רק התקנתי אותה להתנסות, והיא מעניינת ביותר
קודם כל - מעבודה שטחית ראשונית לא נתקלתי (בינתיים) בכלל בבאגים הקדמה נוספת - מערכת SYMPHONY כנראה מבוססת באופן כבד על OPENOFFICE. יתרןונות: - היה לי חשוב לבדוק את המספור המדורג - ומצאתי שהוא יותר ברור ועובד יותר טוב מאשר בתוכנות האחרות לדעתי. - עוד דבר שאמור להיות טוב - זה היכולת להטמיע את מערכות OO ו-IBM בתוך תוכנות הארגון, למי שזה חשוב לו. יש לזה שימושים מקצועיים שונים, אבל בזה גם מיקרוסופט חזקים, אז היתרון כאן אינו משמעותי במיוחד. - היצוא ל-PDF עובד מצויין,השמירה לפורמט מיקרוסופט בעייתית כמו ב-OO התוכנה הרגישה לי קלילה, נוחה ויעילה יותר בכל אחת מהאפליקציות המשרדיות מאשר OO. - בגליון האלקטרוני - אפשרויות הסינון האוטומטי והידני קצת יותר טובות מאשר אצל מיקרוסופט (לא זוכר איך זה ב-CALC) ויש גם סינון באמצעות REGULAR EXPRESSIONS!! הבעיות שלי עם ה-IBM היו : - התרגום מאד מאד המוזר לעברית!! (וגם הניסוח באנגלית לפעמים הזוי) לקח לי 15 דקות להבין מה זה ה"תמליל" הזה שחוזר על עצמו בכל מקום -- הכוונה היא למילה "טקסט"! - היו חסרים לי 2-3 פיצ'רים מתקדמים שאני רגיל אליהם בתוכנות האחרות - לא רלוונטי למשתמש הרגיל - מעט מאד אפשרויות ( OPTIONS - PREFERENCES) לשינוי - בעיצוב אובייקטים של ציור - עריכת נקודות לא עובדת עם הצורות! לי אישית זה חשוב מאד, אבל המשתמש הממוצע לא ישים לב לחסרון. - המאקרואים של IBM זהים לחלוטין למקרואים של OPENOFFICE. מהבחינה הזאת זה מבעס לאללה. עם המאקרואים של מיקרוסופט אפשר פשוט להתחיל לכתוב קוד, ולהפיק תוצאות במהירות. עם המקרואים של OO/IBM לוקח שנים רק להבין מאיזה סיפריות צריך לעשות IMPORT. רע מאד! עד היום היה לי קשה מאד לכתוב מאקרואים בOO/IBM אופיס. לאור העובדה שיש לי רקע של כמה שנים במאקרואים של מיקרוסופט אופיס, זאת נפילה משמעותית לרעת OO מבחינתי. מצד שלישי המקרואים תומכים בכמה שפות תכנות ובעושר גדול מאד. קשה לי לומר מי יותר טוב בסיכום הכללי, אבל אני ברוב המקרואים נשאר אצל מיקרוסופט (למרבה הצער). - בעיה אחרת שהיתה פעם במיקרוסופט ונפתרה אאל"ט, היא שימוש בפונט אנגלי למספרים בעברית. למשל, אם אני כותב "נולדתי בשנת 1978 ברמת גן.", הספרות 1978 יופיעו בפונט מוזר וגודל לא קשור, כי הפונט האנגלי מוגדר אצלי X והעברי מוגדר Y. זה נראה רע מאד לדעתי. אבל עדיין שמיש. - מיזוג הדואר של IBM מתיימר לעבוד רק עם LOTUS NOTES של IBM. זאת תכונה רעה של IBM שקיימת לפעמים אצלם גם ביצור חומרה - חוסר תאימות מכוון לעולם החיצון. שוב - האדם הממוצע לא עושה מיזוג דואר. בתור משתמש יותר מקצועי - אני מוצא את זה די בעייתי. - בהתקנה אין אפשרות לבחור מה יותקן ומה לא. זה עלול לעזור למשתמשים חדשים, אבל מעצבן משתמשים מקצועיים. - בגליון האלקטרוני היו 2-3 דברים שהפריעו לי, אבל מצד שני יותרונות אחרים. אז בגדול, זאת תוכנה שמישה לעבודה. בקטן, משתמשים מתקדמים / מקצועיים אולי ירצו לשקול את העניינים בשבע עיניים מול הצרכים שלהם.