גרררר

NightElf

New member
רוב הפעמים צריך להתפשר...

או דירה קונה ודחוסה, אבל לבד, או דירה עם שותפ\ים ושתהיה גדולה. וקצת
, היה לי דיון\ויכוח עם מישהו אם אומרים דוש או טוש, אני אמרתי שאומרים דוש, והוא אמר שאומרים טוש (הצינור במקלחת שצריך לעמוד כדי להתקלח, ולא אמבטיה), אני טענתי שטוש בכלל זה מה שצובעים איתו (כמו עט, לורד וכדומה...), הוא טען שטוש זה גם מה שמתקלחים איתו. שמתי לב שגם את רשמת טוש, זה תקני?

gh231

New member
אין לי שמץ. ככה היינו אומרים

כשהיינו קטנים. שמעתי גם אנשים אומרים דוש, אבל ממש אין לי מושג. אולי כדאי לבדוק באקדמיה ללשון? בכל מקרה, עוד חסרון ששכחתי, אין איפה לארח! אמנם יש לי מרפסת גדולה שאפילו בקייץ יש בה בריזה, אבל בחורף? אין מצב. המיטה היא חדר השינה והאורחים. מה שכן, מסתבר שאפשר להשיג כל ריהוט בגרסא המתקפלת, כך שיש לי אפילו שולחן אוכל חביב.ותמיד הערצתי את התרבות היפנית המקטינה כל דבר.

NightElf

New member
גם לי אין איפה לארח האמת...

יש את החדר שלי, החדר של השותף, מטבח, אמבטיה, שירותים וזהו. לבינתיים זה לא מפריע לי, אבל אם אני ארצה להזמין מלא חברים, אני לא יכול, וזאת באמת בעיה...

*נדחפת* נכון להגיד דוש

ברוסית קוראים למקלחת בעמידה דוש. וזה מילה שנכנסה לעברית דרך רוסית, כמו בודקה או סיומת "צ'יק" (קטנצ'יק למשל).

sigalit33

New member
וואו, הוצאת לי את המילים מהפה!

נשמע שאנחנו גרות בתנאים ממש דומים! אני מחזקת כל מילה שלך!

אiרית

New member
ובהמשך לתלאותי

עם השותפים... הלכתי בשבוע האחרון לראות כמה דירות כאלה שאנשים מפרסמים כדירות סטודיו והתחלחלתי. המצב בשוק כרגע לא מזהיר בכלל, לפחות לא באזור מרכז ת"א. אנשים משכירים כל מיני כוכים שלא ראויים לשמש אפילו כמחסן. אבל אני לא יודעת באיזה איזור אתה מחפש ומה התקציב שלך אז אולי לך יש סיכוי טוב יותר משלי למצוא משהו נורמלי.

NightElf

New member
אני חצי מחפש...

בעקרון עם חתימת חוזה חדש השכ"ד שלי יעלה ל-275, אז תיאורטית אם אני אמצא דירת חדר לבד במחיר הזה, באיזור מרכז-צפון ישן של ת"א, אז אני אשקול את זה. לבינתיים אני עדיין מחשב אם שווה לי לעבור מבחינת חסרונות יתרונות של השותף הנוכחי...

אiרית

New member
זה בערך

התקציב שלי, והדירות שראיתי היו בצפון הישן - זוועה

NightElf

New member
צריך הרבה מזל בחיפוש דירה

לפעמים אפשר לחפש חודשים, ולפעמים הדירה הראשונה שרואים תהיה "הדירה". רק חבל שרוב הפעמים הדבר הראשון הוא מה שקורה...

ALY1

New member
בונא, ביזיון

ידיד שלי משכיר יחידת דיור שכוללת מטבח (קטן אמנם אבל עדיין מטבח), מקלחון ושירותים, ואת החדר הגדול שבו הוא שם את המיטה, שולחן עם מחשב, ספה, טלויזיה, שולחן קפה ויש לו עוד מקום והוא משלם 250$ לפי דעתי אם תצאו מתל אביב תוכלו למצוא מקומות שווים ביותר וזולים יותר ממה שאתם משלמים היום. השותפה שלי, שאני כל כך אוהבת (NOT) משלמת 250$ שזה כולל שכ"ד, ועד, מים, ארנונה, אינטרנט, חשמל... הכל חוץ מטלפון. והדירה הזאת ענקית!!! (4 חדרים) המיקום? קרית אונו במקרה של ידיד שלי וגני תקווה במקרה שלי.

NightElf

New member
זה ידוע שמגורים בת"א יקרים מאוד

יחסית, אבל מה לעשות המיקום מאוד נוח מבחינת עבודה, חברים, קרבה למקומות וכו'... אין לי בעיה להתפשר מבחינת מגורים באיזור מרכזי (ת"א), ולגור בדירה קטנה יחסית, לעומת דירה גדולה באיזור שהוא לא ת"א. למרות שלטווח הארוך (עוד כמה שנים), לא נראה לי שאני אשאר בת"א, אבל את זה רק הזמן יגיד.

קרית אונו...

כשאני חיפשתי דירה לא רציתי להתקע בחור בדרום ת"א,רצתי מרכז ,דירה שאפשר לקרוא לה בית ושקט כשאני מגיעה הבית. ואת כל זה קיבלתי בצירוף שכר דירה שפוי... לפעמים אכן שווה לחפש מחוץ לת"א.

למעלה