גרנד דינק

roy2302

New member
גרנד דינק

ברוך השם מכרתי את הגרנד דינק לאחר כמה חודשים לא נעימים עם הכלי הזוועה הזה,הכלי הזה לא נוח בעיר עם המראות שלו והנסיעה בו רעה ,הוא נמוך כך שכל מדרכה קטנה אתה שומע את התחתית,בסיבובים אתה מרגיש שהקטנוע לא יציב,לפניו היה לי גוי רייד 200 כמה שנים אחלה כלי בלי תקלות יציב נוח בעיר קצת פחות מהיר אבל סה"כ כלי תענוג,אני חוזר לגוי רייד!!! איזה כיף :)

פרארי1

New member
מברוק על המכירה

orgeva

New member
לא יודע איזה JR היה לך אבל האיבו פחות מוצלח

מהדגם הקודם עם הקרבורטור,כך זאת לתשומת ליבך.

roy2302

New member
איבו

היה לי גם דגם ישן וגם החדש איבו שתי הדגמים היו מצויניים ..

orgeva

New member
וזה אינדיקציה אצלך לאמינות?

מכרת אותם בדיוק בזמן לפני שמתחילים הצרות למינהם (למרות שראיתי לא מעט כלים שכבר עשו אטם ראש ב 12-20K ק"מ).

לדעתי אמינות אפשר להוכיח ב 50K ק"מ ומעלה.

roy2302

New member
מי דיבר על

אינדיקציה לאמינות? אמרתי שזה אחלה כלי במסגרת הקילומטרים שהיו אצלי,ודיברתי על נוחות.

yonatana1

New member
באמת הקטנוע כזה גרוע?

אני קיבלתי המלצות חמות על הגרנד דינק(אמינות ונוחות ועלות אחזקה) אני מחפש לקנות איזה מציאה של 250 סמק אתה אומר לא להסתכל אפילו על הגרד דינק?

orgeva

New member
לדעתי כל הכלים הטיוואנים האלה +- אמינות זהה

עניין של מזל,לפעמים נופלים על כלים דפוקים ולפעמים דפוקים פחות.
באף טיוואני לא תקבל אמינות יפנית.

yonatana1

New member
אין ספק שאתה צודק

אבל הונדה וסוזוקי יקר לתחזק בגלל עלות חלפים יקרה פספסתי עוד יפני?

אם פי 3

New member
לא יודעת

מה זו "אמינות יפנית".
אני יודעת שבכל הכלים שהיו לי, כולם SYM, לא היו לי שום בעיות.

בסך הכל 3 כלים, בשימוש מתון, ויחסית צעירים (פחות מ-20K), ובכל זאת.

orgeva

New member
כפי שכתבתי, 20K ק"מ זה לא אינדיקצינה לאמינות.

ויש כלים טיוואנים אמינים - מקוררי האויר שאולי הם אמינים אבל יאמללו אותך בכל רגע שתרכבי איתם (מובי,ג'וקי,דיוק).

עד היום לי לא יצא להתקל בכלי טיוואני מהדור החדש שאפשר לומר עליו אמין ברמה של יפני,כולם מתחילים לעשות צרות (לפעמים קטנות ולפעמים גדולות) בין 30-50K ק"מ.

ch561

New member
20-30K ק"מ בהחלט אינדיקציה לאמינות

זה שאתה קובע שרירותית 50K ק"מ זה בטוח לא הופך את זה לנכון.

זה קטנוע עם נפח מנעו קטן. נסועה שנתית של כ 10,000 ק"מ בממוצע. 30000 ק"מ זה בערך 3 שנים. אין הרבה שמחזיקים קטנוע לתקופה כזאת (בטח שלא 50,000 ק"מ).
מי ששליח או עושה הרבה ק"מ בשנה שיקנה כלי שליחויות ויהנה מאמינות עדיפה, אבל גם שם לא ברמה של רכב עם מנוע דיזל.

דרך אגב, אני אישית מכיר אנשים שעברו את ה50K ק"מ עם ג'וי רייד ללא כל בעיה. לכן ה"כולם" שכתבת בעצם לא מסתמך על כלום.

orgeva

New member
לא כתבתי "כולם" ולי אישית היה JR שמכרתי

במצב נסיעה עם מעל 70K ק"מ על השעון,אבל כמו שאתה יודע חוץ ממנוע יש עוד הרבה דברים שיכולים להתקלקל בדרך (גיר,וריאטור,מערכת חשמל,מיסבי גלגלים, כבל ספידומטר ועוד...)

אם תיקח כלי יפני עם 30K הוא כבר נוסע הרבה מעבר לשיא שלו.
ואם תיקח כלי יפני מקביל באותו נפח עם ק"מ זהה הוא נוסע כאילו הוצאת אותו מהחברה.

גם אם תתחזק כלי טיוואני בצורה הכי הדוקה ונסיעה הכי רגועה עדיין יש סיכוי סביר שהוא יאכיל אותך מרורים.

ch561

New member
כנראה שהעברית שלי כבר לא מה שהיתה

כי ציטוט שלך: ",כולם מתחילים לעשות צרות (לפעמים קטנות ולפעמים גדולות) בין 30-50K ק"מ."
כתוב שחור על גבי פורום->כולם!

מכיוון שיש לי הבנה בסיסית בכלי רכב, אני מבין שתקלות זה לא רק מנוע. ועדיין, אני מכיר אישית אנשים שעברו את ה50K ק"מ עם ג'וי רייד והכניסה למוסך היא ר-ק לטיפולים שוטפים. (אני מקווה שזה ברור כעת)

אין לי בעיה עם הקביעה שלרוב כלים יפנים יהיו אמינים יותר מכלים טוואנים. יש לי בעיה עם ההכללה של תקלות שלא חייב להיות שתסבול מהם וכמו כן עם ההגדרה השרירותית שלך לק"מ שמשקף אמינות.

ואני כעת חוזר ברשותך לעוד מסר שניסיתי להציג בתגובתי הראשונה, תלוי כמה זמן בעל הקטנוע חושב להחזיק בקטנוע (מבחינת ק"מ). כי אם בעל הקטנוע מחליף קטנוע בסביבות ה 20-30K ק"מ נושא האמינות יפנית העדיפה לא רלוונטי (ופה אני מתיחס לדברים שאתה כתבת- שעד 30K ק"מ אין בעיה- לא שאני מסכים עם זה, כי הקטנוע שלך הוא סטטיסטיקה של רכב אחד....).
אבל מה מרוויח רוכש הקטנוע הטוואני?
מחיר קניה זול יותר, מחיר טיפולים זולה יותר במוסכים (לא מדבר על כאלו שמטפלים לבד בבית עם חלפים מעזה\איביי), לרוב פחות הפסד כספי במכירה.

לכן, לפסול אוטומטית קטנועים טוואנים זולים יותר ולהמליץ ישר אוטומטית על קבוצת הקטנועים היפנית היקרה, ללא בירור צרכיו של הרוכש זה לא רציני.

דרך אגב, חבר שלי החזיק ימאהה XCITY חדש מהחברה ומשאבת המים שלו האכילה אותו מרורים, הוחלפה מספר פעמים- לצערו לאחר תום האחריות. אז? תמיד יש סיכוי...

פרארי1

New member
רק תיקון קטן לדבריך

תחזוקה שוטפת בקטנועים טאיוונים אינה זולה בכלל, בהרבה מקרים יקרה יותר מהמתחרים האירופים והיפנים שלהם.
צירפתי שני מבחנים של קטנועי 125, אחד של מה שמוגדר כקטנועי הפרימיום בנפח הזה ואחד של קבוצת היותר זולים ועממיים.
שים לב לטבלאות עלויות האחזקה הרשמיות, שבתחתית המבחנים.
בקבוצה היקרה, הג'וימקס 125 הוא היקר ביותר לתחזוקה, בהפרש די ניכר מכ-ל היפנים ששם, כולל קטנועי הונדה להם יש תדמית (שגויה לרוב) של יקרים לתחזוקה.
בקבוצה הזולה, המובי וה-VS הפופולריים מובילים את הטבלה.

כמובן שאפשר להוזיל עלויות מהמחירון הרשמי של היבואנים ובמקרה של דגמים מאד נפוצים ופופולריים, אפשר למצוא הרבה חלפים לא מקוריים או יד שניה במחירים מצויינים, אבל בגדול, האמונה הרווחת שזול להחזיק קטנוע טאיוואני אינה נכונה (הרבה רוכבים לא יודעים לטפל לבד / למצוא חלקים חלופיים / להביא מאיביי וכולי, הם מעדיפים מוסך מורשה או ראשי ומשלמים מחירים גבוהים.

ch561

New member
את המחירים של פולגז תקנה מפולגז

כשאני משווה עלויות אחזקה (טיפולים בלבד) של הג'וי רייד שלי בעבר לעומת הSWING שלי כיום, העלויות של אחזקת הונדה מטורפים.
כבר כתבתי על זה בעבר בפורום. אין אחיזה במציאות למחירים שכתובים בפולגז.
לכן אינני מסכים לתיקון שלך, מניסיון (די כואב) שלי. העליות ב SWING גבוהות לפחות ב 30% (במוסך, לא טיפולים מחוץ לו).
כמובן שמבחינת הקטנוע אין מה להשוות ג'וי רייד לSWING, אבל זה נושא אחר.

למעלה