גרנד מאסטר בתנועה

• פותח הנושא gmen
  • פורסם בתאריך

gmen

New member
גרנד מאסטר בתנועה

נוספו לאחרונה סרטונים המראים את גרנד מאסטר וונג שו צ'ין בתנועה. קשה לתאר במילים באתר TAICHI.CO.IL http://www.taichi-chuan.com/eng/news_main3.html

נפלא: וונג-שו צ'ין היה בלתי רגיל !!

ואם זאת, אינני יכל שלא להסתייג מההדגמות החלביות של ה"אוקה" שלו: בקובץ אחד, הוא מזין את המאסטר באגרוף ממרחק לא סביר תוך מחוות גוף ענקיות ... בקובץ אחר הוא מנסה להניף את המאסטר בבריח, והאחרון שוקל פי ארבעה ממנו ... נו באמת: לא מצאו סיני גדול וקשוח שו.שו צ'ין ידפוק לו מכות (הרי הוא יכל היה להרביץ א-פ-י-ל-ו להונג-אי שיאנג האגדתי !!!) ? אגב בריחים: השתחררות מבריח אפשרית כל עוד לא הושלמה הטכניקה ואין נעילה מוחלטת - גם אם אתה רב אומן... אח"כ: נשבר המיפרק ... אבל חוץ מזה: למרות שנדמה לי כי ראיתי כבר את הסרט הזה (שצולם בשעתו בביתושל איזה שגריר, כמדומני) - היה כיף גדול לראות ...

לצערי אני לא יודע פרטים על הצילום

כמו מי היה ה"מודגם" וכו', אבל די ברור שהכוונה היתה להראות עיקרון ולא להדגים יכולת קרבית - הרי הכל מבוצע בקצב די נינוח, לא דומה בכלל לקצב תנועה של "קרב". אני מסכים לגמרי לגבי השתחררות מבריח - אפשרית רק כל עוד הנעילה לא הושלמה. אנסה לברר פרטים נוספים לגבי הסרט (איפה צולם, מתי, מי המשתתף...) ולהביא לידיעת כולם.

fa jing

New member
להוסיף על דבריו של יובל...

ללא שום כוונה להעליב או משהו כזה. אני מאוד מעריך את וואנג שו ג'ין כאמן לחימה ושמעתי עליו רק טובות. כמו כן שמעתי מפי עדויות כי וואנג שו ג'ין היה מקבל עליו כל קריאת תיגר ללא שום ניסיון להתחמק מכך והוא היה לוחם דגול( למרות גודלו או אולי גם בגלל גודלו). אך מעדויות אחרות שאספתי יש גם צד אחר למטבע. וואנג שו ג'ין ידוע בתור אחד שאהב לתת הדגמות ןלספק את קהל צופיו, ידוע כי וואנג שו ג'ין הן בטיוואן והן בסיבוביו ביפאן נהג להזמין צופים מהקהל ישנסו את כושרם ויתנו לא אגרוף בבטן. ברוב המקרים וואנג ספג את המכה ללא שום בעיה. וואנג היה גם עושה הדגמות מעין אילו בפארקים שונים בטיוואן למול לוחמים צעירים שרצו לנסות את כוחם מולו ( בעיקר הרבה מערביים שבאו להתפעל מעוצמתו). וואנג היה נעמד ונותן לעלם הצעיר להכות בו , למעט כמה מקרים. כאשר וואנג היה רואה כי עומד מולו מישהו שבאמת יודע מה הוא עושה ( ניתן לראות זאת מתנוחת גוף, עמידה,עקרונות תנועה וכו') היה וואנג ברגע האמת נמנע מלספוג את הארוף וז הצידה או נסוג. במקרים מסויימים הוא אף היה עונה בהפתעה באיזו חסימה או בסטירה מצלצלת לפניו של היריב שלא היה מוכן לכך.... זה מראה כי גם וואנג ידע את מגבלותיו ולא נכנס עם הראש בקיר, זוהי גם אחת מגדולותיו של מורה. מצד שני עדיין היתה לו חסרה הענווה הפשוטה לסגת לפני המכה ולהודות לעלם הצעיר כי הוא לא יעמוד במכה שלו, במקום זאת העדיף וואנג לא לאבד את פניו ולהשפיל את העלם הצעיר.

עזוב חנן, בו לא נהיה כבדים ...

צנוע או לא - ו.שו צ'ין נחשב לאחד מאמני הלחימה הבולטים ביותר בתקופתו...

fa jing

New member
תיקון קטן לקליפ מס' 4...

שם וואנג שו ג'ין מבצע הדגמה לסדרה המקשרת בין כל חמשת האלמנטים של השינג אי (וו שינג לייאן חוואן =五行连换/环 =Wu Xing Lian Huan המהדרין יתקנו אותי לגבי הסימניה האחרונה אני לא בקי ברזי השינג אי). בכל מקרה בסוף הקליפ ישנה תמונה( שחור לבן) של שני אנשים האדם המסומן בעיגול כ Gou Yun Shen למעשה אינו גו יון שן אלא דווקא זה שעל ידו( הבחור גם ה"גאלביה" הלבנה והווסט השחור). וואנג שו ג'ין משתייך איך שהוא לשושלת מגו יון שן. מסופר על גו יון שן שהוא היה הולך כל בוקר מרחק 5 ק"מ עד לבית מורו כשהוא מתרגל בכל צעד את האגרוף פאנג צ'ואן(אגרוף מרסק) כן
5 ק"מ. עוד מסופר עליו כי הוא היה משתמש בפאנג צ'ואן בצורה של Cun Jing או מה שקרוי באנגלית One inch punch על שק איגרוף המונח על הקרקע ובמשקל של 100 ק"ג והיה מזיז אותו בעזרת אגרוף זה למרחק של 1-1.5 מטר. לא ייאמן הא....

Zeev Foux

New member
יובל, וואנג שו ג'ין אכן הרביץ להונג

כשהונג היה תלמיד אצל גאנג ג'ון פנג, תוך כדי סאן שואו. אבל האירוע ההוא (והתוצאה של של העימות) כבר שייך לסיפור אחר.

למעלה