גרפיקה ומנוע מומלץ

גרפיקה ומנוע מומלץ

שלום לחברי הפורום, אני בשעה טובה ומוצלחת לקראת סיום לימוד שפת C (כן, אני יודעת ש-C++ זה יותר טוב ומאמינה שמתישהו בהמשך אני אשלים גם את זה...). בעבר השתמשתי בגיימייקר ובניתי את כל משחקי הבסיס (פונג, פקמן, טטריס ועוד..) עד שהחלטתי שאני רוצה משהו יותר מתקדם ולמדתי לתכנת בשפת C. אף עפ"י שלמדתי כבר כמעט את כל הנושאים, אני לא ממש יודעת איך מתחילים לבנות עם זה משחקים (הרקע של גיימייקר קצת עוזר, אבל לא לגמרי). מעבר לכך ההבנה שלי בנושא גרפיקה היא ממש אפס (אני לא יודעת להשתמש בתוכנות לעריכת תמונות ולא מכירה בכלל ספריות ופונקציות של גרפיקה ואיך עובדת גרפיקה), אך אני בכל זאת חולמת על גרפיקת 2D יפה למשחק שלי- מה אתם ממליצים לי לעשות בעניין? אתם מכירים אתרים באינטרנט (עדיף בעברית...אמנם האנגלית שלי לא רעה בכלל, אך החומר הוא גם ככה מספיק קשה ועדיף שלא יתווספו גם קשיי שפה) שמלמדים את הנושא מרמה בסיסית כמו שלי? ואחרי הכל- איזה מנוע מומלץ למפתח משחקים מתחיל (שלא יהיה מסובך מידי, אבל ייתן תוצאות טובות)? המשחקים שאני רוצה לפתח הם סתם כתחביב ואני לא מתכוונת להפיץ אותם או משהו כזה. בגדול הכיוון הוא לומדות חינוכיות (משהו בסגנון סדרת איתמר) או קווסטים. אשמח לדעת איזה מנוע מומלץ במקרה הזה. תודה רבה!

ahillel

New member
מממ...

מזל טוב על הלימודים. אני מניח שלקחת קורס באיזה מכללה, נכון? יש ל C ספריה גרפית בסיסית. השאלה איזה קומפיילר יש לך. דוס או חלונות? אם אני לא טועה C לחלונות נקרא C# והקומפיילר הוא VISUAL STUDIO של מיקרוסופט. ללומדות או קווסטים 2D בד"כ לא צריך מנוע מיוחד. את המנוע את יכולה לבנות בעצמך לפי המאפיינים של המשחק. (המנוע הוא האלגוריתם. השימוש בו מצריך ידע על האינטגרציה שלו עם התוכנית המקורית). אני לא מכיר את התכנות ב C# אז לא אוכל לעזור לך בקטע הזה. תוכנה טובה מאד לעריכת גרפיקה היא הצייר או בשמה המקורי PAINT BRUSH שהומצאה לפני מאתיים שנה ועדיין בשימוש. תוכנה טובה ומתקדמת יותר (אך לא מהווה תחליף!) היא PAINT.NET שהיא חינמית מהאינטרנט.

תודה

לא למדתי במכללה, אלא מספר מקיף בנושא (וקצת השלמות ממקומות אחרים). ברור שהידע שלי עדיין איננו ברמה גבוהה מבחינה ביצועית, אבל אני מקווה שברבות הימים הוא יהיה... אני כרגע משתמשת ב-DEV C++ אבל יש לי גם Microsoft visual C++. לפי מה שידוע לי C# היא שפה אחרת ושונה מ-C. אני לא ברמה כל כך גבוהה כדי שאוכל בשלב זה לכתוב מנוע בעצמי, לכן אני כרגע מעדיפה להשתמש באחד מוכן. יש הצעות? איך AGS? ו...לגבי הגרפיקה- אני פשוט לא מבינה בזה כלום, ולא יודעת אפילו איך לעשות גרפיקה פשוטה, גם 2D. יש איזה אתר שמסביר על כל הנושא של גרפיקה, איך עושים גרפיקה ואיך מכניסים אותה למשחק המחשב? כמו כן אשמח אם אתם מכירים אתר שיש בו TUTORIALS לבניית משחקי מחשב פשוטים, כי עוד לא יצא לי לבנות משחקים חוץ מב- GAME MAKER. תודה!

ahillel

New member
AGS

טוב זאת כבר תוכנה של ממש (בדומה לגיימייקר) ולא מנוע. אבל יתכן שזה יתאים לצרכים שלך. בכל מקרה, אם את כן מתעניינת דווקא בתכנות עצמו, תנסי לחפש בגוגל קוד מקור של משחקים פשוטים. שאילתא לדוגמה: snake game code c

tapas tapas

New member
יש הרבה אפשרויות

לגרפיקה דו ממדית אפשר להשתמש בGDI, שזה רכיב הגרפיקה הפשוט של מיקרוסופט. יש גם את זה: http://www.libsdl.org/ שזה נראה נחמד. אבל בכל מקרה אני לא מתמצא בספריות האלה יותר מדי, כך שאני לא יודע על מה להמליץ לך. את יכולה לנסות לחפש עוד בגוגל על כל מיני TUTORIALS על איך לעשות גרפיקה דו מימדית בןןינדןס עם C. יש כמובן את האתר www.gamedev.net שזה אתר עם הרבה מידע על פיתוח משחקים. את יכולה אפילו להכנס שם לצ'אט, יש שם בדרך כלל אנשים שמוכנים לענות על שאלות של מתחילים. אם רק שואלים יפה ובנימוס.

למעלה