה (שנפל) או בספרות.

רן88

New member
ע"ע זה לא "עיין ערך"?

בכל מקרה, גם אם זה מה שהאקדמיה קבעה, השימוש ב-ע"ע כקיצור לעמודים יצור ודאי בלבול רב.

Eldad S

New member
זה גם "עיין ערך"

וגם "עמודים" (ברבים). כבר נאמר כאן שיש קיצורים שיש להן כמה משמעויות שונות (לדוגמה, מ"מ - מפקד מחלקה, וגם ממלא מקום ומילימטר). אישית, אני לא אוהב את הקיצור ע"ע בתור "עמודים". אבל לא מוכר לי קיצור אחר. באנגלית .p הוא הקיצור לעמוד, וכאשר מדובר על עמודים, הקיצור הוא .pp. האם ייתכן שהקיצור העברי נטבע על פי הקיצור האנגלי?

למעלה