גרמנית הזויה שפה

elley

New member
גרמנית הזויה שפה

הגיע אליי הלינק לסרטון הזה, ונקרעתי מצחוק.

יש גם בשפות שלכם כאלה דברים?

[גילוי נאות: אני חושבת שגם כאלה שאינם גרמנים יבינו במה מדובר, אם מכירים את הנטיה של השפה הגרמנית לחבר מילים שקשורות זו בזו בקשר של סמיכות לכדי מילה אחת ארוכה]

tch111

New member
אל תשוויצי, יש את זה גם בספרדית.

ניסיתי להכניס מילה כזאת לתרגומון של גוגל, וכמעט שיצא עשן מהמחשב, הוא כמובןלא ידעלתרגם, גם אני לא.
הנה כמה דוגמאות:

Alfadenobetaparahidroxifenilpropanoicotirosina - שם של איזשהו פרוטאין
Ciclopentanoperhidrofenantreno
Desoxirribonucléicamente
Dihidroxidofenilalaninabetacarboxilasa
Dimetilaminofenildimetilpirazolona
Exaquisquiliopentaquisquiliotetracosiohexacontapentagonalis
Formiparaminobenzenosulfamidamidotiazol
Histerosalpingooforectomia
Metacriloxipropiltrimetoxisilano
Monoisotiocianatomonocarbonilotetraacuoaluminio II
Nasofaringolaringofibroscopía
Oligosacariltransferasa
Pentakismyriohexakisquivoletrascosiohexcontapentagonalis
Pentaquismiriohexaquisquilohexacosiotetracontapentágono
Pentaquismiriohexaquisquiriotetracosiohexacontapentagonales
ויש עוד המון.

elley

New member
טוב, אז בכל זאת צריך הסבר

הקטע של הסרטון הזה הוא לא המילים הארוכות, אלא הספור שגורם להן, והצליליות (מלשון צליל) שנגרמת כתוצאה מזה.

הסיפור הוא על גברת ברברה, שמכינה יופי של עוגות רברבר. אז כולם קראו לה רברבר-ברברה (בגרמנית זו מילה אחת, שמתי את המקף באמצע כדי להקל את הקריאה)
היא פתחה בר, כדי למכור את העוגות - רברבר-ברברה-בר
לבר הזה של העוגות באו ברברים כדי לאכול, שאחרי תקופה של היותם לקוחות קבועים, קראו להם הברברים של הבר, או בגרמנית (במילה אחת כמובן - רברבר-ברברה-בר-ברברים)
וכמובן שלכל אחד מהם היה זקן, שנקרא בגרמנית בארט, אז מדברים על הזקAנים : רברבר-ברברה-בר-ברברים-בארט
את הזקן צריך לגלח, ובשביל זה צריך גלב, שנקרא בגרמנית ראביר. מפה לשם הוא נהיה הראביר הקבוע, והוא נקרא לפיכך רברבר-ברברה-בר-ברברים-בארט-רביר.

זה ממשיך עם בירה שהגלב הזה רוצה, שאותה אפשר לקנות בבר-בירה ספציפי, ואז מתוועדים לברמן של הבר הזה ששמו ברבל, וכו' וכו. בסוף יוצאים עם מילה שמורכבת מכל הסיפור בערך, שכל המילים המחוברות בה מורכבות מהצלילים ב' ור'. הזוי.

מילים ארוכות יש בכל שפה. לא רציתי להשוויץ באורך של המילה, רציתי לשאול אם יש גם בשפות יש כאלה דברים, שמשחקים עם צלילי מילים והרכבה של מילים לכדי קטע הזוי למדי. זו הפעם הראשונה שאני נתקלת בכזה מקרה לשוני, ונקרעתי מצחוק כל כך שהסתקרנתי האם התופעה קיימת גם בשפות אחרות.

מקוה שעכשיו זה מובן יותר

יעלי9

New member
שאלה - עד כמה זה קורה בגרמנית מדוברת?

כלומר, מניסיוני בעיברית יש תמיד הבדל בין הכללים לדיבור. עד כמה "משפט שלם במילה אחת" הוא דבר ששומעים אותו?

נראה לי כ"כ קשה ללמוד שפה כזאת...

elley

New member
אין לי מושג

זה לא החלק שקשה בשפה הזו. בסך הכל צריך לזכור שהמילים הסופר ארוכות האלה הן הלחמים. כשמפרקים למילים הקטנות יותר שמודבקות יחד ו"מחברים" ביניהם בחיבור של שייכות, זה הופך קל יותר.

אבל הדקדוק? געוואלד

MayFebruar

New member
אני צריכה לחפש בגוגל את שם הקורס

האחרון שהלכתי אליו...
samfunnskunnskap
כולה קורס לימודי חברה (society) שמהגרים צריכים ללכת אליו. אני עדיין לא מצליחה להגיד את השם.

בנורבגית בדר"כ מחברים שתי מילים וזהו. ולרוב אני צריכה לחפש איפה מילה נגמרת ואיפה השניה מתחילה כדי להבין במה מדובר

אם כבר שפה הזויה, את יודעת מה הכי הזוי בנורבגית?
שהמילה gift (מבוטאת yift) שפירושה נישואים (וגם נשוי ונשואה) והפירוש השני שלה- תחזיקי חזק.... רעל!
כן כן!
אני בטוחה שמישהו\י שבעלה או אישתו עשו לו\ה את המוות המציא את זה.

elley

New member

גם בגרמנית גיפט זה רעל. ואני, שתמיד חושבת באנגלית, צריכה להזכיר לעצמי כל פעם מחדש לא לדבר על מתנות...

עם הניסיון תדעי כבר איפה מילה אחת נגמרת והשניה מתחילה. גם לי לקח זמן בגרמנית, אבל עכשיו זה עובד יופי.

MayFebruar

New member
הכי מצחיק ששואלים: את מורעלת?

או שמישהו אומר 'אני מורעל'.
איך האקדמיה לנורבגית אישרה את זה?

נכון, זה לוקח זמן. יש מילים מחוברות שאני כבר מכירה אוטומטית, אבל יש כאלו שאני חייבת 'לפרק'.

MayFebruar

New member
עם זה אני מסכימה

לא הייתי מתחתנת עם בובי אם לא הייתי מורעלת עליו וממנו

diday

Member
הנחמד שגם בגרמנית וגם באנגלית

המקור הלטיני זהה - נתינה.

אבל גם בגרמנית הנגזרות של גיפט יכולות להיות חיוביות כמו למשל נדוניה.

למעלה