גרררר

NightElf

New member
גרררר ../images/Emo4.gif

אתמול יצא לי לדבר עם השותף, בנוגע לזה שהחוזה עומד להסתיים עוד חודש. כאשר עברתי לכאן נאמר לי שהוא עוזב את הדירה בתום החוזה, אבל עכשיו הוא פתאום אמר לי שהוא לא בטוח שהוא יעזוב, והוא שאל מה אני חושב לעשות. רק שבוע שעבר הוא הביא מקרר, והאמת לא נראה לי שהוא מתכוון לעזוב... נראה לי שאני אהיה זה שאעזוב עוד חודש, עד כמה שטוב לי ונעים לי בדירה... קצת באסה להתחיל שוב עם מעבר, חיפוש דירה וכל זה, הוא אמר לי שעוד שבועיים הוא יידע סופית אם הוא רוצה לעזוב או לא, אבל עוד שבועיים ישארו שבועיים לסיום החוזה, ואם אני רוצה להתחיל לחפש דירה, אז כדאי לי להתחיל בזה כבר עכשיו. שקלתי אולי לחפש את הדירות האלה שהן למעשה מחולקות לשניים, שזאת דירה אחת גדולה שבאמצע שמו קיר, ואז משכירים אותה לשני דיירים. שמתי לב שהשכירות בדירות שכאלה היא בדר"כ כמו שכירות בדירה של 2-3 שותפים, רק שיש "דירה" לבד מבחינת הפרטיות, ומבחינת שירותים\אמבטיה גם יש הפרדה, אבל לדעתי את התשלומים השוטפים משלמים בכל זאת יחד, אבל אני לא בטוח... מישהו מכיר דירות שכאלה? שווה לעבור לדירות שכאלה? החסרון היחיד שאני רואה בדירה שכזאת זה שהיא קטנה יחסית (בר"כ המטבח יהיה ממש מול המיטה), ושהתשלומים החודשיים (מים וחשמל) בכל זאת מתחלקים לשניים.

chicka

New member
לא הבנתי משהו...

למה שלא תחדשו את החוזה ביחד ? למה מישהו ממכם צריך לעזוב ? אתם עד כדי כך לא מסתדרים ?

NightElf

New member
כי אני בעקרון נכנסתי לשותפות

איתו כאשר השותף\חבר שלו עזב לפני שלושה חודשיים, ונאמר לי שגם הוא יעזוב בתום תקופת החוזה בעוד ארבעה חודשים. בעיקרון אני המשכתי חוזה של הבחור שעזב, ולא חתמתי על חוזה חדש, מכיוון שהישן עוד לא תם. זה מישהו שלא הכרתי לפני המעבר לדירה, וגם עכשיו אני לא ממש מכיר אותו... ואנחנו דווקא כן מסתדרים באופן יחסי, מלבד זה שהוא מעשן (אומנם הוא מתחשב בי ולא מעשן כמעט במקומות המשותפים בדירה, אבל עדיין יש ריח שיוצא מהחדר שלו, ומהמאפרות שבאיזורים שונים בבית...), ויש גם את העניין של הניקיון, שאני די פאנטי יחסית, והוא אחד שפחות מפריע לו אם הדירה או חלק ממנה (כיור, אמבטיה וכו'...) מלוכלכים
והתכוונתי גם להכניס חבר בתור שותף לדירה, אבל עכשיו אם הוא ישאר, אז כל התוכניות כבר לא אקטואליות

אני הייתי נשארת...

אם אתם מסתדרים באופן עקרוני, חוץ מכמה דברים שמפריעים פה ושם (תמיד יהיו דברים כאלה, גם עם החבר הכי טוב בעולם), ואתה ממש אוהב את הדירה וטוב לך בה - אני לא הייתי נכנסת לכאב ראש הזה של חיפוש דירה חדשה ומעבר שוב (אלא אם כן ממש בא לך לעשות את הניקיונות של לפני הכניסה לדירה שוב פעם
).

NightElf

New member
ניקיונות דירה ../images/Emo99.gif

ומה לגבי זה שאין בבית תחושה של "בית"? אלא יותר תחושה מנוכרת...? או שאולי זה עדיף משותף בלאגניסט שיעשה חינגה כל שני וחמישי

The Fluffster

New member
בעקרון,

בדירות כאלה, לכל "מיני-דירה" מתקינים שעון חשמל נפרד, ככה שבעצם אתה משלמ בנפרד - ורק את החלק שלך. וגם חוסכים בהוצאות אחרות - לדוגמא כבלים: מזמינים פעם אחת עם 2 ממירים, ומתחלקים במחיר. הדירות האלה בדרך כלל לא יותר קטנות מדירת חדר-חדר וחצי-2 חדרים שלא היו מחולקות, ככה שמבחינת גודל, זה לא באמת משנה אם זו דירה מפוצלת או לא. ואני בעד דירה קטנה (לא קטנה מדי!) לבד... זה מוריד ממך את כל ההתעסקות בבעיות עם שותפים (לפחות חצי מהבעיות שיש לאנשים פה בפורום זה עם שותפים) ואתה כבר הוכחית לעצמך שאתה יכול לתקן לבד הכל, לא?
בעיה שכן ראיתי בדירות המפוצלות היא שאם מדובר בקיר גבס, השכנים לא צריכים אפילו לנסות להרעיש, וזה יפריע לך.

NightElf

New member
זה בדיוק מה שסברתי בקשר לדירה כזאת!

שהכל יתרונות למעשה, מלבד הקירות הדקים ושיש בעיה של רעש ממערכת סטריאו\טלוויזיה או סתם דיבור בקול רם. אבל מנגד יש כל כך הרבה יתרונות של לגור "לבד", ותשלומים בנפרד, וזה באמת פותר הרבה בעיות של "שותפים", מבחינת ניקיון, עישון, חלוקת כספים בהוצאות משותפות וכדומה.

The Fluffster

New member
המשוואה עליה מושתת היקום

לבד=נקי=הידד לבד=שקט=הידד ותמיד אפשר להזמין חברים לבקר אם רוצים (במידה ויש...) אבל אם כבר אתה מחפש לבד, למה להיות נעול על דירה מפוצלת? אפשר גם דירת לבד שלא פוצלה מעולם. זה בדרך כלל אותו מחיר (אולי קצת יותר) אבל עם מטבח נורמלי ולא מטבחון בפינה מול המיטה. בכלל, מטבחון קטנטון נותן לכל העסק פחות הרגשה של "בית" ויותר הרגשה של "מלון". מלון="לא בית"="לא הידד". הידד לכולנו.

NightElf

New member
../images/Emo6.gif

אבל ממחקר-חיפוש שעשיתי בחודשים האחרונים הבחנתי שכמעט תמיד הדירות המפוצלות (למעשה תמיד...
) עולות פחות 50$-100$ בממוצע מאשר דירות סטודיו וכדומיהם, לכן שאלתי על דירה מפוצלת... אבל האמת, אני עדיין לא סגור על עצמי מה לעשות...
מצד אחד זה קצת באסה שהשותף לא הכי נקי, מעשן וכו', אבל מנגד הוא די בסדר, לא מפריע, שקט, ואנחנו מסתדרים, אז אולי בסופו של דבר אני אשאר. ייתכן כמובן שהוא יחליט לעזוב, אבל בהתחשב בזה שביום שישי הוא רכש מקרר, ועדיין לא ביקש ממני תשלום (אולי כי הוא סבור שאני אעזוב), אז יש סיכוי טוב שהוא יחליט להשאר בסוף, וייתכן שגם אני. מה גם, יש סיכוי שאני אעבור דירה, והשותפים בדירה האחרת יהיו הרבה יותר גרועים, אי אפשר לדעת...

The Fluffster

New member
קצת באסה

זה כבר לא "קצת באסה" אחרי שנה שלימה. זה סתם טינה מצטברת. אם בהתחלה זה לא נראה לך כל כך, אח"כ (כשכבר הרבה יותר מסובך לצאת מזה) זה רק יהיה גרוע יותר. ותאמין לי. אני מדבר מתוך חוסר-נסיון מוחלט!

NightElf

New member
לא עברה שנה ../images/Emo13.gif

נכנסתי בתור שותף משנה, אחרי שהשותף הקודם עזב לפני הזמן, ועוד חודש נגמר החוזה ואז צריך לחתום על חוזה חדש. אין טינה מצטברת, אלה סתם דברים קטנים שאני מבליג עליהם, כמו כלים לא שטופים בכיור (אני אישית שוטף ישר אחרי סיום הבישול והאכילה, אבל זה אני...
), ובית שהשותף לא ינקה גם שבועות. אלה לא דברים שאני אתלונן או מתכוון להתלונן לגביהם, אבל הם לא נוראיים כמו מצב שהוא היה עושה מסיבות חברים כל יום, או מרעיש ברמה, שאלה דברים שהוא דווקא בסדר איתם. זה פשוט כמו לגור עם אדם זר, זהו, זה לא כזה נורא, זה פשוט לא הכי טוב\אידיאלי.

The Fluffster

New member
אם ככה

הפתרון לדילמה שלך מאוד פשוטה. תמצא אהבה. תתחתן. תקנו בית צמוד קרקע+גינה+3.1 ילדים+כלב. קלי קלות!

NightElf

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo4.gif../images/Emo6.gif

מצחיק מאוד
אני צריך עזרה ואלה התשובות שאני מקבל!?

sigalit33

New member
לא רק יתרונות...

היי, אני גרה בדירה מחולקת ובאמת יש יתרונות רבים - שכ"ד שפוי יחסית (370$) וכולל ארנונה, ועד בית ומים. רק חשמל, כמו שכתב כאן מישהו לפני, לכל דירה יש שעון. יש הרבה פרטיות וזה באמת כמו לגור לבד. אבל וזה אבל גדול, לי לפחות יש תחושת מחנק לפעמים כי הדירה קטנה ואני מתבאסת מזה. זו הסיבה העיקרית (בעצם היחידה) שבגללה אני מתכננת לעזוב בסוף החוזה. אני מאד מתלבטת בין להכנס לדירה גדולה עם שותף/ה או לנסות איכשהו להגדיל את התקציב שלי ולשכור דירת 1.5 או שני חדרים. קשה, קשה...

NightElf

New member
הו! בדיוק אחת כמוך חיפשתי! ../images/Emo8.gif

מה זה אומר בדיוק שהשכ"ד כולל ארנונה, מים ולעיתים חשמל? הרי אלה תשלומים לא קבועים (מלבד הארנונה), חותמים בחוזה על סכום קבוע כלשהו? או שלא משנה מה שיגיע זה כלול במחיר? איך זה הולך בדיוק?

sigalit33

New member
אז הנה מצאת!

אני לא יודעת אם זה תמיד כך, אבל אצלי, אני משלמת סכום קבוע שכולל את שכ"ד, ארנונה, מים וועד בית. הסכום כתוב בחוזה וכתוב מה הוא כולל. את החשמל אני משלמת בנפרד. מקווה שהבהרתי את העניין.

NightElf

New member
מממ...

אז תיאורטית את יכולה להשתמש בכמה מים שתרצי, והתשלום יהיה קבוע? או שיש סכום מסויים שמגביל אותך, ושאם תעברי אותו, אז תצטרכי לשלם מים?

sigalit33

New member
מים בששון!

לא זכור שהיה סעיף בחוזה על כמות המים... אני משתמשת במים כמה שאני צריכה - לא יותר לא פחות. אין לי אינטרסט לעצבן את בעלת הדירה עם חשבון מים גדול ללא צורך ממש, אתה לא מסכים?

NightElf

New member
כמובן שמסכים ../images/Emo13.gif

אז תיאורטית מותר לך לנפח את החשבון אפילו מעבר למה שאת משלמת, והתשלום הקבוע ישאר קבוע, לא?
בגדול נראה לי שזה פחות עדיף מאשר תשלום שמשתנה בהתאם לצריכה, לא? או שזה מתאזן כי לפעמים צורכים יותר בחודש מסויים ולפעמים פחות?

gh231

New member
אני גרה בדירה כזו

אבל אני דווקא פחות מרוצה. אכן התשלום כולל הכל- אצלי אפילו כבלים, ומכיוון שזה בצפון הרחוק, זה גם די זול. לעניין המים (ולחברה שלי זה כולל גם חשמל), סה"כ, כמה מים כבר צורכים? הרי לא משאירים את הברז פתוח רק כי זה חינם, הדוד קטן אז אפילו למקלחת ממש ממש ארוכה אין אפשרות, הקיצר, לא להיט. מה שאני לא אוהבת זה את העובדה שהכל קטן- מטבח שהוא לא ממש מטבח- פלטה חשמלית וטוסטר אובן (אצלי לפחות יש הרבה ארונות, ברוב הדירות יש ארון קטנצ'יק) ואני ממש אוהבת לבשל. המקלחת היא טוש ולידו מוצמדים באונס שירותים...אין הרבה מקום בחדר וכך כל פעם אני צריכה לנסוע להחזיר להורים דברים, לקחת מהם וכו'. יש פרטיות ואין צורך להתרגל לעוד אדם שהבחירה לגור איתו היא לא מאהבת נפש, אבל הדירה בגדול פחות נוחה לי.

למעלה