גרנד מרינייה

vardie7

New member
גרנד מרינייה

שמעתי שהליקר הזה טוב לבישולים בין היתר. האם מישהו יודע מה טעמו , ואיפה ניתן להשיג אותו ? כמו כן הבנתי שיש מס' סוגים לליקר הזה צהוב, אדום, מה ההבדל ? תודה וחג שמח ורדי

Q Shira

New member
חובבת מרנייה התעוררה :)

יש אדום וצהוב זה בעצם ליקר תפוזים חזק. 40 % . בינתיים שמעתי מכל כוון שהאדום יותר איכותי (לטעמי אני אוהבת את שניהם ולא מצאתי הבדל, אולי האיכות באה מהחומר או התהליך שמייצרים אותם..לא יודעת) מבחינתי הוא המתחרה של קואנטרו הידוע לחיוב , שגם הוא ליקר תפוזים איכותי ביותר . באשר לבישולים, ניתן לשלבו כמו כל שילוב של ליקרים, בקצפות ועוגות הוא נהדר :) חג שמח ורווי מרנייה. (אבל לא יותר מדי, אחרת תראה איך נראים...עיין ערך התמונה בכרטיס שלי. )

עוNר

New member
חובב בנדקטין הולך עוד דקה לישון...

אבל לפני זה, אני רק יסביר את ההבדל בין הגרנד מרינייטות: צהוב - על בסיס ברנדי אדום - על בסיס קוניאק, עם כל המשתמע מכך. אם לא שמת לב להבדל ושניהם טעימים לך - אחלה. אני לא 'שרוף' על המשקה הזה, בלשון המעטה, אבל האדום באמת טיפה יותר טעים לדעתי. שניהם סה"כ סבבה אבל בהחלט יקרים מדי ביחס למה שהם. בסכום של גרנד מרינייה עדיף להשקיע בליקר איכותי אחר (בנדקטין אמרתי כבר?) או בוויסקי טוב. כמובן הכל עניין של טעם.

itayuri

New member
מחובב בישול

משתמשים בגראנד מריניה בעיקר בקונדיטוריה אם משתמשים בו כתוספת לפירות למשל כדאי לצמצם אותו כדי לרכז את הטעמים ולהוציא את האלכוהול שיוצר טעם מריר אין טעם להישתמש באדום לבישול ולדעתי גם קוונטרו יתן את אותה התוצאה איתי

למעלה