גרמנייאקים.

א ני ר

New member
גרמנייאקים.

המלחמה-השואה חיה בתוכי, ולעולם לא תעזוב אותי. היא לא תעזוב אותי, בדיוק כמו שלא עזבה אותם. --------------------------- כילד, התמכרתי ל"נעים בגב" של סבתא רוזה הייתי מכור לנעים בגב ולכל סיפורי המלחמה שנילוו לנעים. שעות היית יושב, ללא חולצה בראש מושפל ומאזין. מאזין לסיפורי האונסים שעברה, על ההוצאות להורג שראתה. על מוות, שריפה, בריחה, שוחד, בוץ שלוליות, מגפיים, כלבים, תפוחי אדמה. דם. רק לי היא היתה מספרת, ובזמן שהיתה מספרת, סבא לייזר היה מכין אוכל במטבח וצועק "לוזמופ"-תעזבי אותו. צועק תעזבי אותו אך בעצם מתכוון תעזבי אותי..קשה לי.. (אני בן 10) ------------------------------- יום אחד, כשישבנו בגינה, אני וסבא לייזר, הוא סיפר לי שהיה נשוי לפני המלחמה, נשוי לאישה אחרת- לסוזן שהיתה בהריון. ושאינו יודע מה עלה בגורלם. (אני בן 13) ---------------------------- אבא שלי נגר. סבא שלי שמעון, אבא שלו, גם הוא נגר. רק פעם אחת ראיתי את אבא שלי בוכה. נסענו אני ואבא שלי לפני למעלה מעשר שנים, בחולון, פתאום הוא עצר את הרכב, ירד, סימן לי עם היד לבוא, נשען על חומה של בניין, ובכה. כאן הוא סיפר לי על הפעם היחידה שראה את אביו בוכה. אביו לקח אותו לאותה חומה, לאותו ביניין וסיפר לו, שכאן, בקומה חמישית, בשנות החמישים הרכיב ארונות מטבח. בזמן שהרכיב את הארונות נכנס בעל הבית, ובפולנית שאלה אותו האם הוא מזהה אותו. סבא ענה שלא, והאיש הזכיר לו שהם היו שכנים בשצ'צ'ין שבפולין. סבא נזכר ושאל אותו האם הוא יודע מה עלה בגורלם של כל אחיו ושל הוריו שעדיין חיפש. האיש התיישב וסיפר לסבא שמעון, שבמו עיניו ראה כיצד הגרמנים הוציאו את כל המשפחה מהבניין וירו להם אחד-אחד בראש. סבא בכה לראשונה סבא שלי, סיפר את הסיפור לאבא שלי, שסיפר לי את הסיפור. כולם בכו בפעם היחידה. כולם חוץ ממני. אני בוכה הרבה. (אני בן 16) ----------------------------------- תמיד הייתי צריך לגמור את האוכל מהצלחת. תמיד היו התריסים מוגפים תמיד הם פחדו תמיד הם הסתתרו תמיד הם סבלו. תמיד הם ישנו. תמיד הם אהבו אותי (ללא גיל) ------------------------------- המלחמה-השואה חיה בתוכי, ולעולם לא תעזוב אותי. היא לא תעזוב אותי, בדיוק כמו שלא עזבה אותם. -------------------------------- לא שוכח לא סולח לא קונה פולקסווגן לא נוסע לגרמיה. ניר, דור שלישי.

אני מזדהה עם כאבך../images/Emo7.gif...

צר לי שהיית כילד צריך לשאת את השיתופים הכואבים האלה אך מוקירה אותך על כך שאפשרת ונתת להם אוזן לכאב הכבד שעל ליבם ישר כוח חבר

רות 2

New member
תמהני........האם השאלה היהודית..

"האכלו אבות בוסר ושיני בנים תקהנה??"תופסת גם לגבי הגויים..הדור השלישי גרמני שקם ולא ידע שנאה ומתבייש בחלק מההיסטוריה שלו ........? סיפורך נוגע ללב וכל שואה וכל יום זיכרון מחדד את הכאב של אלה שהיו של אלה שחיים עם אלה שהיו..ושל כולנו.. אבל למרות ואף על פי ........... רות לא מאשימה הדור החדש בהכללה . כן יש שם ובכל מקום אנטישמים שאותם יש להוקיע ..אבל כמו בכל מקום בעולם כולל בארץ ישראל לא מוכנה לדמות להם ולשנא עם שלם!!

רות עם כל הכבוד הנושא לא לדיון...

האיש משתף בכאבו לא צריך לסתכל על הציציות מציעה לך לפתוח שירשור בנוגע לדעותייך מבטיחה שתקבלי ממני תגובה

אילנה עם כל הכבוד.......

תפסיקי לנסות ולחנך פה את כולם.זה שאת לא מפסיקה לקשקש מילא,אבל לומר לאחרים איך להגיב ועל מה?מי שמך?שאט דה פאק אפ כמו שאומרים וקצת כבוד לאינטליגנציה של אחרים.אף אחד לא זקוק כאן לגננת היפרקטיבית עם שגיאות כתיב.

רות 2

New member
פילוסופית...............

עדיף תמיד ............ שלא להתיחס ולא להגיב לאגוצנריות שכזו... הרי זה יקח את זה למחוזות אלהם לא התכון כותב ההודעה להגיע .......... פשוט יש כותבים שלא שוים תגובה......כך זה מבחינתי ממליצה לך לאמץ את גישתי ... (בכל מקרה לניק שלך .. במקום "גרוש" הייתי מוסיפת לך 100 לירות או לפחות דוז פואא...)

תגידו מה קרה לכן? החלקתן על השכל?

עם מריבה מטומטמת שכזאת גם הגננת דורית תתחיל לשים פה בפינה! די עם ההשמצות האלו. תתייחסו באופן ענייני!

הנה גם לך אין זכות אם כך...

אבל אני לא מונעת ממך לכתוב את אשר על ליבך אז אמרת... ואני אמרתי... לא מחנכת אך אומרת מה שבא לי כשם שאתה עושה עכשיו

הגננת הכי יפה בגן...

השגיאות כתיב שלה... תענוג לחיך לבינה ולדעת. אילנה המשיכי להחכימנו.

אפשרית

New member
אם דור שלישי יהודי סובל - אז

דור שלישי גרמני נאצי. וכן זו הכללה בוטה.(ברור שיש ילדים יהודים שלא ממש מרגישים מה זה בכלל שואה,כמו שיש ודאי ילדים גרמנים שלא יפגעו באף אחד=אדם). אך ההפנמה מהשואה לעד היא אחת, "לעולם עשיו שונא ליעקב". ואת זה לא ישנה אף אחד.ושום דבר. גם לא קומץ של ילדים גרמנים שמאוד מתביישים במעשי אבותם, גם לא שילומי גרמניה, וגם לא יהודים עכשויים שרוצים לשנות את העולם בנתינה ואהבה כללית. לעולם עשיו שונא וישנא את יעקב.

galia1962

New member
../images/Emo201.gif זה כואב

ועכשיו חוזרת מהרצאה, מעדות של שרידת שואה, שמספרת הגיהנום שעברה ומה שהחזיק אותה, ושמר אותה בחיים זההרצון לספר, שידעו מה קרה שם. להיות לפה לאותם אנשים וחייבת לסיים, במשפט הסיכום שלה, שמבחינתי יש בו נחמה שאלו אותה אם היא עדיין מאמינה באלוהים והיא ענתה "כמי שעברה את השואה לא יכולה להאמין באלוהים, אבל באדם, כן."

ניר?

תגיד לי - איך היה להם אומץ להמשיך לחיות? מאיפה הם שאבו את כוחות הנפש שוב להתחתן , שוב להוליד ילדים? איך הם לא פחדו? הרי הם כבר ידעו שיכול להיות מצב שילדיהם ילקחו מהם - אז איך הם לא פחדו שוב להוליד ילדים? ותראה אותי כמה אני מפחדת שוב להתחתן. איפה הם ואיפה אני? תגיד לי.

א ני ר

New member
הם פחדו

הם פחדו, הם פחדו, פחד-מוות. פחד-אלוהים. במובנים המילוליים של הביטויים. והמשיכו לחיות. בסבל, ופחד.

SecondOpinion

New member
Bosch, אתה קונה?

לא מנסה להתחכם. השאלה היא בדיוק זו. האם אתה לא קונה שום דבר שהוא גרמני, או רק פולקסווגן, שבאמת נושאת קונוטציה יותר ... אה... גרמנית. אבא שלי אוהב את האוטו הגרמני שלו. "יימח שמם הגרמנים, הכל עושים כמו שצריך". אמא שלי אוהבת את מכונת הכביסה ומכונת התפירה תוצרת גרמניה שלה. לא תחליף את מכונת הכביסה הגרמנית שלה (אני חושב שזה באמת בוש) בשום מכונה אחרת, אפילו לא מתוצרת גרמניה. על קברי הסבים והסבתות שלי יש המון שמות. כל אזכרה נמשכת כמו טקס יום זיכרון פרטי. כי אין קבר אחר. ואין איפה לעלות לקבר. אתמול הילדים היו אצלי. הגדול היה צריך להכין שיעורי בית. "מה הרגשת כשקראת את הסיפור" אחת השאלות היתה. "עצוב בגלל כל האנשים שנרצחו". ואני מנסה להסביר לו שזה לא האנשים שנרצחו שמעמידים אותנו לצפירה. זה הרצח שלהם. שאנחנו זוכרים כדי שהעולם לא ישכח. והוא כבר שכח. כי יהודים וכושים, תמיד היה קל להרוג, וגם כדאי. ואני? כמו הפולני שאני. מסוגל לסלוח. לא בנוי לשכוח.

ליאהה

New member
צודק לגמרי, ../images/Emo45.gif

וחוץ מטלאי צהוב (של אח של סבתא שלי..) אשר תלוי לי בסלון בתוך מסגרת, לא מכניסה הביתה שום דבר גרמני.. (כולל always) כך שמבחינתי, אולי אני מגזימה אבל לא מסוגלת !

שום דבר גרמני

לא שומעת את השפה לא עולה אל מטוס שנוחת שם לא קונה כלום גרמני העם הזה מחוק. אותו דבר עם פולנים ועם הונגרים חושבת שיש רבים מילדי הניצולים שחשים כמוני, זה מעין תסמונת ילדי הניצולים..כי חיים תחת הפחד והסיוטים שלהם..

למעלה