גרעין של דלעת

גילית44

New member
גרעין של דלעת

בתוך דלעת שקניתי בסופר היו גרעינים. אם אני אשים את הגרעין בתוך עציץ או בגינה שלי, תצמח דלעת? זה ממש מעניין לגדל ירק בגינה! עכשיו השאלה זה כמה להשקות ולמה לצפות. תודה!

shlumbergera

New member
קחי כמה גרעינים.כל אחד הניחי בעציץ

משלו. השקי בשפע. אין צורך לנעוץ את הזרע בתוך האדמה. רק לשמור על לחות גבוהה ומתמדת. לשמור בצל! תוך זמן קצר הזרע יוציא שורשון וינעץ אותו באדמה. עכשיו כדאי לכסות את השורשון במעט אדמה. להמשיך לשמור על לחות גבוהה! מהר מאד יגיעו העלים הראשונים, עלי הנביטה. כשהנבט יתחיל להוציא את העלה הבא, הוא העלה של הצמח, אפשר להעביר לאדמה אבל אך ורק בתנאי שאת זוכרת להשקות יומיום ולהצל! את יכולה לגדל כמה דלעות ואת יכולה לבחור את הנבט הגדול והחזק מכולם. בהצלחה.

שחיין

New member
למה לצפות

"מה לעשות" כבר אמרו לך. למה לצפות? לצמח משתרע ענק (!) שאינו יודע גבולות (!!!) ואינו מתאים לגינה קטנה. צריך שטח ענק בשבילו כי הוא יטפס על כל מה שיש בשביל להגיע לאור השמש.

שחיין

New member
זה לא מה שחשוב!

ראשית, לשאלתך: התשובה כן! הצל בשביל ההנבטה ושמש כי זה מה הצמח הזה אוהב מאוד. אבל מה שחשוב באמת הוא השטח הרב הנדרש לגידול צמח זה. במילים פשוטות הוא אינו מתאים לגינה ביתית עירונית ממוצעת. אם יש לך שטח גדול מזה אז יש על מה לחשוב. אם לא, אז לא!

flydragonfly

New member
יש אנשים שמגדלים דלעת אחת בגינה בית

ביתית ממוצעת. אם הדלעת הפכה לרכבת של ממש, אפשר תמיד לחתוך אותה איפשהו או בכלל לחסל אותה. אפחד לא יבכה. וזו די חווייה לראות את השום כלום הפיצי הזה, גדל למימדי ענק ומייצר דלעת אמיתית. אפשר גם לחלק לשכנים. באמת לא נורא להתנסות פה ושם בחווייה חד פעמית. זה לא כאילו שהדלעת תבלע לה את הגינה.

טסונמי1

New member
אפשר אבל לא כדאי זה מסרבל את הענין

להנביט בכוסית ולהעביר לגינה- או ישירות בגינה

גילית44

New member
שאלה נוספת, שתיל של אורן

אציתי לשאול באיזו משתלה אפשר לרכוש. חיפשתי במשתלות באיזור פ"ת וירקונים. אין. עשיתי פה חיפוש וראיתי שממליצים לזרוע צנובר, אבל מזרע זה בטח יקח חצי חיים עד שנראה עץ. לכן השאלה היא לגבי שתיל. בגלל שאין לי רכב, הייתי רוצה לקנות דרך טלפון / אינטרנט. יש דבר כזה משלוח של שתיל?. (בבקשה אל תצחקו עליי אם השאלה קצת דבילית) תודה!

טסונמי1

New member
אים יש לך יער אורנים בסביבה בטח יש

המון שתילונים שווה להוציא אחד ולחסוך שנתיים לישאול לפני כן את רבקה או צפנתי האים מותר להוציא שתיל של אורן שנבט מעצמו בתוך חורשה

למעלה