גרף באקסל - שאלה..

scintillator

New member
גרף באקסל - שאלה..

שלום, אין לי בכלל מושג איך בונים גרף באקסל. אני צריך על מערכת צירים אחת - השוואה בין שנת 2003 לעומת 2004 לפי פרמטרים שונים, למשל - 1) הוצאות מס"כ המכירות בשנה 2004 לעומת שנה 2003 (הנתון מופיע באחוזים 2) עלות מכירות מס"ה מכירות בשנה 2004 לעומת 2003 3) קרווח נקי מס"ה מכירות ב2004 לעומת 2003... אני מקווה שאני ברור.... אודה מראש

גרפים

באופן עקרוני, עליך לסמן את הנתונים, ללחוץ על לחצן הגרפים בסרגל הכלים ולהמשיך עם האשף. אם תעלה לכאן את הקובץ, נוכל לתת הסבר קונקרטי יותר

scintillator

New member
זה מצויין, אבל - איך?

זה מה שאני צריך, אבל איך אני עושה את זה...? תודה רבה

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
רק בתנאי שתגלה לי דבר אחד ...../images/Emo43.gif

ראיתי נוסחאות לחישוב האחוזים אבל איך, למען השם, חושבו את הסכומים
עיין בחלק מתאי עמודות "D" ו-"G" בקובץ המצ"ב.

scintillator

New member
תודה , ו:

מכירות פחות: עלות המכירות שווה: רווח גולמי פחות: הוצאות מכירה ושיווק פחות: הוצאות הנהלה וכלליות שווה:רווח מפעולות רגילות ועוד: הכנסות מימון, נטו ועוד: הכנסות אחרות, נטו שווה: רווח לפני מסים על ההכנסה פחות: מסים על ההכנסה, נטו שווה: רווח נקי אני העתקתי נתונים מדו"ח ולכן לא מופיע חישוב באקסל. ערכתי חישוב רק לאחוזים איך עשית את הגרף? הנתונים שהעלתי כאן, הם רק חלק קטן ממה שאני צריך לעשות ויש לעבוד עם דוחות נוספים. אני מניח שזה לפי אותו העקרון. אשמח אם תסביר לי איך הכנת את הגרף, ואיך הצלחת לכתוב בו מלל תודה רבה

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
אז ככה . . .../images/Emo43.gif

בעיקרון, התרשים שהצגתי בנוי משתי סדרות - האחת מסוג 'טורים' והשניה 'קו'. לחץ קליק ימני על אחד מהטורים ובחר ב'נתוני מקור...' שם תוכל לראות את הנתונים המזינים את התרשים. עצתי לך, לסרוק את קישורי הפורום בו מוצעים כמה וכמה קורסי 'אקסל'. ברובם תמצא שיעור על 'תרשימים'.

scintillator

New member
אני שובר ראש ולא מצליח במשהו

במדריכים הקימים בקישורים לא מצאתי פתרון איך אתה שילבת שני סוגי גרפים שונים על מערכת אחת.... לא מצליח... )-: תודה

למעלה