גרעינים

גרעינים

גרעיני חמניה קלויים- הויטמין E שבהם נהרס? הם כבר אינם "בריאים"? אותה השאלה לגבי גרעיני דלעת. טבעיים מר ולא טעים. האם גרעיני דלעת, חמניה, בוטנים, שומשום שקלוי כבר אינם טובים? חטיפי שומשום (משומשום קלוי) - הם אינם תורמים בכלום? וחטיפי חלווה? לא אוהבת את רוב מקורות השומן של אגוזים וגרעינים, רק אבוקדו יחסית נסבל בטעם

רוב הויטמינים לא נהרסים

וגם אם כן, זה לא משנה. את צריכה את לקלוריות, לא לויטמינים. אם את אוכלת ירקות ופירות, את מקבל כל מה שאת צריכה ממזון.

כן אבל

צריך שיהיה גםן טעים יחסית כי כל האגוזים כמו שקד, לוז, מלך מגעיל בטעם.. בוטנים, חטיפי שומשום קלוי דווקא יותר סביר. ובאמת כיום מרגישה שהכל מגעיל לי מלבד פירות\מוצרי חלב וגם בהם חייבת להגביל ושום דבר לא בא לי כל היום... כן מרגישה צמא ותיאבון 2-3 פעם ביום. מרגישה "חוסר חשק\רצונות" בכללי. אוכלת לפי התפריט של הדיאטנית שלי X כי צריך חלבון, Y כי צריך פחמימה וכך הלאה...

תשובה

גרעינים קלויים טובים מאד ומזינים. ויטמין E שומר על עצמו גם בחימום. אם את אוהבת אבוקדו- אז תצרכי אותו. גם תכולת השומן שלו מומלצת יותר יחסית לאגוזיים.

כמה אבוקדו

אם כך מומלץ לאכול ביום (כל יום) ? אני אוכלת בערך חצי מגדול על לחם (לא בדיאטה!!) מה דעתך על ממרח Vicol (קנולה\שמן זית\שמן זית וזיתים)? הוא דל בשומן רווי אבל בעצם לא תורם כלום, הוסיפו העשרה של ויטמין E. כתוב בקופסה שיש 90 מ"ג ויטמין E ל100 גרם וזו כמות מכובדת.

למעלה