שרי סילבר
Active member
גרמנית, ביטה ../images/Emo101.gif מפעם לפעם אני חוזרת אל פרויקט בתי-העלמין של הג'ואישג'ן ע"מ לבדוק מה התחדש. לאחרונה גיליתי, שהועלו לאתר רישומי-הקבורה מבתי-הקברות בוינה. הפרטים עצמם אודות הנפטרים ידועים לי כבר מזמן, ולא צצו הפתעות בגזרה הזו. מה שהפתיע, שתחת סעיף "הערות" מופיעות לעיתים הערות שונות, שבחלק מהמקרים לא נמסרו לי כאשר המידע נשלח אלי מבית-הקהילה היהודית. במרבית המקרים הבנתי בעצמי, עם האין גרמנית שלי, ויחד עם מתרגם אינטרנטי, אני חושבת שאני מצליחה להבין מה כתוב שם, אבל, וכאן האבל הגדול: פה ושם לא ברור לי שהבנתי היטב למה כוונת המשורר ../images/Emo4.gif . אי לכך, במילים/המשפטים הבאים, אשמח לתרגום, אך גם להסבר: למה הכוונה כשמילה/משפט כזה מופיע תחת "הערות" לצד פרטיו של הנפטר? ../images/Emo41.gifשאלה כללית: בחלק מהמקרים מופיעות המילים: Tomb ולאחריה מופיעה המילה כן/לא. אני מניחה שהכוונה: האם יש מצבה. האמנם? כמו כן מופיעה המילה Urn כשגם לאחריה מופיעה המילה כן/לא. לא הצלחתי להבין מה פירוש המילה Urn, אולי זה קיצור של מילה כלשהי. אם זה כך, זה כבר לדוברי-הגרמנית שבינינו. ../images/Emo41.gifEnterdigt am 6.5.1918 aus 57.14.60 - אני מניחה שהכוונה שהועבר מ...(מיקום חלקת-הקבר הראשונית) ל... (ציון המיקום החדש). האמנם? ../images/Emo41.gifGruft für 3 L. am Wege Dr. Adolf Bardasch - אשמח לתרגום והסבר בגוף-הסרט. ../images/Emo41.gif Klasse - או במחוזותינו: Class. למה הכוונה כאשר לצד פרטיו של הנפטר מופיעה בהערות המילה Klasse? ../images/Emo51.gif למתגייסים לעזרה.