גרמנייאקים.

אז אני לא...

השפה לא עשתה לי כלום...גם לא להוריי... גם המוצרים לא... גם הנופים של גרמניה לא... אלו היו האנשים שעשו. ואותם אנשים כבר אינם.רובם בכל אופן. יכולה לעשות את ההפרדה... הדור של היום...שוב הכללה.יש ויש...כל אדם לגופו. וכן...אני ילדת ניצולים.

ozzz64

New member
אם היה צדק בעולם

אז שתי פצצות האטום היו נופלות על ברלין והמבורג ואולי עוד כמה שמוחקות לפחות שליש מהעם הגרמני , אבל בתקופה ההיא לא היה צדק ולא רחמים , חבל.

d a n i e l s 5

New member
עצוב ...

ובכל זאת תוהה..... האם לא הגיע הזמן לסלוח (לא לשכוח) ולא להעביר הלאה את השנאה הזאת לעוד דורות אחרים ? תהייה שכזאת.

d a n i e l s 5

New member
הכוונה שלי הייתה

שהדור השלישי קרי אניר....יסלח לדור השלישי קרי הגרמני.... ולא ימשיב לסחוב את השינאה הזאת הלאה..... הם הדור השלישי....לא אשם במעשי סב סביהם.

ozzz64

New member
הדור השלישי שלהם לא אשם

אבל מה שמניין שכמו שהדור השלישי בארץ ,חטף את זה קשה יותר מהדור השני כי לדור השני לא סיפרו , כך בדור השלישי בגרמניה ובאוסטריה קמו ניאו נאצים חדשים שמנסים לחקות את הסבים שלהם . התיסכול שלהם שאין להם על מי ...

d a n i e l s 5

New member
ודווקא בעקבות הנאמר כאן..

ובעקבות סרט שראיתי אתמול על האנטישמיות באירופה 2006, סרט שדיבר על אותם הניאו נאצים שהזכרת אלה הדור השלישי. תהיתי...האם לא דיי לסחוב את שינאה הזאת מכל הכיוונים, ולהעביר אותה מדור לדור.. לא שאני יודעת...אני רק תוהה.

viko222

New member
אני גם החלטתי לא לקנות מכוניות

של גרמנים גם מרצ'דס בגלל שהם שרתו את הנאצים אבל גם זה יקר מאוד אז אין מה שאני אקנה... וגם הסיפור שלך מאוד עצוב :( הקטע שאמרת "הגרמנים הוציאו את כל המשפחה מהבניין וירו להם אחד-אחד בראש" ממש שבר אותי :\

ואני מעדיפה לשכוח

כי כמוך מגיל אפס ינקתי את הסיפורים הללו מלווים במפות ענק של אירופה מלווים באלבום תמונות של כל פושעי נירנברג שאמא שלי יכלה להצביע ולספר לי אחד על אחד מה כל אחד מהם עשו. בעיקר הקאפו..הנשים.. וככה כל שנה..והסיוטים החלו אצלי בגיל 14..ואחר כך שהיא נכנסה לדיכאונות והיה צריך ללכת על קצה האצבעות.. מעדיפה לשכוח לשכוח לשכוח.

נקיטה...

New member
דור שלישי.

כמה כאב, כמה עוצמה. כמה... מילים שמלאות במוות ושופעות בחיים. בשואה איימתנית וב..."נעים בגב". כתיבה מופלאה, סוחפת. (לא ממש רציתי זה ייגמר...רציתי לקרוא עוד).

מאחר והזזתם כרגיל את עקר הנושא...

לתמוך בתחושות של החבר והתמקדתם אם או לא תאמינו או תקנו בגרמנים ובמוציריהם אומר לכם שאני בוחרת לא לשאת את הכעס והשנאה (אחרת אדמה להם באנטישמיות) בחרתי לכבד את זה שדומה לי בתפיסה ובאמת שלו חייבים אנחנו לעצור ולנצור את העבר ולתת קרדיט לעתיד אחרת לא נשנה דבר והרי התפקיד של הדורות הבאים להשכין שלום ולהרחיק מלחמות ועלינו להתחיל במלחמה נגד אנטישמיות טינה לעולם לא משפרת תחושה לאיש לא של הפוגע ולא של הנפגע כמו בכל מלחמה

ozzz64

New member
כמה עובדות ואולי תביני ...

מרצדס וBMW ועוד כמה חברות עברו הסבה בזמן המלחמה לייצור מכונות מלחמה . AEG יצרה עבור הנאצים את התנורים במשרפות . אני מבין את מי שלא קונה מוצרים גרמניים . עכשיו את יכולה להבין ?

עוז לא אמרתי לא מבינה...

ואף הזדהתי בכאבו של א ניר חלילה לא מזלזלת בדעתם והרגשתם של איש (ובבקשה לא לסלף את דבריי) אמרתי רק את דעתי וראייתי מתאים לך טוב לא מתאים גם טוב א. ניר העלה שירשור ותיאר את כאבו וכל צורת הגדילה שלו שהיתה סביב הנושא אני לא חושבת שרצה לשמוע מישהו אם הוא אוהב, סולח, קונה, מתעלם אלא לחלוק איתנו את כאבו ואלי...לקבל תמיכה ועידוד וכך הגבתי בהודעתי השניה לרות 2 על דברייה עכשיו כתבתי את הודעתי עקב השתלשלות השירשור אז כן גם לי היה מה לומר בהתאם ואמרתי בהבהרתי לך עוזזזזזזזזזזזזזזזזז

למעלה