גרסאות קאבר

• פותח הנושא LadyG
  • פורסם בתאריך

noosh

New member
כשזה מגיע לקאברים

אין כמו טורי!!!! פשוט... היא מכניסה כ"כ הרבה רגש לקאברים, ובכלל לכל שיר שהיא מבצעת... אבל לפעמים הרגש הזה... אתה פשוט מרגיש שהיא סוחטת את כל-כולה ומשקיעה את כל הנשמה שלה בנגינה על הפסנתר ובשירה..... אני כ"כ אוהבת אותה
הקאבר שלה לאנג´י.. מצמרר!! לא יודעת, בטח המון לא יסכימו, ות´אמת - זה ממש עניין של טעם, אבל אני מצאתי אותו מקסים
פשוט ישבתי ובכיתי
וגם הקאבר שלה ל-Daniel של אלטון ג´ון.. והקאברים שלה לעוד מלא שירים אחרים, יש לה כ"כ הרבה קאברים!!!!!

noosh

New member
ואיך שכחתי

את הקאברים שלה ל-thank you ו-whole lotta love של לד זפ :)

goldyboy

New member
טורי ../images/Emo99.gif

אהובתי המטורללת. קאבריסטית מחוננת ביותר. הביצוע שלה ל"אנג´י" ביחד עם הרולינג סטונס מרגש מאד, והקאבר שלה לאמינם (bonnie & clyde) חזק ומהפנט. יש לה עוד הרבה כאלה, כמו שנוש הזכירה והאמת היא שנוש לקחה לי את המילים. חוצמזה אין לי עוד הרבה להוסיף על מה שנאמר מבחינת קאברים. גם לפי דעתי, הקאבר של הנדריקס לשיר של בוב דילן מדהים, והביצוע של גאנס לבוב דילן גם מפיח חיים בשיר (והביצועים של knockin´ on heaven´s door ושל all along the watchtower הם אנמיים והקאברים פשוט מכניסים להם צבע ועוצמה. יש עוד מלא קאברים שאני מאד אוהב רק שכרגע לא עולה לי בראש אחד. ומה לגבי ישראלים? אפשר גם כן? כי אם ככה, אז קאבריסט ישראלי מחונן ביותר הוא אהוד בנאי. יש לו 2 ביצועים מרגשים ביותר שמאד אהובים עלי: אחד זה ל"לילה שקט עובר על כוחותינו בסואץ" של מאיר אריאל, והשני זה ל"עיר זרה" של שלום חנוך בהנגאר. זו היתה הופעה מדהימה, וכשאהוד שר את השיר הזה שהוא אחד האהובים עלי של שלום ובכלל, פשוט התחלתי לבכות. שנים לא בכיתי ככה משיר. לאהוד יש תכונה מופלאה של לקחת שירים של אחרים ולעשות אותם כאילו הם שלו. ככה שכשאתה מקשיב אתה בטוח שהשיר הזה היה תמיד שלו. עוד קאבר אחד מרגש שייך לריטה, זמרת שבדרך כלל אני לא אוהב כי היא מלוקקת מדי. יש לה כמה שירים חזקים אבל באופן כללי אותי היא מעצבנת. אבל היא עשתה קאבר מדהים ל-the show must go on של קווין ואני הצטמררתי. יש לה קול מדהים, חייב להודות והקאבר הזה הוא אחד הטובים ששמעתי אי פעם

TheFly

New member
מספר קאברים

1.Where Have All the Good Times Gone? במקור של הקינקס אם אני לא טועה גרסת קאבר מוצלחת עד מאוד של Van Halen 2.See Emily Play במקור של הפינק פלוייד,דייויד בואי בגיסרת קאבר שלא נופלת מהמקור ומעניקה לו עומק ומימד נוסף באלבום Pin-Ups שמומלץ מאוד עם קאברים נוספים ליארדבירס, המי , ברוס "הבוס" ספרינסטין, ז´אק ברל ועוד. 3.לסיום קבלו את Papa Was A Rolling Stone במקור שוב אם אני לא טועה של ה - Temptations בביצועו של ג´ורג מייקל עם שארית הפליטה של קווין במופע ההצדעה לפרדי מרקורי שנערך לאחר מותו. זהו לבינתיים יש עוד מלא

miromiro

New member
תוספת קטנה וכללית-

מי אהב את האלבום האחרון של רוברט פלאנט שמלא בקאברים? כמעריץ עיוור מיהרתי לקנות אותו כשהוא יצא ובהתחלה הייתי בהלם- מה זה? לא יפה כחה לעשות לבוב דילן . הנדריקס , דד קאן דאנס ושות´ לקח זמן. עוד פעם ועוד פעם ו-ווואווו איזה יופי! אז למי שאין אלרגיה עקרונית לקאברים, מצפה הפתעה נעימה. ביי

LadyG

New member
מודה. אני אהבתי ועדיין אוהבת

ושומעת אותו לפחות אחת ל- 3 ימים. קאבר מעולה (שוב לדילן) One more cup of coffee - מעניין לקיים דיון נפרד על הקאברים הכל כך מוצלחים שיש לשירי דילן, Song to the Siren של טים באקלי ושלא נשכח את גרסתו המעולה של פלאנט ל- Hey Joe. אז מי שעדיין לא שמע שירוץ לשמוע את Dreamland.

moshel

New member
מודה ועדיין אוהב

ומה בקשר לביצוע הניפלא של פלנט ל SEA OF LOVE ו לביצוע היותר מופלא ל IF I WAS A CARPENTER מה דעתך רוכבת הסוסים?

sceptic

New member
אלבום מצויין, אבל חבל שהשיר הכי טוב

בו, הוא השיר הראשון - Funny In My Mind ~np - My Bloody Valentine - When You Sleep

great one

New member
מתפרץ לדלת פתוחה...

לא מזמן שמעתי גירסת קאבר של STAIRWAY TO HEAVEN בביצוע של דולי פרטון פשוט מדהים, השיר הוא יותר בסגנון קאנטרי והקול שלה פשוט מהפנט. עוד קאבר ענק הוא הביצוע של ג´ו קוקר לשיר של הביטלס "עם קצת עזרה מחבריי" במיוחד בוודסטוק.

yoavsc

New member
אני אוהב את הקאבר של קוקר

הוא מעניין, אבל אני עדיין מעדיף את המקור. אחד משירי הביטלס האהובים עלי,אולי בגלל "שנות הקסם".

miromiro

New member
ג´ף הילי (אם אנילא טועה) עשה קאבר

יפיפה ל-"וויל מיי גיטאר ג´נטלי וופיס" ביצוע מרעיד ממש למי שלא זוכר מדובר בזמר העיוור שמופיע בסרט-שומר הבארים ומנגן על הגיטארה בישיבה כשהיא שוכבת על רגליו.

בהחלט קאבר שווה

כמעט כל הקאברים שאני אוהב במיוחד הוזכרו כאן כבר, אבל אני אחזור עליהם בכ"ז: All Along the Watchtower של דילן בביצוע המופלא של הנדריקס, ולצורך העניין, גם אותו שיר בביצוע המעולה של דילן עצמו בשיתוף הגריטפול דד, שלקח את העיבוד של הנדריקס, מה שמעיד שגם עצמו חשב שכך יש לבצע את השיר, אבל עם איכויות הביצוע של הנדריקס איש לא יכול להתחרות. כמובן גם ללייניה המעולה של דיפ פרפל, שמור לו מקום של כבוד בפנתאון שלי, ואם כבר מדברים על אז גם הביצוע של הסגולים ל help של הביטלס, אחד הביצועים הבודדים לשיר של הביטלס, שבעיני עולה המקור. לאריק קלפטון אהוב ליבי, יש ביצוע מופלא ל Crossroadsהנהדר של רוברט ג´ונסון (שיר שאת סיפורו המעניין יש לספר יום אחד), ושורה ארוכה של ביצועים מופלאים לשירי בלוז אגדתיים, אבל מרביתם נופלים לקטגוריה של "ביצועים" ולא של קאברים, שכן במסורת של הבלוז, ניתן לבצע הייטב שיר של מישהוא אחר, מבלי לשנות את העיבוד, ולהסתפק בהדגמת מיומנות גבוהה, ונשמה יתרה בביצוע, שני דברים שלקלפטון ממש לא חסר. עוד קאבר שאני מאוד אוהב, וממש כנראה לא שייך לפה הוא הביצוע של יוסי בנאי ל נה מה קיטה פה של ג´ק ברל, ואם כבר דיברנו על ז´ק ברל, אין על Port of Amsterdam שלו בביצוע של דיוויד בואי.

godsdice

New member
קוקר היתה הבחירה שלי גם../images/Emo45.gif

ואני חושב שהוא עשה גירסה הרבה יותר טובה ממה שהביטלס נתנו לנו.

electricGirl

New member
שלי KNOCKING ON HEAVENS DOOR

שבוצע כידוע על ידי גאנס לשיר של דילן. ביצוע מצויין.

country joe

New member
וקאברים לשירי ביטלס

מעליות הקומה ה-13 עושים את the word, ו- the moving sidewalks (להקת גאראז´-פסייח טקסנית שממנה צמחה zz top) מנגנים את I want to hold your hand בביצוע פסיכדלי מוזר ביותר.

WhiteSnake 85

New member
לדעתי וינגי אדיר בקאברים

לא רק שהוא עשה קאבר עם דיו לשיר של אירוסמית: DIO + YNGWIE MALMSTEEN - DREAM ON הוא גם עשה קאברים לבדו לשירים של ריינבואו ודיפ פרפל: YNGWIE MALMSTEEN - GATES OF BABYLON (rainbow cover YNGWIE MALMSTEEN - BURN (deep purple cover)

haimgl

New member
יש גם

את הקאבר שלו לgimme gimme gimme של אבבא. קאבר שאני נורא אהבתי היה הגרסה של הצלליות עם האנק מארווין המדהים לmoonlight shadow של מייק אולפילד.

ThE RhythM

New member
המלצה מצויינת לקאברים:

Richard Cheese הבנאדם פשוט קורעע קורע קורע מצחוק אומנם הוא לא עושה ממש קאברים לאגדות רוק (ממ חוץ מאולי Stairway) אבל פשוט כל מה ששמעתי שלו (ושמעתי די הרבה) הפיל אותי שווה ומומלץ!

miromiro

New member
היה איזה ליצן אחד שעשה קאברים

שהיו כעצם פרודיה על שירים וזמרים מפורסמים. אני זוכר את הקליפ של ביט איט של מייקל ג´קסון שהפך ל איט-איט(תאכל את זה) שהיה ממש מצחיק , יותר מוצלח ממנו היה ANOTHER ONE MISS THE BUS שהיה ממש מצחיק. אבל בעצם אי אפשר לקרוא לזה קאבר למרות שהמקור קיבל משמעות שונה ןהמוזיקה נשמרה.

ruthyanat

New member
קוראים לו wierd al

ואכן another one rides the bus שלו ...שהוא כמובן קאבר לשיר של קווין (שהוא גם ככה לא טוב במיוחד..הקאבר הרבה יותר מדעדע). למען האמת הוא הוציא מס´ עצום של קאברים..גם אחד ל bohemian rhapsody אבל הוא כבר פחות טוב.. בכל מקרה האל הזה הוציא כבר איזה 2-3 אלבומים לפי מה ששמעתי והוא די מוכר

למעלה